• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    GALE
    GALE --- ---
    SOLEI:
    MAR_TINA: Když pomineme to, že italský chleba je ten nejhorší druh pečiva, co jsem jedla. Měli by se poučit od Řeků, jak má vypadat bílý chléb.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SOLEI: já vím. Vedle našeho domu se právě zalévá pár set metrů záhonů ;)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MAR_TINA: Základem je jíst sezónní zeleninu v době optimální zralosti a dodržovat aby teplomilný druh nepocházel z holandska, pak bude zelenina také chutná a plná spousty zdravých věcí (to je právě to proč lidem chutná bio - jedí zeleninu sklizenou v době kunzumní zralosti, tedy později než je zralost sklizňová)
    No a talijáni s těmi jejich rajčaty a maličkými cuketkami a sladkými paprikami a rukolou co opravdu štípe...... jdu shánět nějakou dovolenou
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SOLEI: cpát se zeleninou je docela dobrý nápad :)
    S tím chlebem to vím vlastně taky, cena nemalá a ještě zjistíš při placení, že to bylo za 10 deka.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MAR_TINA: Nevím jak ve francii (byla jsem tam dvakrát a už mně tam nikdo nedostane, začala jsem francouze nesnášet) ale v itálii jsou dost vysoké platové rozdíly. Těch, kteří si to kuře mohou dovolit je u nás podstatně víc. Nebo přesněji - italové si ho dovolit můžou, ale na rozdíl od čechů to maso jedí podstatně méně často protože je pro většinu z nich poměrově dražší než pro nás. U chleba je to zajímavé, on je relativně drahý, prodávají ho na váhu a v pekárnách je superdrahý. dost se cpou zeleninou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SOLEI: Klobásy, kvalitní, jsou drahé všude. Ve Francii jsou ceny obdobné a vyšší. Při jejich příjmech není 250 Kč za kuře moc, to slušné kuře tady stojí taky (jen je většinou v supermarketech nemají.)
    SPíš je to zvykem, každá země to má jinak, Finové taky naříkali na drahé maso a vařili převážně z mletého, ale vůči platům bylo normál. Mnohem šílenější byla pro nás cena chleba - jak jsme byli z Čech zvyklí na levné pečivo.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MAR_TINA: v přepočtu dáš v supermarketu Dok v Tarentu či tak nějak se to jmenovalo za kuře cca 250 korun. Hovězího jsem si nevšimla. Šla jsem přímo pro Salsicciu (klobása) nejlevnější byla cca 300 gramů za 6 euro v akci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SOLEI: ten chudý jih a bohatý sever je věc známá staletí. Co tam stojí třeba kuře nebo kilo zadného hovězího?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MAR_TINA: S tím nastejno k italům si nejsem moc jistá. Už jsem těch běžných italských krámů obrazila docela dost (zajímavé je, že italský jih má supermarkety podstatně levnější než sever) a sice je většina jídla stejně drahá a některé dokonce levnější než u nás, ale maso jedí podstatně míň - ono je vážně o dost dražší než u nás. Ale musím jim přiznat ke cti, že často sem dovážejí za cca stejnou cenu za jakou kupují sami. Na rozdíl od frantíků s jejich přirážkou za francouzštinu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SOLEI: což mě překvapuje. Když srovnám jejich a naše ceny, je to nastejno. My kupujem a jíme maso furt, opravdu furt a zdaleka takovou útratu nemám. ALe já nekupuju nakrájené očištěné 4 plátky na tácku, já koupím kus masa a rozdělím si to do balíčků do mrazáku.
    JELENA
    JELENA --- ---
    JUPIII: Japonsko (ryby) a Mongolsko (maso) - evidentně moje vysněné země :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MAR_TINA: džusíčky a pivíčko, jukni na Lucembursko, utratí téměř stejně, ale jsou na chlebu a vajíčkách. Italové jakbysmet - sice mají celkem velkou útratu, ale maso a sýr mají drahé.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MAR_TINA: A to tam skoro nemají maso, jen rybí prsty, uzeniny a možná kus hovězího, asi obědvají všichni mimo domov. Vůlastně je t jen chleba a pochutiny, množství zeleniny nestojí za řeč.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JUPIII: ty Němci, co utratí nejvíc, mají samé krabičky a kelímky. Nechápu, za co dali 500$, když mají ceny podobné našim.
    Podobně Britové, jsou nejbohatší a vlastně mají horší jídlo.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/902-uzasne-fotky-toho-svet-ji zajímavé fotky. Fascinují mě baterie cocacol, piv a džusů.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    ARGANNAH: No co se týče psychických chorob, tak nejsem proti žádné metodě šarlatánství, začínám se zlobit až, když začne někdo vykuřovat rakovinu kadidlem :).
    TINA_SALO: Díky :-*. Já vím, že víš. Nějak to dopadne ;).
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    ILLUZE: tak my to řešíme taky - ale to proto, že nám oběma záleží na vzhledu, tak to řešíme spolu - tak nějak obecně, abychom oba vypadali dobře.... ale nikdy by mě nenapadlo manžela urážet za to, když se v zimě "obalí" třema kilama navíc.....
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TINA_SALO: váha partnerů se probírá ve spoustě vztahů... otázkou je, jak si to kdo dané připomínky přebere...

    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    QUORRA: hele to se stává v dnešní době i mladejm chlapům, bohužel... s takovým jsem chodila.... ne že bych ho ani tak nepřitahovala já, ale prostě ho sex nebral....

    SAT_ANN: neřekla bych, že to tak musí být v každém vztahu.... my s mužem máme sex například daleko lepší než na začátku..... a frekvence neklesla ani trochu.... odvolávat se na to, že "ona ta vášeň v dlouhodobým vztahu pak opadá" - mi přijde jako alibismus - podle mě by se žádná vášeň vytrácet neměla - protože to pak může člověk klidně spolubydlet s nejlepším kamarádem a rozdíl v tom nebude. Dlouhodobý vztah nebo manželství IMHO má být také o té lásce a vášni.

    QUORRA: Není zač.... nevím, co bych dál řekla - a nevím jak ti pomoct.... myslím na tebe :-*
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZUZKAOU: No vždyť jsem taky psala, že je to bez psychologa/psychiatra podstatně těžší. :)

    (Super odkazy!)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam