• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA: taky mě to zarazilo, kdo dnes vlatně pracuje skutečně jen těch osm hodin? :-) A největší mýty jsou o práci z domova, já to vidím na muži, tuhle jsem mu to počítala a odpracuje o pět hodin víc, než kdyby byl v práci, protože nejde na oběd a nezapočítává cestu do práce a z práce, vstane a sedne k počítači, umyje se a spol., když tam má něco spuštěnýho, u čeho sedět nemusí atd.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: jako že pracuji méně než žena u pultu? :-D Já jsem to myslela tak, že jsem najednou mohla pracovat osm hodin denně PŘES DEN jako normální lidé a mohla jsem spát šest hodin místo tří. Ne že bych snad najednou měla VOLNÝ ČAS. :-P
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: aspoň že tak :-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Podle mě ty nešťastnice k tomu ještě drží absurdní diety, podvyživují se a pak se potajmu uklidňují sladkostmi. :/

Jinak u nás je to taky jiné, muž je úžasný a bez něj bych se zhroutila už dávno. ;) Mluvila jsem fakt hlavně spíš o generaci našich matek.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: já bych spíš zapojila chlapa do domácnosti, u nás si to dělíme, jak děti, tak domácnost a to jsem na mateřské. Nevím, proč by to měla být záležitost ženských, mě domácnosti baví stejně tak málo jako muže a ženská na mateřská je doma, aby se starala o děti a ne, aby měla víc času na domácnost, nefláká se o nic víc, než v práci.

No a oldschool chlapi - jaktože ty s...či nejsou tlustý, když nemají pohyb, válej se u televize, chlastaj pivo a nechaj se obskakovat a ženská lítá jak šuspajtl a tlustá je? :-D Feministky na ně, celou hordu feministek!!!:-D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    (A teď přijdou reakce typu "ty tvrdíš, že to nejde, ale jde, jen chtít" - tak preventivně a) ale jo, jde to, ale klade to vysoké nároky na ženino okolí, které ne vždy je ochotno něco dělat, viz klasičtí čeští oldschool chlapi práce-pivo-televize-ženokdejsistouvečeří, a b) nejde mi o to někoho omlouvat, spíš to byla volná úvaha na nadhozené téma o poměru tlustých ženských a tlustých chlapů v populaci.)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Ó nikoli, krásná masko, ten příspěvek byl míněn právě tak, že ženská má děti, domácnost a ještě práci a v zásadě 00 času na cokoli jiného.

CORNELA: To zní moc hezky, ale obě dvě víme, že vtip je v tom, že přidat si ke stresu s domácností, dětmi a prací ještě stres s hubnutím a místo (zaslouženého a nezbytného!) relaxu využívat těch pár chvilek volného času k dalšímu vypětí je často nejen neúčinné, ale přímo kontraproduktivní (zvyšuje to stres a přímo drasticky snižuje pravděpodobnost, že to ta žena vydrží dlouhodobě).

MADIETTA: Jenže tvoje práce se přeci jen vymyká z průměru, víš. Kdybys stála místo toho osm hodin denně u pultu tak by žádný "čas navíc" neexistoval.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: no je fakt, že jakmile byly konečně obě děti institucionalizované a já začala mít nejprve dopoledne, a pak i část odpoledne bez nich, najednou jsem byla z té spousty času navíc jak v jiříkově vidění :-D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: nevím, v čem je to tak jiné, taky jsem (mimo jiné) přejídala stres a vyčerpání.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: tady nejde o to, že s dětma se nic nedá. Já s dětma podnikala a podnikám všechno, co chci. Ale jde o to, že žena s malýma dětma, zvlášť pokud k tomu ještě pracuje, je v mnohem větším zápřahu a stresu. Já nikdy pracovat nepřestala, pokaždé jsem začínala znovu hned po návratu z porodnice, v podstatě jsem na plný úvazek makala a na plný úvazek se věnovala dětem, většinu dní jsem měla na spánek tak 3-4 hodiny a byla jsem permanentně unavená. Unavený tělo a zejména mozek chce přísun energie, kterou jsem mu dodávala jídlem, zejména cukry. Přivodila jsem si obezitu, spánkovou deprivaci a deprese.

Zlepšilo se to jednak v okamžiku, kdy jsem začala brát antidepresiva, ale opravdové zlepšení nastalo, až když byly obě děti v institucích, já mohla zase začít pracovat jako normální člověk a více spát. Najednou jsem měla i víc energie a odhodlání dodržovat správnou životosprávu a hubnout.

Nechci tím nic omlouvat, můžu si za to sama, ale prostě životní okolnosti byly takové, že jsem měla děti, protože jsem je moc chtěla, ale zároveň mi situace nedovolila přestat pracovat. V totálním vyčerpání fakt nelze hubnout. Nebo možná to jde těm, co ve stresu nejí. Já to mám naopak.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: no nevím muži zhruba do 35 let procházely strašný prasárny a myslím, že stres má snad každý, svobodní, bezdětní i naopak.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Imho pořád ještě většina žen dře mnohem víc než chlapi (domácnost, děti a spol) a stres prostě k té nadváze přispívá. Když pak skončí jako uštvané maminy, co sotva mají čas zajít s kámoškou na kafe, veškeré koníčky dávno v háji, tak to jídlo se mnohem snáz může stát jediným potěšením, co ta ženská v životě vůbec má. Takových kolem mě je... Nedej bože přijdou k tomu ještě problémy s dospívajícími dětmi nebo krize v manželství (případně přímo rozvod) a ono to zajídání problémů opravdu funguje.

Zvlášť generace našich matek, co navíc neměla často možnost studovat, vyjet ven, od rána do večera ty ženské jenom dřely - no a dneska jsou všechny tlusté, vážně nemocné a zralé na psychiatra. Možná to maluju moc černě, ale takhle se mi to přesně jeví.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: já ti nevím, přijde mi, že chlapům dá "větší" práci, kolikrát fakt žerou jako prasata, dvakrát tejdně zasportujou a jsou v pohodě a někteří jsou vůbec kyseliny a jestli je výhodnější žít dlouho, kdyžsi vzpomenu na prababičku, no nevím, nevím. Ty dvě další věci nedokážu posoudit.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: no to nevím, krámy nemaj, neroděj, nemaj menopauzu, netloustnou, když doma jen trochu hnou prstem, hned jsou za partnera snů...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: I bych řekla, že tlustí chlapi prostě nechodí k doktorům. Ženská jde minimálně na gyndu, když už jinam, a i tam ji můžou sepsout kvůli tloušťce. Chlapi s blbou životosprávou nechodí nikam a pak to s nima sekne.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: tak chci bejt v příštím životě chlap, mají ve všem výhodu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: tak mají opravdu lepší metabolismus, protože že by zrovna chlapi byli zodpovědnější ve stravování, to se mi fakt nechce věřit. Nemá v tom třeba co dělat menopauza po tý 50. že začnou víc tlousnout?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: já čuměla na tu mužovu reakci a že se s tím nesetkal. Neumřou ti tlustí chlapi prostě dřív? Že kašlou na zdravotní stav, dokud to s nimi nesekne?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: to zrovna neřeším, ale spíš to, že mi přijde, že k ženský si fakt dovolí víc, jako by to bylo horší, jako by u chlapa to tolik nevadilo nebo co. Jasně můžu mít komplikace, stejně jako on s tím kouřením, ale já to řeším, to že vždycky polevím, je taky moje debilita. Tentokrát mám v plánu využít poradce ne v tom, jak zhubnout, ale spíš jak dlouhodobě jíst po zhubnutí, abych si váhu udržela, tzv. jíst normálně. Jak často si ulevit, protože imho nezahřešit do konce života asi dokážou opravdu asketičtí jedinci.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SOLEI: ne, psychosomatická sračka, která záhadně zmizela po antibiotikální léčbě čehosi v dýchacích cestách, je taková prastará historka.
    Letošní potíže jsou prostě čím dál horší deprese. Jako, dvakrát se mi to nelíbí, zhubla jsem snad deset kilo bez jakékoli zásadnější fyzické námahy nebo snahy obecně, ale jsou akutnější problémy k řešení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam