• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TINA_SALO: ha, tohle (kryolipolýzu) mi nabízejí v estetickém studiu pokaždé, když tam jdu na další depilační sezení. Na chvíli jsem nad tím zadumala (protože po hubnutí mi na břiše visí něco velmi hnusného), ale díky za tyhle informace, teď už vím, že je to pro mě tabu.
    TESSS
    TESSS --- ---
    jedna moje zprostredkovana znama si na nejakym slevovym portalu nakoupila spoustu "procedur" kryolipolýzy a hned na prvni ji v salone rekli, ze aby to spravne funguvalo, tak musi cvicit a rovnou ji dali nejaky letacek s doporucenyma cvikama. Fungovalo to, ale kdyby se vykaslala na kryolipolýzu a rovnou zacala s temi cviky, tak usetrila X tisic
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    QUORRA: to měla pravdu....

DRIZZT: psala jsem to tu ve více tématech - protože jsem dělala v saloně krásy a ve firmě, která tyhle typy přístrojů distribuuje a používá (např. kryolipolýza, neinvazivní liposukce, radiofrekvenční terapie, mezotransdukce, lipomassage, vacushape atd.) a shrnula bych to takto:

1) pokud má člověk 100 kilo a myslí, že tohle ho zachrání, tak se fakt hodně plete - to by si ty procedury musel nechat dělat denně po dobu několika let :-D. Tyhle metody fungují na někoho, kdo má třeba povislou kůži po zhubnutí, případně má nějakých 75 kilo a někde se mu nelíbí nějaký přebývající kus špeku nebo celulitida.

2) Ano, výsledky to má. Jenže člověk musí podstoupit ne jednu proceduru, ale sérii takových minimálně deseti, optimálně patnácti procedur (tak 2-3 sezení týdně), aby ten výsledek k něčemu byl - tzn mu to solidně vleze do peněz.

3) Ano, po celé kúře na sobě člověk pozoruje výsledky velmi uspokojivé, ale tyto výsledky se na něm udrží tak 2-3 měsíce, než se rozkydne znova - což znamená, že se i nadále musí chodit na udržování, napřed tak 3x za měsíc, poté 1x za měsíc, ale prostě pokud přestanete, roztečete se znova.

4) Svádí to k tomu, že když člověk tak hezky zhubnul, usne na vavřínech - a vykašle se na další pohybové aktivity - přičemž toto se dá chápat pouze jako doplněk k jinak vyvážené životosprávě. Moje kamarádka, která v této oblasti dosud pracuje, se může vyvrátit, kdykoli jí tam přijde bába, která zkraje nadnese, že ráda žere a pohyb nesnáší a myslí, že tohle ji spasí. Tak to fakt ne. Kdyby tohle takhle krásně fungovalo, tak je to tu samá Miss World.

5) A navíc - o tom nikdo nemluví - jistě, existují kontraindikace a vedlejší účinky. Lidé s nemocnou štítnou žlázou, křečovými žilami, záněty jater, srdečními obtížemi aj. ať na tyhle procedury rovnou zapomenou. Stejně jako tu někdo psal níže - výjimečně se může stát, že to citlivému jedinci rozhodí lymfatický systém a on naopak začne nabírat, otékat, zavodňovat se atd. Nemusí se to stát, není to časté - ale přesto může - to je ale na posouzení každého z nás.

Shrnutí: pokud máte 70 kilo a sere vás špíček na boku nebo celulitida na prdeli a máte volných 20 tisíc, tak do toho klidně jděte - výsledky budou. Ale musíte počítat s tím, že až přestanete, vrátí se vám to zpátky - a ta celulitida bude ještě hnusnější než byla. Takže si vlastně z každé výplaty vyčleňte ještě prachy na udržování. A počítejte s tím, že dál musíte cvičit a dál se musíte držet v jídle. Protože tohle samo o sobě je fakt málo.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MAR_TINA: Kdyby jedla jako kojenec bez bypassu, zhubla by taky... Se mi vybavuje ten díl ve jste to co jíte - mladej kluk, měl jít na operaci žaludku a nakonec si vybral dietu Havlíčka a Cajthamlový, protože omezení po tý operaci by bylo mnohem větší a až do konce života..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Z článku http://www.novinky.cz/zena/zdravi/274241-epidemie-xxxl-je-tady.html

„... Když jsem se před čtyřmi lety rozhodla držet dietu, podařilo se mi zhubnout dvacet kilo. Ale jakmile jsem přestala obědvat s kalkulačkou v ruce a počítat kalorie, zase jsem je nabrala,“ líčí své peripetie s dietami Kateřina Horňáková.

Radikální rozhodnutí udělala před více než rokem, kdy si v Břeclavi nechala udělat gastrický bypass, díky němuž toho najednou méně sní a také méně vstřebá. Momentálně má devadesát kilo, ale za rok, až podle svých plánů zhubne dalších deset, se chce po třiatřiceti letech znovu posadit do sedla.

„Zatím jde váha pořád dolů. Začala jsem se trošku víc hýbat, jezdím na kole do práce, denně šest kilometrů, a doma dvakrát týdně cvičím tři čtvrtě hodiny na rotopedu. Co se týká jídla, mám teď kojenecký režim. Jím šestkrát denně po dvou až třech hodinách. Ať si říká, kdo chce, co chce, tohle jediné funguje. Konečně vypadám zase jako člověk.“

Takže tu paní tak strašně štvalo vážení oběda, že si radši nechá uříznout kus žaludku a na věky bude obědvat kelímek kojenecké kaše. Super. A mně říkejte, že sem magor, když to jídlo vážím.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    Moje kamarádka dělala už několikrát masérku v různých centrech neinvazivní liposukce a říkala mi, že to na chvíli funguje, ale za nějaký ten měsíc dva se to zase vrátí.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ILLUZE: aha, takovému člověku sebrat licenci. Au. To je šílené.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SHEALA: já také, ale chodím k pánovi, od nějž to naprosto nebolí, ale zažila jsem už několikrát hlášku, že lymfatická masáž prostě musí (!) bolet :(
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ILLUZE: Pokud lymfodrenáží myslíš lymfatickou masáž, tu si nemůžu vynachválit. Ale ne na hubnutí, ale na moje "cucky ve svalech", a tak nejak obecnou regeneraci, funguje mi to podobně jako vířivka po cvičení :)

Co se tyce kryolipolýzy, z toho co vím, považuju to za metodu zdraví škodlivou.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DRIZZT: naše známá - do té doby, než tohle absolvovala, hezká a neskutečně vitální ženská - tak touhle ptákovinou si tak rozhodila organismus, že jí začala otékat nejdříve pravá, nyní obě nohy - lékař jí doporučil lymfodrenáž... no tak otekla celá a začala nějak divně přibírat...
    známá jí doporučila aloe vera - takže návdakem má na obličeji několik výrazných hnědých skvrn...

a začalo to tak "nevinně"...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Víceméně náhodně nalistováno - celkem pěkný systém znovuobnovení svalového tonu

Cvičení pro ženy | Zdraví jako vášeň
    http://www.zdravijakovasen.cz/cviceni-pro-zeny
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Co si myslíte o kryolipolýze? Popřípadě o jiném "rozbíjení" tukových buněk (kavitací a pod.)? Má s tím někdo zkušenost? Díky?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MANXX: ne, už to neřeším s doktorama, jelikož se mě pokusili zabít podvýživou. Jediný, s kým to budu řešit, jsem já. Rozumu mám dost, informací taky. Rozhodla jsem se tak nedávno.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MANXX: no jestli si dobře pamatuju, tak poslední dva doktoři MAR_TINU dovedli téměř ke kolapsu z podvýživy.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    MAR_TINA: zcela určitě... navíc mi přijde, že na týhle stránce se ani netajej tím, že jejich největším cílem je prodávat, prodávat, prodávat, zatímco jakékoli relevantní info o těch produktech, složení či jejich účincích chybí - naopak je ta stránka plná prázdných zmrdikeců.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Moje máma je hodná a tak vymýšlí, co by mi mohlo pomoci zhubnout. Už i pochopila, že hladomorna nefunguje. A tak mi poslal odkaz na nějaký spolek na konzultace, co viděla v reklamě na internetu. Ach jo.

Taky si mylsíte, že to je něco jako herbalife? http://www.sunkins.cz/
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    NIGHTFURY: no já spíš zastávám názor, že poslechnu tělo, co chce.... pokud přijdu z nějaké akce třeba o půlnoci, přičemž jsem naposled jedla ve čtyři, tak už do sebe nic neláduju.... ono se to jednou za čas myslím nezblázní.... ale zase nechci demotivovat lidi, kteří mají nějaký dietní režim a musí ho dodržovat :-)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    TINA_SALO: O tom se tu právě vedla debata pár (desítek) příspěvků zpátky - že když celé odpoledne nejíš a přijdeš domů pozdě, je lepší dát si něco malého, než hladovět až do rána.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    NIGHTFURY: aha, tak to jo, to kdybych šla hned spát, tak asi nejím nic, nebo max nějakej kus ovoce nebo jogurt, jinak by mi nejspíš bylo taky těžko takhle těsně před spaním....
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    TINA_SALO: Já jsem si myslela, že pak půjdu hned spát a s plným žaludkem se mi špatně usíná. Kdybych věděla, že budu ještě tak dlouho vzhůru, udělala bych si toho víc. Takhle si případně můžu vzít ještě jedno rajče :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam