• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: pročetla jsem toho dost a nesouhlasím tam prakticky s ničím. Můj dojem je, že kdyby byla se svou tloušťkou opravdu srovnaná, nepotřebovala by ji neustále tak zoufale ospravedlňovat. Hodně z těch článků je vysloveně ublížených. Navíc vyděluje tlusté lidi jako nějakou "kulturu", hnutí, má pro ně vlastní termíny - no připadá mi to, jak když zakládá vlastní sektu.

Navíc teda je absurdní, jak se usilovně snaží tvrdit, že tloušťka není problém, vzhledem k tomu, že žije v zemi, v níž jsem ve srovnání s valnou částí obyvatelstva já vychrtlá a ty štíhlá. Není moc zemí na světě, kde by tolik lidí umíralo zadušeno vlastním tukem.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    The Fat Chronicles
    http://www.thefatchronicles.com/

Blog dámy (navíc psycholožky jungiánky), která jednoho krásného dne došla k názoru, že je čas přijmout své tlusté tělo takové, jaké je, a vydrželo jí to třicet let. Ne se vším souhlasím (což je asi tím, že v tomhle bodě zatím nejsem, nebo aspoň ne úplně), ale je to spousta úžasných postřehů hlavně o americké kultuře a její nenávisti ke tloušťce a boji proti ní.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: nadšené ppp omlazenky...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    "...což je hormon, který se vylučuje do těla ženy v těhotenství. Údajně by měl také tlumit chuť k jídlu a pomáhat hubnout."

Může mi někdo vysvětlit, jak kdokoli žijící v lidské společnosti s více než 5 třídami ZŠ zbaští informaci, že těhotenský hormon potlačuje chuť k jídlu a pomáhá hubnut (všeobecně a převážně)?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    To je fascinující. Kde se vzala myšlenka, že hCG tlumí chuť k jídlu a podporuje hubnutí, a co sakra dělají těhotné blbě, že se jim děje pravý opak? :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HCG dieta - Diskuze Omlazení.cz
    http://www.omlazeni.cz/hcg-dieta-38-35462-0.html

buhehe - tak prej braly homeopatické kapičky.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: no, já jsem neodolala a ty stránky si přečetla trochu podrobněji a prodávají i speciální kosmetické prostředky kompatibilní s dietou, čímž u mě klesli ještě o třídu níž (netušila jsem, že to jde) - to už není ani o psychologii, ale o bohapustém sprostém tahání peněz z lidí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: Tyhle absurdní zákazy a příkazy mívají u diet psychologický efekt. Dělám něco nepříjemného nebo si něco odpírám, tj. velmi na tom dřu a tím se stimuluji k lepším výsledkům. Zákaz mýdla může být i odvedení pozornosti od hladu a také jistá motivace k dodržení nízkokaloričnosti - vědomí, že když se najím, byl i ten měsíc nemytí vniveč. To funguje spolu s cenou těch věcí a pocitem, že něco užívám, co má fungovat a tak to fungovat bude. Ve skutečnsoti to je všechno motor, který pohání vůli nežrat.

Nežrat a zhubnout svaly a tuk a rozhodit si metabolismus, rozhodit hormonální rovnováhy (i pouhým hladověním se mění), ztratit kondici a získat únavový syndrom, deprese a jojo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NICOLLETTE: dieta, založená na (nekontrolovaném) podávání syntetického hormonu a příjmu pouhých 500kcal denně, to je teda extra třída. Kdyby nic jiného, tak zaručuje jojo efekt, nevolnosti (nejen po hcg, ale taky z vyčerpání). A z důvodů, které se mi nechce zkoumat, se při původní verzi této diety nesmí používat mýdlo, kondicionér, šampon na vlasy, balzám na rty, a tak podobně.

WTF???
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    Cau, sdamy, vite neco blizsiho o te hcg diete? Matka si to chce objednat a dochazej mi argumenty proti...
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    GENTIANA: já bych přidala ještě stahovat do pevnějších vyšších kalhotek. Tedy nestahovat extrémně, ale nenechávat prověsit, než se břicho smrskne.
    MALKE
    MALKE --- ---
    GENTIANA: To byla jenom ukázka, jakou může cvičení udělat službu. Já jsem Jillian taky nedala, začala jsem jednou a lehla jsem, začala jsem podruhé a lehla jsem a potřetí už jsem ani nezačínala, neb jsem si místo toho pořídila kostní implantát, takže jsem pro jistotu zrušila nejdřív veškerou a posléze tu činnost, u které se musí poskakovat:) Cvičení na břicho stačí, akorát to nebude takový zázrak na počkání.

Moje známá měla ostatně po druhém porodu mnoho, mnoho let podobné břicho, až si pořídila tenhle bazmeg: http://timemart.vn/upload/Colombo/305/20120813/ab-rocket1.gif - a když na tom asi měsíc skutečně cvičila, tak měla břicho vizuálně minimálně o dvě čísla (oblečení, ne dva centimetry) menší. (Že to nyní zapadá prachem je jiná věc, neb nedemonstruji zbytečnost nákupů lapačů prachu, ale funkčnost jiného typu posilování svalů.) Dělej takové ty polosklapovačky, lepší než drátem do voka. (Btw, ten 30 days shred si pusť, poskakování je proložené přesně tím cvičením na břicho, které mám na mysli.)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Zadam o zalozeni noveho klubu na tema lowcarb a ketoza, pokud vas tohle tema zajima, zahlasujte mi prosim [ FRONEMA @ nyx :: kluby :: zivotni styl ]
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GENTIANA: Zkus Jillian 30 days shred, to není hustokrutá záležitost, to zvládla i matka po císaři :o)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MALKE: no, asi tak: mám nějaké psychoproblémy, v jejichž důsledku jsem permanentně unavená, takže pohybu moc nedávám, a nejím. Takže hubnu a chátrám a obávám se, že nějaké hustokruté záležitosti typu Jillian absolutně nezvládnu, jsem ráda, že se jakžtakž vyprotahuju.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MALKE: je fakt, že moje kamarádka zhubla díky úpravě jídelníčku a fakt důslednému cvičení s Jillian docela rychle 13 kilo a břicho se jí přesně takhle podobně zmenšilo.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MALKE: no, přesně tak jsem to myslela - takže se budu snažit mazat častěji a cvičit tak nějak vůbec, stejně mě bolí záda.
    KOCHANSKA_CH: já jsem si koupila náramek, podprsenku a dva lístky na vlak a jsem opět švorc taky. No, aspoň to hubnutí je zadara.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ANNAWA: Vycházím jenom z osobní zkušenosti a co jsem náhodně zaslechla - tak půl roku, možná trochu dýl... (A jasně, záleží na tom, jakou má ten člověk kůži a kolik mu je a jak zrovna fungujou zaříkávadla:c) ) U mě to tak vždycky bylo. Po zhubnutí i po dětech, než se to dostalo do stavu odpovídajícího nové váze (to jest třeba že ploché břicho při své současné váze nemám a nečekám, ale břicho si už do oblečení neroluju, ačkoliv váhu mám v podstatě stejnou jako po porodu).

A co praví fotografie na netu, tak to cvičení fakt může dělat zázraky, viděla jsem na netu fotky, které mi nepřipadají jako fotokrám... Viz třeba z nějaké diskuse o Jillian:

Jasně, plastika je řešení, ale předpokládám, že Gen. to zhubla relativně nedávno, takže řešit řezání rovnou mi přijde nesmyslné...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GENTIANA: Zhubnout ještě víc a pak abdominoplastika nebo jak se to jmenuje.
    Kamarád zhubl velký bachor a má z kůže převis. Tak uvažoval o odříznutí, ovšem teď na to nemá finance.
    MALKE
    MALKE --- ---
    SIRLOON: Tak že se to dá fiknout, to ví snad každej, považuju to za možné, ale krajní řešení, které by mě nenapadlo navrhovat. Předpokládám, že za tím progůglovatelným dotazem se u Gentiany, která není blbá, skrývá spíš otázka, zda přirozené metody fungují. Proto jsem podala výčet přirozených metod, které považuju za smysluplné (osobně nemasíruju, ale ničemu to uškodit nemůže a lidi se tvářej, že to na ně zabírá, i když většinou ty metody kombinovali, a ano, cvičení pomáhá a čas u mě osobně už taky ledacos vyléčil).

Pokud se ptala s očekáváním, že existuje třeba krém, který pomáhá lépe než jiné, třeba je tu někdo, kdo má zkušenost, ale co se mě týče, vždycky mi přišlo, že oučinné je hlavně to promazávání, čím se to promazává, je už v podstatě fuk. I když příjemný pocit elasticity jsem měla z Elasti-Q, který jsem používala v těhotenství, někdo mi daroval ještě jiný a ten zdaleka tak příjemný nebyl - nicméně to je fakt na úrovni pocitu, nic víc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam