• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MARKYSHA: a to tak máš dlouhodobě nebo jenom z nějakého krátkodobého stresu? Já si to fakt nedokážu představit :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GINGERCAT: a nejhorší je, že já to teď tak mám a stejně hubená nejsem. Kolikrát si říkám, co mě tak bolí břicho a zjistím, že jsem se nejen zapomněla nasvačit, ale dokonce i naobědvat a nepřišlo mi to divný.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ECLECTICA: já hlavně když čtu takový pindy jako "občas se mi stává, že přijdu domů a zjistím, že jsem se za celý den pořádně nenajedla" si vzpomenu na Halinu Pawlowskou, se kterou v tomto citátu souzním :-)
    „Hubení lidé mě fakt štvou! Obzvláště, když říkají věci, jako: "Víš, já se prostě někdy zapomenu najíst." No, už jsem zapomněla, kde bydlím, kam jsem zaparkovala auto nebo třeba kam jsem dala klíče. Ale nikdy, NIKDY se nezapomenu najíst. Musíte být tak trochu blbí, abyste se zapomněli najíst, ne?!"
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ECLECTICA: tyhle holce zrovna ty kila docela slusej, kdyz si ji tak googlim :)
    http://www.topvip.cz/wp-content/uploads/2013/05/Ulice-2014-04-14-156-e1369950124116-366x550.jpg
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Další báječný x-milióntý příspěvek do mediální masírky:
    Už není širší než delší. Hvězda seriálu Ulice se zbavila šesti kil nadváhy a bez nepříjemných diet hubne dál - Super.cz
    http://www.super.cz/...alu-ulice-se-zbavila-sesti-kil-nadvahy-a-bez-neprijemnych-diet-hubne-dal.html
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: přesně tak to na mě působí, tlustí jsou obézní a lupnou tam i lidi, co mají pouhou nadváhu, ale kostnatí a hubení jsou honosně velmi štíhlí :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: protože hubení by znělo, že jsou jako ještě navrch oškliví a oškliví přece být být nemůžou, protože čím lehčí, tím lepší, že jo.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: a proč nenapíšou hubení, proč píšou velmi štíhlí ? :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    pro pobavení - britší vědci zjistili :
    U štíhlých lidí je vyšší pravděpodobnost výskytu demence než u obézních – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...-stihlych-lidi-je-vyssi-pravdepodobnost-vyskytu-demence-nez-u-obeznich.html

Ale na druhou stranu, informce, že podváha s sebou nese taky rizika, by neměly být příliš zatlačovány do pozadí. Jen by to chtělo serióznější zdroje.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TAPINA: zřejmě. Holt diagnostik od Boha. :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Je fakt, že tohle jsou nejblbější začátky řešení váhy. Já si připadala tlustá, když jsem měla 69 kg na 170 cm. Protože prostě spolužačka, co byla o něco vyšší, než já, měla 53, tak proč já bych nemohla? No proto, že jsem měla 53 naposled ve 14 letech, ale to vím dneska.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MADIETTA: To ti viděl do hlavy :D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: on mě neměřil ani nevážil, bylo to na gynekologii kvůli zánětu vaječníků, že jsem obézní, jsem se dozvěděla jen tak mimochodem, zjistil to tedy pouhým okem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: a pak jim věř, že jsou schopni diagnostikovat něco vnitřního, co nejde zjistit pomocí váhy a kalkulačky.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    NICOLLETTE: mně kdysi jeden doktor napsal do zprávy "obézní", bylo to v době, kdy jsem měla 62 kg na 162 cm, tudíž jsem dokonce podle BMI neměla ani nadváhu. Dlouho jsem si ten papír schovávala.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    CORNELA: no právě. nicméně si myslím, že pokud děláš konkrétně vstupní kontroly pacientů, jež mají vysazen hormon štítné žlázy po nepřirozeně dlouho dobu, tím pádem je zcela jasné, že ta strašná odulost je skutečně důsledkem uměle vyvolané absolutní hypofunkce, tak bys aspoň mohla šetřit výrazy jako obézní /zvlášt, pokud se o obezitu určitě ještě nejedná/ - - nevím, něco mi přijde špatně.

Monroe má k obezitě zcela jistě daleko, proto říkám opatrně s těmi označeními, s lehce nevyváženým jedincem /což jsem třeba já/ by to mohlo taky slušně zamávat
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    MONROE: na tyhle "diagnozy" pozor. pamatuji si, jak mi před rokem doktor napsal do kolonky: obézní, a to v momente těsně před radioterapiema při 170cm/80kg po měsíci vysazení všech léků na štítnou žlázu /12 let šž nemám/
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MONROE: Kdo ti diagnostikoval nadváhu? Kolik měříš/vážíš?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MONROE: Já vyzkoušela Havlíčka - ale to už je momentálně pro normální populaci celkem nedostupný, to bylo úspěšné a pak mi svýho času pomohla nutriční poradkyně v porodnici, jak si srovnat jídlo při kojení a taky to bylo fajn.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: anebo je dost častá podvýživa doplněná nárazovým přejedením se něčeho nevhodného. Takže hladové tělo v těch okamžicích prostě všechno uloží i kdyby to bylo jednou týdně a zbytek času může obéza jíst jako modelka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam