• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: spím teď už dobře. Prostě se tělo musí vyrovnat s lety předchozích diet a tloustnutí a zabít ty věčné tukové buňky, která rády rostou a nerady mizí.

Přetažená nejsem. Uvědomila jsme si další věc. Na základě všemožných dietních doporučení typu sportujte lespoň 3x týdně 3/4 hodiny jsem podceňovala možnosti lidského těla. Ano, 3 x týdně rotoped je dávka pro obézní lidi, kteří se už roky nehýbou. ALe chodit denně pěšky, jezdit na kole a tu a tam udělat nějakou těžší práci nebo se proběhnou, zabruslit si, zaplavat pro zábavu je přeci normální. Na gymplu o prázdninách jsme se denně jezdili koupat na kole, 10-30 km daleko, tam blbli, plavali, pak domů a večer šli do kina - pěšky. Dneska by to člověk počítal za sportovní výkon.

Omezuje mě leda čas.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: kolik toho vlastně naspíš, nejsi třeba tou dřinou už přetažená?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: optimum ve velikosti 'utáhne pluh a přežije válku' se mi nelíbí ;)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MANXX: MAR_TINA: nemusí jít o strop, ale prostě optimální váhu, kdy je tělo schopno relativně dobře fungovat bez výkyvů - má se vé "zásoby", avšak ne přes čáru

QUORRA: ať ti někdo tu váhu schová - nejeden výživový poradce ti narovinu řekne, ať ji vyhodíš nebo na pár měsíců prostě schováš a nelezeš na ni
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: *mně (ehm...)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JUPIII: jednou za půl roku se nechám změřit bodystatem. Pak beru tu hodnotu aktivní hmoty jako pevně danou a dopočítám to na kalkulačce. ALe mě aktivní hmota zatím neklesá, nemá důvod, spíš pomalu ještě nabírám svaly.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MAR_TINA: podle čeho počítáte množství tuku. Docela by mě to zajímalo, chvíli jsem uvažovala o osobní váze s ukazovatelem tuků, ale po prozkoumání recenzí jsem ji zavrhla jako nepříliš přesnou a závislou na vnějších podmínkách. Uvažuju o tom, že bych si někam zašla nechat změřit základní hodnoty. Máte zkušenosti?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MANXX: ne není. Nabrala sem něco zpátky a mám nadbytek tuku, 3-5kg dle tabulek (a 8 kilo na pocit). Časem se to změní. Jo, dlouho si bude tělo zvykat a pak třeba sundám 2 kila za půl roku. Prostě dobře nastavit režim a čekat. Stejně je to super prospěšné jíst správně a hýbat. A musí říci, že mě ta dobrá kondice fakt těší, v hodně situacích si ji uvědomuju, že dost věcí dělám snadno, třeba v práci a kondice mě nelimituje. (Teda nejsem horský vůdce, na toho bych musela ještě dva roky makat :)))

Ten výživář říkal, že mám dobrý jídleníček, ale chyby vidí. Což mě těší, je-li chyba, je co opravit.

QUORRA: Neustále si opakuju: nejíst není řešení, nefunguje mi to. A fakt nefunguje, já bych byla osmdesátikilová anorektička a pak umřela na podvýživu tlustá. A váhu mi muž schoval.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    MAR_TINA: Ad poslední řádek - také si myslím, že "vydržať" je asi jediná možnost. Mě to děsí, se svojí váhou se peru už dlouho, leckdo ví, že mám za sebou i epizodu anorexie a od té doby je to jako na houpačce. Navíc jsem měla (minulý čas = už tři dny se držím :) psychedelický zvyk vážit se několikrát denně a když váha ukázala ošklivé číslo, měla jsem na celý den zkaženou náladu. Konečně jsem se rozhodla s tím fakt něco dělat, takže ačkoliv první co mě dneska ráno po zvážení se napadlo, bylo "no tak mi asi nezbývá, než přestat zase jíst úplně", tak pojedu dál v tomhle režimu a uvidím. Ovšem pevná vůle, to byl vždycky můj problém!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUORRA: Vypadáš dobře, k moři koukej jet. To kilo vidíš na váze ty, na tvém těle nikdo.
    Tuhle jsme šla bruslit a ptala se muže, jestli můžu jít v tílku, že vypadám špekatě a blbě. Víš co mi řekl? "Koukni se na ostatní, jak vypadaj (jako mnohem hůř) a nevymýšlej".

Sem docela zoufalá. Snažím se jíst pravidleně a dobře a hodně sportuju, fakt hodně a intenzivně, takovou kondici jsem roky neměla. A nic nebo tloustnu. Mám domluveno s nějakým poradcem na výživu, že mi zkusí sestavit jídelníček, až se vrátí z dovolené. tak uvidíme. Vypadal rozumně, což je docela zázrak mezi poradci. Zatím se snažím jíst, zase se histericky bojím jíst málo, abych se nepropadla do té strašlivé únavy a slabosti, co jsem měla na jaře.
    Asi musím to tělo hodně dlouho krmit správně, aby se dostalo do normálu.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    MAR_TINA: :) Jo.

Já nějak začínám chytat z toho hubnutí zoufalství. Teď se zase pár dní (do pondělka - a jo, pro mě je i těch pár dnů nadlidský výkon!) nebudu vážit a budu se snažit jet v tom "zdravém" režimu, ale děsí mě, že to nefunguje :-/. Potřebovala jsem shodit, protože jsem chtěla jet příští víkend k moři, takhle se mi ale nikam jet nechce :(.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUORRA: Pomůže ti, že jsem zvládla odsportovat za týden 12 hodin a přibrala sem kilo? :(
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    Tak jsem se teď snažila tři dny nevážit, nestresovat se jídlem a jíst jenom, když mám hlav, pravidelně...a mám o dvě kila víc. To bych brečela :(.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Jděte s tou narkózou do klubu o zvracení a snech po narkóze.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    CORNELA: mně se nezdálo nic :-) líbily se mi akorát stavy na premedikaci a každá první půlhodina poté, co mi píchli dolsin :-D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MANXX: nemám, ale rostou blbým směrem a hrozí mi zdeformovat čelist.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MANXX: řekla bych, že to bude individuální, těžko předvídat.

Mně bylo po narkózě úplně dobře (akorát jsem se z ní blbě probouzela), ale už podvakrát mi bylo strašně zle z takový tý polonarkózy (analgosedace nebo jak se tomu nadává) - používá se to u zubních zákroků. Z toho jsem se pokaždý vzpamatovávala dlouho. Teď mě to zase čeká, budou mi vyřezávat obě horní osmičky, už teď se toho děsím, budu mít krátery v puse a ještě mi bude tejden zle.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: myslela jsem, ze epidural nejde pichnout pokud ma nekdo vyrazneji ned metrak. Kamaradka ho chtela pri porodu a doktor takto varoval. Jak to, ze ho zvladli dat nekomu s BMI42?
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    CORNELA: souhlas.... je to hlavně každého věc - a sama mám místa, co bych na sobě nejradši "odřízla" - protože kazí jinak docela slušný celek (podpažní špek, vnitřní stehna). Ale na 98 procent bych do ničeho takového nešla, protože už standartní operace (akutní apendix) a týden v nemocnici, nevolnost po narkóze, nemožnost si lehnout na bok další tři týdny, protože jsem měla pocit, že se ve mně něco "přesypává" - ve mně vyvolala jenom pocit "tak tohleto už znova absolvovat nechci" - neboť mi potom bylo fakt krutě blbě - a to se o mě starali krásně a měla jsem nadstandard - natož dobrovolně do toho jít - ne, děkuji. Ale jestli to někomu za to stojí - je to jeho život. Jen IMHO nesmí doufat, že ho to spasí.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ARGANNAH: No, OK - to právě tak úplně není;) TY (a díky přírodnímu naprogramování většina lidí:)) ) to považuješ za racionální rozhodnutí, ale ve své podstatě je to jen trochu menší loterie.

A i kdyby ne, tak proto mluvím o těch zubech - jako jo, teoreticky bych se na to mohla vykašlat a nadosmrti mít zuby ve sklínce, však stejně jednou další mít budu, ale prakticky je to pro mě tak nesnesitelná představa, že prostě udělám (téměř) všechno pro to, aby to tak nebylo. To NENÍ pitomost, je to stejné, jako rozdíl mezi tím, jestli vážíš sto kilo, nebo padesát - teoreticky je to přece fuk, jsi cenná lidská bytost. Prakticky, jistě sama víš, to JE rozdíl:) Jistě že to není racionální (málokdo hubne proto, že touží po tom, aby ho jednou nebolely klouby), ale racionální je v lidském chování máloco. Všechno si lze jenom hůř nebo líp zdůvodnit:c))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam