• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    ARGANNAH: Díky, to je zajímavý. Budu držet palce, zejména s tou minimalizací těch stresů.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: tak k tomuhle jsem před časem dospěla taky, ovšem ten prolhaný, nepřející (nebo spíš příliš přející ) tlusťoch ve mně mi to neustále hatil, lhal, přidával na talíř, prostě já jak si to nevážím a nepočítám, začnu si na ten talíř přidávat, nejím pravidelně atd. Ale třeba to je jenom moje osobní obsese.
    Ty jsi hodně vysoká, co? A děláš nějaký silový sport nebo manuelně pracuješ? Jestli ne a je to fakt pravda s tou svalovou hmotou, tak jsem zelená závistí, to mít tak jsem v trojboji mistryně evropy nejmíň, měla bys toho využít:-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CARODEJNICE: Jistě. Chodila jsem teď půl roku k Cajthamlové, absolvovala nějaké ty bodystaty a na tomhle základě jsem dost radikálně přehodnotila svoji dosavadní představu o svém těle a jeho deficiencích. Například jsem se dozvěděla, že i přesto, že mám přes 130 kg, mám přebytečného tuku pouze necelých 15 kg, zbytek je fyziologický tuk a hlavně obrovské svalstvo, což je prostě genetika a s tou v podstatě nic neudělám (a popravdě ani nechci, jsem na ty svaly docela pyšná). Těc přebytečných patnáct kilo je potom viscerální tuk a Cajthamlová mi půl roku dokola opakovala, že to není z přejídání jako takového, ale z příšerného stresu, a že se to nedá vyřešit jiným jídelníčkem, ale změnami jiného typu. A taky mi řekla, že ten stres a všechny věci okolo toho pro mě představují podstatně vyšší zdravotní riziko, než ta nadváha jako taková.

Takže možná že nejzdravější ze všeho ve skutečnosti bude definitivně se na veškeré diety vykašlat a namísto letitého sebetýrání a střídání období hyper-kontroly v jídle a naprosté nevázanosti bude rozumnější v klidu se naučit jíst normálně a soustředit se na uvolnění, odstranění stresu, některé životní změny a hlavně zahození nejrůznějších nesmyslných indoktrinací, které si člověk nese s sebou životem a baští je i s navijákem. Což je v kostce přesně to, co píše Big Beauty. A taky píše, že v životě nebyla tak zdravá, jako když přestala s dietami a následným přejídáním. Takže asi tak.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: zajímalo by mě, zda to není nějaký druh klamání spotřebitele.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    No, chci z něj vymámit to složení, které slibujou, když se u nich upíšeš...
    WANAH
    WANAH --- ---
    AIJA: Takže taková pooperační dieta :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: to je nějaký tajný výzkum inteligence a ovlivnitelnosti.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    Prý může jen bílou nebo zelenou zeleninu...Takže žádný další barevný varianty.
    AIJA
    AIJA --- ---
    NYX:
    Teď mi tu líčil jeden...Na týden ho to stojí asi necelý dva tisíce, ráno si dá polévku, před polednem koktejl, po poledni zase jinou polévku, večer kaši. Od druhého nebo třetího? týdne může "normální" jídlo, to znamená podušený malý kuřecí prso, o které se ještě dělí s manželkou:-)...nebo malý bílý jogurt s pahýlkem salátové okurky...K tyčinkám jsme se vůbec nedostali!:-)
    Až si něco dneska rozpustí do hrnku, tak jdu ochutnat...:-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NYX: a při průchodu kolem pekárny radši zadržíš dech, co kdyby byl ve vzduchu nějaký cukr
    NYX
    NYX --- ---
    AIJA: http://www.hubnuti-a-dieta.cz/slozeni/
    Denní příjem 414 až 552 kcal

to se v prubehu dne olizuje proteinova tycinka a obcas se doplni multakem? :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    U nás v práci se devět lidí asi ze čtyřiceti dalo na Cambridge dietu. Přijde mi to docela šílené...teda jako všechny tyhle záležitosti. To jsou vždycky tady takové vlny. Už tu proběhly i davově krabičky, po těch časem pak přibrali, tak si vymysleli pro změnu tuhle:-)
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    ARGANNAH: Sbírám poslední dobou odvahu k podobnému velkému kroku ukončení veškerých diet. Tohle by mě docela zajímalo... mohla bys napsat víc?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: No tahle holka má fakt šmrnc, ale nelouskala jsem to zatím. Já osobně se snažím brát se jako osobnost, nemít nenávist k sobě kvůli těm mým prohrám se sebou, co se týče obezity, ale stejně budu neustále bojovat a chci být aspoň v pásmu mírné obezity, když ne nadváhy (člověk si nemá dávat moc daleké cíly, takže na štíhlou nepomýšlím). Vadí mi to samozřejmě i co se týče vzhledu a neustálému shánění hadrů, ve kterých člověk nevypadá jako tetička Milča nebo naopak Pivrnec, ale taky ten pohyb, ta neohrabanost, funění, tlačení špeků, jejich natřásání atd. to mě vysloveně leze krkem, obzvláště s dětma. Dohánět už dost rychlýho Toníka s výhledem na to, že mladší dcerka bude chodit už skoro o rok dřív než on a má dost sebevražedný sklony....navíc mě osobně děsí to, že jednou mu "dojde", že jsem tlustá a bude se za mě stydět nebo se prát kvůli tomu, že se mu kvůli mě posmívají, to nechci dopustit. Myslím si, že obezita je prostě nemoc (hlavně psychická) a má se s ní bojovat. Neznám tedy její důvody, ale nesmiřovala bych se s tím, rozhodně ne.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Poslední dobou se probírám blogy různých plus-size a curvy dam a tahle mě dost zasáhla. Myslím si teda, že kdyby tolik neukazovala kotníky, které má podle mého prostě ošklivé, tak by vypadala líp, ale žeru její odvahu i její styl. Materiál je to spíš do Boubelí, ale sem si myslím že se hodně hodí osobní komentář k její váhové a dietní historii. Naštěstí si to nechala přeložit i do angličtiny, v té fránině mi dost věcí uniklo. Tady to je. Sbírám poslední dobou odvahu k podobnému velkému kroku ukončení veškerých diet.

Le blog mode de Stéphanie Zwicky » My body I love you
    http://www.leblogdebigbeauty.com/my-body-i-love-you/
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TEKKIT: ona je otázka co bylo dřív, jestli slepice nebo to vejce. Mám podezření že lidi tloustnou z toho sebenepřijetí, roztáčí se tam kola zpětnejch vazeb - spirála smrti.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    MADIETTA: ono to tak ale je. Obezita je obecně vnímána jako vlastní selhání. Lidi se za vlastní selhání stydí, to je normální...Odráží se to potom i v tom vnímání NORMÁLNÍCH (záměrně nevolím tvé "štíhlých", řekněme že jsou lidé obézní - normální - štíhlý) lidí. A "jak se sebou může být TAKHLE spokojená?"??? No ona jednoduše není spokojená...

Mám známého. Kdysi dávno v autoškole málem zabil nějaký děti na přechodu a v hlavě se mu udělal blok. Zkusil tu autoškolu ještě párkrát, ale prostě to nejde...A je "spokojenej". Kolikrát breptá jak je to fajn, že auto vlastně nepotřebuje, nemusí stát v zácpách, pro děti do školky zajede manželka, na dovolenou řídí taky ona...prostě paráda. Před kámošema v hospodě je to trapný, ale zvykneš si na všechno...

Ale kdybych přinesl kouzelnou hůlku a nabídnul mu že mávnutím může umět řídit, nebude mít strach, jako by jezdil od nepaměti, TAK TO BERE VŠEMA DESETI! On ten jeho stav totiž není spokojenost, je to série selhání která došla k vnitřní rezignaci. Už není schopen se postavit sám sobě, vydolovat tu odvahu a ten problém řešit. A tou zdánlivou "spokojeností" se mozek vyrovnává sám se sebou...

Takže kdybych měl tu hůlku kolik "takhle spokojenejch" holek by chtělo ať je nechám jak jsou?

link: http://www.psych.estranky.cz/clanky/obranne-mechanismy-psychiky/ego-obranne-mechanismy.html
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MADIETTA: z mýho pohledu je to taky kontraproduktívní. Mám se i docela ráda, a prej že docela i hubnu. Prostě se nestydím bejt mezi lidma a venku a do mýho mezi lidma patří tanec na trance party :) (Nevím jestli hubnu, ale aspoň se mi drží netloustnout, což byl fakt problém)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: jenže v očích štíhlých lidí je jediný povolený a pochopitelný přístup k vlastní tloušťce stydět se za to. "Jak to může neřešit?" "Jak se sebou může být TAKHLE spokojená?"
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    To jsou extrémy tady zase. Ten článek je stupidní hejt, to má teda Madietta recht, ale reagovat na něj diskusemi, jestli ty holky mají nebo nemají morální právo být na svojí tloušťku hrdé, je zas druhý extrém. Znám tlouštíků dost, většina se teda tajně nenávidí, ať nastavují světu tvář jakou chtějí, ale ti, co to zvládají, to nemají nastaveno ve stylu "super, jsem borec, podívejte na toho senza pivasa", ale spíš ve stylu "ok, mám pupek a dvacet kilo nadváhu, teď s tím momentálně nemůžu/nechci/nezvládám nic dělat, ale proto se ještě neposeru a komu se to nelíbí, ať se dívá jinam". A to je dost něco jiného než hrdost na vlastní nadbytečný tuk.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MUI: Prosimtě, vzpamatuj se. Tím, že někoho budeš ponižovat, fakt nedosáhneš toho, aby žil zdravějc.

Ty z nějakých důvodů, v míře, která mi přijde nezdravá, řešíš vzhled, štíhlost inklůdyd. No, tvoje věc, ale holt se smiř s tím, že někdo vzhled tolik neřeší, nebo má jiná estetická kritéria.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MUI: Alekurva. Kolik lidí asi tak ztloustlo proto, aby se mohli hůř pohybovat?

Nadváha/obezita má celospolečenský kulturní komponent. Když děcko bombardujou od chvíle, kdy vnímá, reklamy na žrádlo, když se v tisku i tlači řeší věci jako dejte si čokošku, budete hepy, zažijte krásné chvíle s vegetou atp., tak vyžaduje značné úsilí uvědomit si to a bránit se tomu. Když je navíc jednodušší a levnější koupit si limonádu a hambáč než něco zdravějšího... a když je člověk jaksi evolučně naprogramovanej, aby preferoval sladké a mastné, tak žvástat o tom, že je to čistě otázka rozumu a síly vůle, je zpozdilé.

MAR_TINA: poučky typu Dcero, jsi tlustá, něco dělej, mě přivedly k poruchám příjmu potravy.
    (mimochodem, nějak jsme se zakecali s nějakýma lidima v tělocvičně. Chlápek, který byl tak o hlavu vyšší a viditelně oplácanější, frflal, že má 110 kilo a nemůže sehnat běžky s patřičnou nosností. Já se po dlouhé době zvážila, mám 113. Já to řikám furt, že mám těžký kosti :D)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam