• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    ECLECTICA: protože zase tak snadně vygooglitelná být nemusím - jsem exhibicionista, ale ne až takový :-) Dávat si na nyx vlastní jméno by bylo lehce trapný :-) Neschovávám se, ale ani extra nevystavuju.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TRISSIE: to je fakt :/

TINA_SALO: a proč neoznačených, když přece nepácháš nic kriminálního? A proč jseš na nyu pod přezdívkou?
    Ano, někdo rád exhibuje. A někdo prostě chce být vidět co nejméně.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    TAPINA: to je každého problém - tak ať si pak nese příslušné následky.... internet nikoho neopravňuje (ani neomlouvá), aby se choval jako hovado.

ECLECTICA: můžu zakázat, aby mě mohli označovat :-) člověk, který mě nezná, potom nenajde tu fotku spojenou s mým jménem :-) A domnívám se, že nepáchám žádnou činnost, za kterou by mě někdo mohl popotahovat. Pokud budu v pozadí tančit na fotce z večírku, nepáchám kriminální činnost, boha :-D No dobře, mám spoustu veřejných - ale neoznačených - fotek z Prague Pride, kde mám modrou hlavu a líbám se s chlapem převlečeným za ženskou - ale jestli se to někomu nelíbí a soudí mě za to - tak s takovým člověkem stejně nechci mít naprosto nic společného - natož pro někoho takového pracovat. Tůdlenůdle.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ECLECTICA: no vono když někdo posílá na studijní a vedoucímu mojí domovské katedry maily (mě v kopii) o tom, že mě viděl dne toho a toho v kavárně tam a tam, jak jsem se bavila s mužem, který není můj manžel, a že jsem děsná kurva, tak to taky nepotěší.

ale taky bych tomu asi nevěřila, jak někteří lidé dokážou být dotěrní a úchylní, kdybych si to nevyzkoušela v praxi.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TRISSIE: co růžová psaníčka... já mívala telefonáty ve čtyři ráno. Funící magor mi vykládala, jak mě ten den potkal v tramvaji, co jsem měla na sobě atd. Naštěstí jsem se záhy odstěhovala přes půl Evropy.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GENTIANA: ty máš taky stalkera? :-)

můj se, po deseti letech, co mě neviděl, naštěstí omezuje už jen na maily dvakrát za rok - a taky po dvou stěhováních a změně jména ztratil stopu. Ale nebylo to úplně příjemný, tak ty první dva tři roky, když ho to drželo hodně, sledoval mě po městě a rozesílal úchylné dopisy a maily mě, mojí rodině, kamarádům a na fakultu. Naštěstí i v době, kdy jsem já měla BMI 19, tak vážil asi o pět kilo míň než já, takže fyzická hrozba to nebyla, ale některé věci se blbě vysvětlují (jako ty růžový psaníčka, co mi chodily domů v době, kdy jsem se rozcházela s exem, tak to mi fakt nepomohlo exovi vysvětlit, že nemám jinýho chlapa, ale opouštím ho, protože je vůl).
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SADAKO: já jdu podle jména najít - na jakési prastaré nástěnce na univerzitě... a pak v katalozích knihoven a knihkupectví a v obchodním rejstříku. Takže se lid dozví, že jsem studovala, publikovala a kde bydlím a jak jsem stará. Názory na potraty, nelichotivé fotky a podobné věci už by musel hrabat a hodně se snažit, protože jsem vždycky byla lehce paranoidní a od té akce se stalkerem a priori předpokládám, že po mně jdou.

Kde komu: lustrovat někoho na internetu, natožpak někde v polosoukromí, mi jakožto pomocnému kádrovákovi přijde nízké a podlé a navíc pitomé, asi jako soudit někoho podle toho, že nemá zastřižené okraje trávníku, obrané zvadlé květy v záhoně a umytá okna. Obchodní rejstřík, seznam absolventů Institutu mlhavě neurčitých studií, kandidatura do mětského zastupitelstva za Stranu proti psím hovnům na chodníku - to ano, ale jestli někdo pěstuje tulipány na semeno nebo se fotí s pivem a v prádle, není problém zaměstnavatele.

MADIETTA: to sice jsem, ale musí si někdo dát tu práci. Třeba tuhle oxidovat na Nyxu tak dlouho, až se skamarádí s někým, kdo mě zná a kdo mu vyslepičí to nebo ono. Při troše opatrnosti je to dohledání poněkud složitější, než něco naťukat do gůglu, což odradí od takových těch momentálně geniálních nápadů typu Pome nasrat Gentianu.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TINA_SALO: nemusíš je prezentovat ty, stačí, že to bude prezentovat někdo jiný, a ten někdo bude mít otevřený profil. Nehledě na to, že se můžeš objevovat i v pozadí na fotkách úplně cizích lidí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TINA_SALO: No, jsou lidé, co se chovají na internetu jako idiot a myslí si, že když budou při tom pečlivě tajit i kde bydlí, tak si je nikdo s reálnou osobou nemůže spojit. A pletou se.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    Mimo jiné si tam člověk může dokonce zaškrtnout, aby nemohl být zvenčí vyhledatelný :-) To je fakt na každém.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    MADIETTA: OMG taky proč bych měla někde prezentovat svoje nelichotivé fotky? :-D Proč bych se měla někde chovat jako idiot? :-) Slušná sebeprezentace snad funguje všude, ne? Já mám FB nastavený tak, aby mi veřejně nešlo nic, jen profilová fotka. Cizí člověk (potenciální zaměstnavatel) uvidí kulový.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TINA_SALO: tady přece vůbec nejde o nějaký ONY. Stačí třeba, když se nějaké tvoje nelichotivé fotky nebo názory dostanou třeba k tvému potenciálnímu či aktuálnímu zaměstnavateli a ty přijdeš o práci.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    lol, tady si každej evidentně myslí, že existuje nějaká skupina s názvem ONI, a tito ONI nemají celej den nic lepšího na práci než dohledávat informace o každý fakturantce z Horní Dolní :-D

jinak koukám, že v tomhle tématu nejlíp jedou offtopic flejmy :-D k tématu už zas 3 tejdny nic, ticho po pěšině a teď zas - bum ho :-D
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    ECLECTICA: ne, to je taky zbytečně egocentrický předpoklad :-D

BONEMINA: hele tak to je do jistý míry logický, nechceš mít kolem sebe lidi, co ti nejsou sympatičtí.... a taky - na FB můžeš dát veřejně jenom to, co chceš :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    SADAKO: je naivní si myslet, že pokud vystupuješ všude pod přezdívkou, nejsi dohledatelná.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ECLECTICA: Na druhou stranu, když už tu tak vesele hovoříme od věci, ani to není celá pravda - vzpomeňme Pavla Eichlera a jeho památné aféry se zdviženou pravicí. To bylo tóčo. Já v redakci pracovala, když se to požaduje;) - a taky si myslím, že u laboranta záleží míň, jestli tajně fandí Landově Ordo lumen templi, než u zpravodajce.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ECLECTICA: U nas akurat dostanu klucove slova a musia tam medzi to nastrkat nieco zmysluplne. Skor som to myslela tak, ze ich predosly pisomny prejav budu potom spojovat s danou firmou napriklad. :) Uz sme fakt prudko OT, mali by sme koncit.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MART1NKA: ty jsi asi v žádné redakci nepracovala, viď? Jinak by jsi věděla, že např. u zpravodajců je jejich názor irelevantní a v textu se vůbec nemá projevit (a pokud se tak stane, editor škrtá jako divý). Naopak u komentátorů, recenzentů apod. je jejich subjektivní názor tím, za co jsou placeni. (A ani ti nemusí být zásahům editora ušetřeni). Představa, že někdo jen tak přijde a navzdory všem a všemu pleskne svůj názor do novin, je poněkud směšná.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    TINA_SALO: prosímtě tady přece nejde o to, že "nikoho tyhle informace stejně nezajímaj", ale o to, že se k nim každý dostane - jak tu někdo zmínil třeba ty kamery na ulici, jako nemusim znásilňovat ženský přece, aby mi tohle bylo nepříjemný - - právě třeba i proto, že se mi může zdát, že žádnej nemorální život nevedu. ale i kdyby - CO je komu do toho -- tobě nedochází, jak je entita v této zemi špiclovaná ? to není paranoia nebo hrůza z toho, že někdo na mě cosi vytasí, ale jakýsi princip anonymity, který by měl být zachován. facebook, telefon, opencard... kámo ty nemáš ponětí, jak jsi transparentní :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam