• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    ZUZKAOU: Ano, ano. Zlatý Benátčan Luigi Cornaro!

"Finding himself near death at the age of 35, Cornaro modified his eating habits on the advice of his doctors and began to adhere to a calorie restriction diet, centered on the "quantifying principle" of restricting himself to only 350g of food daily (including bread, egg yolk, meat, and soup) and 414 mL of wine. His book Discorsi della vita sobria (Discourses On the Temperate Life), which described his regimen, was extremely successful, and "was a true reconceptualization of old age."

Luigi Cornaro - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Luigi_Cornaro

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MARKYSHA: no počkej, ale to byla podváha a normální váha... Proto funguje ketodieta/delší půsty - je to mechanismus jak přežít zimu. (to že to má navíc nejspíš léčivý efekt na některé naše chodoby z hojnosti je hodně zajímavé.)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Jenže že to bylo v historii normální ještě neznamená, že to bylo nějak extra zdravé. A už vůbec to neznamená, že je žádoucí to dělat dneska.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: já si zase myslím, že tloustnout a hubnout je vlastně přirozený, dřív byly taky období hojnosti a hladomory, takže tělo by na to mělo být připravené. Kdežto jen období hojnosti je pro lidi nepřirozený.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: Hele to je jako porovnávat, jestli je lepší pít půl láhev vodky denně do střední opice nebo se jednou týdně vylít do blackoutu. Víceméně je na hovno obojí, ale to druhé je ještě nebezpečnější.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A fakt je třeba na klouby lepší být furt tlustý, než občas jo a občas ne? To by se asi muselo brát orgán po orgánu, co kterému víc škodí či vyhovuje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: ale až zase některá z recidivistek v modním pekle začne o tom že se maj tlusťoši nad sebou zamyslet a něco dělat, tak je zde odborná cesta jak ji poslat .... se najíst...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARGANNAH: spíš že bych byla zvědavá na objektivnější data, než sebevýpovědi o tom, jak mi pomáhá stylizovaná sebevýpověď na blogu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZUZKAOU: Jako myslíš v porovnání s cyklickým hubnutím a opětovným tloustnutím? Cokoli je zdravější, i být permanentně tlustý.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    a vida - tak prý fat acceptance blogy pomáhají se sebepojetím. Zajímal by mě ovšem i případný vliv na zdravotní stav, ne jen sebepojetí v sebevýpovědi.

The Role of the Fatosphere in Fat Adults’ Responses to Obesity Stigma: A Model of Empowerment Without a Focus on Weight Loss
    http://qhr.sagepub.com/content/early/2011/07/31/1049732311417728.abstract
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tlustí zdravotníci v Británii dostanou kurzy hubnutí. Aby šli pacientům příkladem | Zdravotnický deník
    http://www.zdravotnickydenik.cz/...ci-v-britanii-dostanou-kurzy-hubnuti-aby-sli-pacientum-prikladem/
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CARODEJNICE: kdyby si připustil, že se ženy dobrovolně přesouvají z jedné skupiny do druhé v závislosti na tom, co je protějšek zač, musel by spáchat seppuku :P
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    CARODEJNICE: Proboha! Já to našla! Idealní žena se vteřinu po ejakulaci promění v partu kamarádů a basu lahváčů

http://www.peruni.cz/download/2/16/Hausmann-Josef---Zaklady-muzskeho-sovinismu.pdf

JE TO TAM!! Kapitola čtvrtá TŘI KATEGORIE ŽEN
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    ARGANNAH: No, že jsem ještě OT, v jeho "Základech mužského šovinismu" jsem si přečetla, že existují tři typy žen: Ta, co ho chlapovi nevykouří (druh k zatracení), ta, co ho chlapovi vykouří, ale s blbejma kecama, a ta, co to ochotně udělá a neremcá (juhej!). Pamatuju si, že mě to tehdá v pubertě na nějakou dobu zkreslilo pohled na mužsko-ženské vztahy :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Nejspíš často poslouchá "ale Jozífku, tak si najdi aspoň nějakou tlustou, ať nejsi chudáčku tak sám." Tak se potřebuje vymezit.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CARODEJNICE: No jo čím ošklivější chlap, tím větší nároky a sebevědomí...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ARGANNAH: na něj evoluce evidentně zapomněla, tak o ní aspoň píše :-/
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    ARGANNAH: :D Tjn, dává to smysl asi takový, jako paleo dieta. "obtížnější je její transport v případě nemoci či rychlého ústupu" Rychlej ústup mě dostal do kolen :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam