• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    BIRMA: tyhle kecy mi vadi. Az na par svobodomyslnych Americanek a lovkyn rekordu, nechce nikdo vypadat jako koule, protoze krome zjevu se cloveku i spatne chodi a vubec. Takze na tlusteho cloveka bych nikdy neukazala prstem, protoze holt jeste nenasel zpusob jak na to. Ale za tyhle kecy, jak jsi to pekne popsala: "ale to ja nemuzu, dyt se na me podivej!", tak za ty bych nekoho vzala duralovou trubkou!
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    MADIETTA: nejnom při tloušťce je ten problém. Já jsem třeba tohle nesnášela v takových těch čistě ženských kolektivech - polovinu času se probíralo, co která snědla či nesnědla, s nezbytným hysterickým podtónem: Jééé, tam mají větrník. Ale já to nemůžu, dyť se na mě podívej! A včera večer jsem to nevydržela a dala si čokoládovou koblihu... týýjo, koblihu! A mám si dát k obědu ten řízek? měla bych si dát jen salát.... atd atd. :D
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    MADIETTA: No, tak tuhle potřebu jsem nikdy nepocítila. Ale já jsem drobet asociál, mě nelze brát za reprezentativní vzorek.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MADIETTA:
    že přílišná urputnost je škodlivá?;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    velmi podrobné texty k svalové dysbalanci http://www.rcr-rokycany.cz/cvicebni_text.php

(v prezentaci k pánevní oblasti i podrobná teorie)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    AIJA: a pointa?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GENTIANA: jo, tohleto na tloušťce nesnáším. Že má člověk potřebu se omlouvat, kdykoliv před kýmkoliv něco sní. :-/
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENTIANA:
    Dneska mě pobavila paní doktorka na gyndě. Podařilo se jí zhubnout a líčila mi, že prostě musí jíst každé tři hodiny, svačinky jsou decentní...žádné větrníky ke kafi a tak:-)Že se nadietila v životě dost a hlídat se neumí, nechce trpět depresemi, že si večer vzala o lžíci čehokoliv víc než měla a hýbat se už taky nebude:-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: já řešila smrt, nikoli plíce zalitý vodou.

A ty dycky všecko tak přesně víš, tak jsem si říkala, že si můžeš zařídit nějakou bokovku.

Jinak teda uznávám, že když se někdo ptá, tak musí počítat s tím, že se i něco dozví, to zas jo. Jenomže spousta lidí má pocit, že mají právo kafrat jiným do života, a že je jaksi špatně, když je za to dotyčný pošle někam, protože to je přece pro jejich dobro, někdo jim musí říct, že jsou tlustí a co by s tím měli dělat.

Když budu mluvit za sebe, tak já si nedělám iluze, že jsem krásně štíhlá a vysportovaná. Vím, jak vypadám, vím, že jsem poněkud zchátralá, snažím se s tím něco dělat podle svých možností. A odmítám se zodpovídat z toho, proč 'jsem se tak vyžrala' nebo 'jak jsem mohla dopustit, aby se mi to stalo', nebo se omlouvat světu, že teda dneska se dopouštím smrtelného hříchu, když konzumuju zmrzlinu, protože jsem celej týden žrala špenát a rybu dělanou v páře a večer si půjdu zaběhnout maraton jako pokání.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    AIJA: já bych s našima nebydlela ani za nic, ostatně nebydlím tam od devatenácti a bylo to skoro nejlepší rozhodnutí mého života.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENTIANA:
    No nenecháš, to si myslím, že ne. To já taky ne, ale zbytečné poznámky, otázky a prostá absence soukromí mi vhání třas do rukou a škrtila bych:-D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AIJA: já si říkám Mám třípokoják s plnou lednicí zadarmo, mám třípokoják s plnou lednicí zadarmo. A kafrat do života si nenechám, za ty leta jsem si vybudovala teflonovou kůži a tohlecto po mně sklouzává. Maximálně se občas naseru, ale citově mě to dávno nezasahuje.

Akorát teda ta anorexie mi zbyla z mládí.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENTIANA:
    Já tě velice obdivuju, že vydržíš s rodiči pod jednou střechou a necháš si kafrat do života.
    Já s matkou teď v létě vydržela na chatě CELÝ týden a rozdejchávám to už čtrnáct dní nebo kolik...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GENTIANA: vzdyt jsem to psal uz nekolikrat, proc se mam opakovat? az ti lekar rekne "zhubni nebo chcipnes", tak se k tomu treba postavis jinak. protoze kdyz clovek neco musi, protoze to nejde jinak, tak to obcas i nekomu zacne jit. proto jsem psal, ze takovy je zivot, protoze on takovy opravdu je.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MANXX: občas tam roste něco zajímavého. A jsou tam bary.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    _BENNY: no, jenomže něco jako Ty krávo blbá, něco se sebou dělej a jiné metody léčby šokem fungujou maximálně jednou. Když někdo slyší variace na toto téma třikrát denně, prostě je pouští druhým uchem ven.

Hele, doma poslouchám bezva rady, jako že bych měla zhubnout, víc cvičit, míň jíst ("no tak si kup nějakej multivitamín, abys neměla špatný vlasy a prostě nejez vůbec nic" aj. moudra inklůdyd), protože tlustý lidi smrdí, potí se a nikdo je nemá rád. A jakýkoli můj životní problém, od zlomeného nehtu (to je z tý nevyvážený stravy, žeáno) přes uhry (póry ucpané podkožním tukem) až po astma je způssoben tím, že jsem tlustá. Zvlášť když mi bylo nějakých jedenáct, bylo to takové... relevantní. Nebo v dobách, kdy jsem byla jako tyčka a jedla jsem dvakrát týdně.

Co za drsnou pravdu na mě asi tak zabere?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GENTIANA: eh, no a? ja mluvil o trochu jine konfrontaci s realitou (mozna ti uslo pokud nemam volit rezim ignorance (ktery v takovych pripadech vetsinou volim, protoze vim ze je to stejne marny)). negativni motivace obcas najednou zazracne funguje, pokud chcipas na svou blbost.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Hlásím se do klubu neoblibovatelů plavek ap. úborů. Ano, řeším, co by řekli lidi, ale podstatnější je, že si připadám tak hnusná, že považuju za civilizované nějak to vhodně zakrýt, obdobně jako že seberu hovno po svém psovi z prostředka chodníku.

A protože plavu nerada a na slunko mám alergii, na pláž klidně vyrazím v dlouhých gatích, v tričku a ve slamáku.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Vzpomněla jsem si na takovou příhodu - kdysi jsem byla u doktora na gynekologii v Motole s nějakýma potížema. Tehdy mi bylo 26, jemu tak 30, choval se arogantně a při vyšetření byl hrubý a nešetrný. Do zprávy mi napsal mimo jiné, že jsem obézní. Vážila jsem tehdy 59 kg na 163 cm, tedy BMI 22, zhruba někde uprostřed normy. Tomu říkám "nemazání medu kolem huby". :-/
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    _BENNY: nic.
    _BENNY: no, víš co, já taky na každým rohu neječím třeba na tebe, co si o tvých názorech a přístupu ke světu myslím. Párkrát jsem ti to naznačila, vypadáš inteligentně, takže soudím, žes to pochopil a zbytek je na tobě. Protože jsem slušně vychovaná, tak nebudu furt otravovat, že bys měl tohle a tamto. No.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam