• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: to právě nechápu, vlastní tloušťka ve mně jen podpořila odhodlání to u svých dětí nedopustit.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CORNELA: tak zrovna u kojenců a mladších batolat se změna režimu u dítěte (kupříkladu že ten sunar dostane míň vydatnej, nebo že příkrmu bude o pár lžiček míň) režimu rodičů nedotkne ani v nejmenším.
    Ono to dítě fakt nebude spalovat víc energie, když bude v kočárku jezdit do kopce :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CORNELA: z mojí strany rodiny má syn určitě k obezitě sklony a o to víc považuju za důležité to nepodcenit už v dětství.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MADIETTA: děláte dobře, švagrová to teď řeší u 13ti letého a jde to špatně, i když kluk už si to víc uvědomuje. Není vyloženě obézní, ale má náběh na prsíčka a má břicho. Nutí ho sportovat, nesmí si jídlo přidávat, když si chce vzít sušenku, pošlou ho na půl hodiny na trampolínu a pak může:), on je ten typ, který se po obědě jde pídit po kuchyni, kde by co sežral.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MADIETTA: chudák teď je, ležet u televize a cpát se brambůrkama je daleko příjemnější, ale v dospělosti vám za to poděkuje, když si odmala zvykne na zdravou stravu a pohyb.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIGHTFURY: tak jsem si to představila taky (vzhledem k tomu, že má 81cm a 11,5 kila, tak to bylo takové komixové roztažení do šířky), pak jsem si představila, jak takový robátko nosím (protože nechodí), a luplo mi v zádech jen z té představy.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TRISSIE: to taky nechápu. Starší syn je pořízek se sklony k tloustnutí, navíc špatné držení těla a je velmi nesportovní typ, a děláme fakt co můžeme, abychom ho před tloušťkou uchránili, dbám na stravu, manžel s ním denně cvičí... a už jsou lidi, který mi řekli, že to dítě je chudák, když ho takhle moříme už v 7 letech. :-(((
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    TRISSIE: Představila jsem si dítě vysoké 90 cm a vážící 80 kilo :D jojo, měla bych si dát pauzu (informace o percentilu mě úplně minula).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    že se vrátím k dětské obezitě - byla jsem teď se synem na roční kontrole a když jsem zjistila, kolik zase přibral, tak jsem se doktorky ptala i na to, jak je na tom s BMI a jestli nepřibírá až moc.
    Doktorka se tvářila velmi překvapeně, že prý na tohle se jí snad za její praxi žádný rodič neptal.

Syn je v pohodě, nechala jsem si vyjet percentily a výškově šel nahoru (z 90 na 95) a s váhou naopak dolů (z 85 na 80), takže já jsem klidná, ale přijde mi smutný, jestli se fakt tak málo rodičů zajímá o to, jestli svým dětem nezadělávají na dětskou obezitu...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    BIRMA: tyhle kecy mi vadi. Az na par svobodomyslnych Americanek a lovkyn rekordu, nechce nikdo vypadat jako koule, protoze krome zjevu se cloveku i spatne chodi a vubec. Takze na tlusteho cloveka bych nikdy neukazala prstem, protoze holt jeste nenasel zpusob jak na to. Ale za tyhle kecy, jak jsi to pekne popsala: "ale to ja nemuzu, dyt se na me podivej!", tak za ty bych nekoho vzala duralovou trubkou!
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    MADIETTA: nejnom při tloušťce je ten problém. Já jsem třeba tohle nesnášela v takových těch čistě ženských kolektivech - polovinu času se probíralo, co která snědla či nesnědla, s nezbytným hysterickým podtónem: Jééé, tam mají větrník. Ale já to nemůžu, dyť se na mě podívej! A včera večer jsem to nevydržela a dala si čokoládovou koblihu... týýjo, koblihu! A mám si dát k obědu ten řízek? měla bych si dát jen salát.... atd atd. :D
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    MADIETTA: No, tak tuhle potřebu jsem nikdy nepocítila. Ale já jsem drobet asociál, mě nelze brát za reprezentativní vzorek.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MADIETTA:
    že přílišná urputnost je škodlivá?;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    velmi podrobné texty k svalové dysbalanci http://www.rcr-rokycany.cz/cvicebni_text.php

(v prezentaci k pánevní oblasti i podrobná teorie)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    AIJA: a pointa?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GENTIANA: jo, tohleto na tloušťce nesnáším. Že má člověk potřebu se omlouvat, kdykoliv před kýmkoliv něco sní. :-/
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENTIANA:
    Dneska mě pobavila paní doktorka na gyndě. Podařilo se jí zhubnout a líčila mi, že prostě musí jíst každé tři hodiny, svačinky jsou decentní...žádné větrníky ke kafi a tak:-)Že se nadietila v životě dost a hlídat se neumí, nechce trpět depresemi, že si večer vzala o lžíci čehokoliv víc než měla a hýbat se už taky nebude:-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: já řešila smrt, nikoli plíce zalitý vodou.

A ty dycky všecko tak přesně víš, tak jsem si říkala, že si můžeš zařídit nějakou bokovku.

Jinak teda uznávám, že když se někdo ptá, tak musí počítat s tím, že se i něco dozví, to zas jo. Jenomže spousta lidí má pocit, že mají právo kafrat jiným do života, a že je jaksi špatně, když je za to dotyčný pošle někam, protože to je přece pro jejich dobro, někdo jim musí říct, že jsou tlustí a co by s tím měli dělat.

Když budu mluvit za sebe, tak já si nedělám iluze, že jsem krásně štíhlá a vysportovaná. Vím, jak vypadám, vím, že jsem poněkud zchátralá, snažím se s tím něco dělat podle svých možností. A odmítám se zodpovídat z toho, proč 'jsem se tak vyžrala' nebo 'jak jsem mohla dopustit, aby se mi to stalo', nebo se omlouvat světu, že teda dneska se dopouštím smrtelného hříchu, když konzumuju zmrzlinu, protože jsem celej týden žrala špenát a rybu dělanou v páře a večer si půjdu zaběhnout maraton jako pokání.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    AIJA: já bych s našima nebydlela ani za nic, ostatně nebydlím tam od devatenácti a bylo to skoro nejlepší rozhodnutí mého života.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GENTIANA:
    No nenecháš, to si myslím, že ne. To já taky ne, ale zbytečné poznámky, otázky a prostá absence soukromí mi vhání třas do rukou a škrtila bych:-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam