• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MADIETTA: To ti viděl do hlavy :D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: on mě neměřil ani nevážil, bylo to na gynekologii kvůli zánětu vaječníků, že jsem obézní, jsem se dozvěděla jen tak mimochodem, zjistil to tedy pouhým okem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: a pak jim věř, že jsou schopni diagnostikovat něco vnitřního, co nejde zjistit pomocí váhy a kalkulačky.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    NICOLLETTE: mně kdysi jeden doktor napsal do zprávy "obézní", bylo to v době, kdy jsem měla 62 kg na 162 cm, tudíž jsem dokonce podle BMI neměla ani nadváhu. Dlouho jsem si ten papír schovávala.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    CORNELA: no právě. nicméně si myslím, že pokud děláš konkrétně vstupní kontroly pacientů, jež mají vysazen hormon štítné žlázy po nepřirozeně dlouho dobu, tím pádem je zcela jasné, že ta strašná odulost je skutečně důsledkem uměle vyvolané absolutní hypofunkce, tak bys aspoň mohla šetřit výrazy jako obézní /zvlášt, pokud se o obezitu určitě ještě nejedná/ - - nevím, něco mi přijde špatně.

Monroe má k obezitě zcela jistě daleko, proto říkám opatrně s těmi označeními, s lehce nevyváženým jedincem /což jsem třeba já/ by to mohlo taky slušně zamávat
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    MONROE: na tyhle "diagnozy" pozor. pamatuji si, jak mi před rokem doktor napsal do kolonky: obézní, a to v momente těsně před radioterapiema při 170cm/80kg po měsíci vysazení všech léků na štítnou žlázu /12 let šž nemám/
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MONROE: Kdo ti diagnostikoval nadváhu? Kolik měříš/vážíš?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MONROE: Já vyzkoušela Havlíčka - ale to už je momentálně pro normální populaci celkem nedostupný, to bylo úspěšné a pak mi svýho času pomohla nutriční poradkyně v porodnici, jak si srovnat jídlo při kojení a taky to bylo fajn.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: anebo je dost častá podvýživa doplněná nárazovým přejedením se něčeho nevhodného. Takže hladové tělo v těch okamžicích prostě všechno uloží i kdyby to bylo jednou týdně a zbytek času může obéza jíst jako modelka.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: plus co je u jednoho člověka normální až střídmý příděl potravy, je pro jiného přežírání.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: tak řekněme extrémy. Teda ne z potřeby zhubnout 20 kg celkem. Pokud někdo sundavá 40, 60, 100 kg, tak pak se první měsíce dá počítat s vícero.
    A to mám tušení, že Maika je drobná slečna a z těch 20 kg bude možná půlka v kategorii velký voči.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ARGANNAH: já se vším vámi řečeným fakt souhlasím, evidentně jsem byla jediná, komu ten původní dotaz na "zaručený způsob na zhubnutí 20kg" přišel tak absurdní, že jsem na něj vypálila tu těžce zjednodušenou odpověď. Původní tazatelka se do diskuse nezapojila, tak ani nevím, jestli jsem jí křivdila nebo ne ;)

Takže jestli tu máte pocit, že konkrétně já potřebuji vysvětlit, proč "nežer" není jediná univerzální a správná odpověď, tak můžete pošetřit síly ;)
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    MAR_TINA: Dieta z Dachau :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: já od jednoho z Homolky dostala rozpis na 800kCal/den při práci v lese. A bohužel si tenkrát ani nevšiml, že jsem na ideální váze, max 3-5kg nad ní, jen se mám mít ráda.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: ja ja, pravdu díš, jeden z nich mi u Apolináře v těhotenství řekl, že mám jíst pouze zeleninu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: Problém téměř VŠECH tlustých je přežírání. Jenže to není kořen věci, ale nějaký článek uprostřed řetězu, na který se to rádo redukuje. Někdo se přežírá z depky. Jiný z nudy. Jiný proto, že ignoruje signály z těla např. proto, že u jídla kouká na televizi nebo surfuje po netu. Jiný má poruchu příjmu potravy. Jiný jí přes den strašně málo, tak ho to čas od času (většinou po večerech) donutí naletět na ledničku. Jiný má dlouhodobý nedostatek nějaké látky, která mu vyrábí nesnesitelné chutě k jídlu. Jiný málo odpočívá, takže má strašné chutě. A tak dále.

Proto je rada "nežer" tak strašně škodlivá. Je to jako říct člověku se čtyřicítkou horečkou, aby si vzal prášek a šel do práce. V krátkodobé perspektivě to zdánlivě pomůže, v dlouhodobé perspektivě to jenom uškodí.

Musíš prostě zjistit, proč se přejídáš. A jestli se vůbec přejídáš, mimochodem teda.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Jako je doktor a doktor. Souhlasím, že šarlatánům, slibujícím sedm kilo měsíčně, je třeba se obloukem vyhnout. Na druhé straně nikdy nevíš, co tvoje tělo udělá, když dostane od (opravdového) odborníka kvalitně udělaný jídelníček - zvlášť právě chlapi, nebo taky lidi, co nikdy předtím nehubli, můžou mít zejména ze začátku ty úbytky fakt rapidní a opravdu to bude tuk a opravdu to bude zdravé hubnutí (které se samozřejmě posléze zpomalí).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Když můj problém asi prostě opravdu je čisté přežírání :o) Nemám žádné nemoci, žádné psychoproblémy, které bych řešila jídlem, jsem poněkud líná na pohyb, to jo, spím dost, jím řekněme i zdravě. Jediný problém, který u sebe dlouhodobě pozoruju je, že jím i když bych nepotřebovala. Takže ono to existuje. A taky se to blbě odbourává, je to zlozvyk.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: mám minipřipomínku. Max 4 kg měsíčně, nehlídá-li tě doktor, neplatí. Max 4kg měsíčně i pokud tě hlídá doktor. A pokud lékař slibuje hlídání a větší úbytky, patří obvykle do skupiny, co ordinuje dietu z Dachau a myslí si, že "nežer - zhubneš". A je jich dost, varuji před nima.

Výjimky jsou, ale nepočítala bych s nima. Hubnutí po vysazení léků, nasazení léků (třeba u lidí, co zadržují vodu), hubnutí relativně mladých a osádlených mužů.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZUZKAOU: Jo tohle. Teda jedna věc, že je to taková automatická a přitom notně blbá a kontraproduktivní rada, to jo. Ale druhá věc je, že já si teda fat shaming představuju dost jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam