• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Hele, co ti budu povídat, když jsem začala svoji hubnoucí kariéru, měla jsem 88 kilo. Asi ten poměr svaly-tuk vypadal tehdy trochu jinak, to jo, ale stejně jsem mohla mít navíc tak max 5-10 kilo tuku, a já chtěla husa hubnout na 60 a míň a vypadat jak modelka. Cajthamlová to výstižně, byť nelichotivě popsala jako "rotvajler chce vypadat jako krysařík".
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: tak já teda u trojboje ani nic s jídlem nedělala, měla jsem navíc v době tréninku kreatin a proteinový nápoj, ale jinak jsem to nehrotila. Já jsem byla v poslední váhovce a do dolní jsem měla daleko, tak to mi to bylo před závody celkem jedno. Já to dělala hlavně pro zábavu a lidem kolem toho než pro nějaké výkony, ale samozřejmě by se mi svaly líbily. Ale to jsi dost zvláštní případ a jestli ses kvůli tomu trápila celý život, tak je to smutný. Tak já podle bodystatu jsem tlusťoch se svalovou hmotou, teda dnes asi jenom tlusťoch. Normální váhu mám podle bodystatu při 160 cm 70 kg. Ale upřímně já budu šťastná za 80 kg.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Až zas tak moc neměřím, hele, celkem průměrných 171 cm. I tak ale podle všeho moje tělo úplně bez veškerého tuku (=i bez toho fyziologického) váží přes 80 kilo a mám pomalu dvojnásob tak masivní kostru než běžná žena. Fakt je, že když jsem kdysi chodívala do posilovny, rostlo to úplně samo, já to tak prostě mám. Je to zvláštní, když akorát chodím na procházky plus přes léto plavu a jinak jenom tahám děti a tašky s nákupem, ale drží se mě to.

Jinak pokud jde o silové sporty, abych řekla pravdu, vždycky mi imponovala těla fitnesek a v posilovně mě to kdysi taky docela bavilo, ale jsou s tím spojené různé čáry-máry s jídlem, pro ex-PPP ne vždycky úplně zdravé, takže zůstanu asi u turistiky a u plavání.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: tak k tomuhle jsem před časem dospěla taky, ovšem ten prolhaný, nepřející (nebo spíš příliš přející ) tlusťoch ve mně mi to neustále hatil, lhal, přidával na talíř, prostě já jak si to nevážím a nepočítám, začnu si na ten talíř přidávat, nejím pravidelně atd. Ale třeba to je jenom moje osobní obsese.
    Ty jsi hodně vysoká, co? A děláš nějaký silový sport nebo manuelně pracuješ? Jestli ne a je to fakt pravda s tou svalovou hmotou, tak jsem zelená závistí, to mít tak jsem v trojboji mistryně evropy nejmíň, měla bys toho využít:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    To jsem fakt zvědavá co nastane, až Škromach chytne jojoefekt a bude ty metabolické procesy krásně ilustrovat...
    AIJA
    AIJA --- ---
    Jo, a pije se k tomu denně dva a půl litru čistý vody...
    AIJA
    AIJA --- ---
    ARGANNAH:
    Už se stalo, ta lžička ho nezabije...UF! Koktejl nic moc...Ve dvě jdu srknout polívku s chilli nebo zelninovou, prý si mám rozmyslet, na kterou bych měla chuť:-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    AIJA: Tvl neochutnávej mu to, vždyť ho jedním soustem připravíš o čtvrtinu denního příjmu!
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CARODEJNICE: Jistě. Chodila jsem teď půl roku k Cajthamlové, absolvovala nějaké ty bodystaty a na tomhle základě jsem dost radikálně přehodnotila svoji dosavadní představu o svém těle a jeho deficiencích. Například jsem se dozvěděla, že i přesto, že mám přes 130 kg, mám přebytečného tuku pouze necelých 15 kg, zbytek je fyziologický tuk a hlavně obrovské svalstvo, což je prostě genetika a s tou v podstatě nic neudělám (a popravdě ani nechci, jsem na ty svaly docela pyšná). Těc přebytečných patnáct kilo je potom viscerální tuk a Cajthamlová mi půl roku dokola opakovala, že to není z přejídání jako takového, ale z příšerného stresu, a že se to nedá vyřešit jiným jídelníčkem, ale změnami jiného typu. A taky mi řekla, že ten stres a všechny věci okolo toho pro mě představují podstatně vyšší zdravotní riziko, než ta nadváha jako taková.

Takže možná že nejzdravější ze všeho ve skutečnosti bude definitivně se na veškeré diety vykašlat a namísto letitého sebetýrání a střídání období hyper-kontroly v jídle a naprosté nevázanosti bude rozumnější v klidu se naučit jíst normálně a soustředit se na uvolnění, odstranění stresu, některé životní změny a hlavně zahození nejrůznějších nesmyslných indoktrinací, které si člověk nese s sebou životem a baští je i s navijákem. Což je v kostce přesně to, co píše Big Beauty. A taky píše, že v životě nebyla tak zdravá, jako když přestala s dietami a následným přejídáním. Takže asi tak.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: zajímalo by mě, zda to není nějaký druh klamání spotřebitele.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    No, chci z něj vymámit to složení, které slibujou, když se u nich upíšeš...
    WANAH
    WANAH --- ---
    AIJA: Takže taková pooperační dieta :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: to je nějaký tajný výzkum inteligence a ovlivnitelnosti.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    Prý může jen bílou nebo zelenou zeleninu...Takže žádný další barevný varianty.
    AIJA
    AIJA --- ---
    NYX:
    Teď mi tu líčil jeden...Na týden ho to stojí asi necelý dva tisíce, ráno si dá polévku, před polednem koktejl, po poledni zase jinou polévku, večer kaši. Od druhého nebo třetího? týdne může "normální" jídlo, to znamená podušený malý kuřecí prso, o které se ještě dělí s manželkou:-)...nebo malý bílý jogurt s pahýlkem salátové okurky...K tyčinkám jsme se vůbec nedostali!:-)
    Až si něco dneska rozpustí do hrnku, tak jdu ochutnat...:-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NYX: a při průchodu kolem pekárny radši zadržíš dech, co kdyby byl ve vzduchu nějaký cukr
    NYX
    NYX --- ---
    AIJA: http://www.hubnuti-a-dieta.cz/slozeni/
    Denní příjem 414 až 552 kcal

to se v prubehu dne olizuje proteinova tycinka a obcas se doplni multakem? :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    U nás v práci se devět lidí asi ze čtyřiceti dalo na Cambridge dietu. Přijde mi to docela šílené...teda jako všechny tyhle záležitosti. To jsou vždycky tady takové vlny. Už tu proběhly i davově krabičky, po těch časem pak přibrali, tak si vymysleli pro změnu tuhle:-)
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    ARGANNAH: Sbírám poslední dobou odvahu k podobnému velkému kroku ukončení veškerých diet. Tohle by mě docela zajímalo... mohla bys napsat víc?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: No tahle holka má fakt šmrnc, ale nelouskala jsem to zatím. Já osobně se snažím brát se jako osobnost, nemít nenávist k sobě kvůli těm mým prohrám se sebou, co se týče obezity, ale stejně budu neustále bojovat a chci být aspoň v pásmu mírné obezity, když ne nadváhy (člověk si nemá dávat moc daleké cíly, takže na štíhlou nepomýšlím). Vadí mi to samozřejmě i co se týče vzhledu a neustálému shánění hadrů, ve kterých člověk nevypadá jako tetička Milča nebo naopak Pivrnec, ale taky ten pohyb, ta neohrabanost, funění, tlačení špeků, jejich natřásání atd. to mě vysloveně leze krkem, obzvláště s dětma. Dohánět už dost rychlýho Toníka s výhledem na to, že mladší dcerka bude chodit už skoro o rok dřív než on a má dost sebevražedný sklony....navíc mě osobně děsí to, že jednou mu "dojde", že jsem tlustá a bude se za mě stydět nebo se prát kvůli tomu, že se mu kvůli mě posmívají, to nechci dopustit. Myslím si, že obezita je prostě nemoc (hlavně psychická) a má se s ní bojovat. Neznám tedy její důvody, ale nesmiřovala bych se s tím, rozhodně ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam