• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TAPINA: podotýkám, že to dítě nemělo žádnou potravinovou alergii ani intoleranci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: Mně přijde, že to je nějaká forma tvorby závislosti na matce a potvrzení její důležitosti. Takový to "Beze mě byste chcípli hlady" už v době tyčinek, mekáčů, nonstop bezínek a rozvozu pizzy neplatí, tak se to musí nahradit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MADIETTA: To je strašný, todle. Jak si ty matky představujou život svých dětí do budoucna? Stravování na táborech, na škole v přírodě, na školních praxích?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: Mladší syn si chtěl pozvat na návštěvu kamaráda ze školky. Samozřejmě jsem souhlasila, kontaktovala jsem kamarádovu matku. Nebyla proti. Když mi dítě předávala, dostala jsem několikaminutovou přednášku o tom, co kluk jí/nejí a co mu smím/nesmím dát k svačině. Šla mi z toho hlava kolem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SOLEI: to je další věc. Jednotlivé rodiny se tak moc liší v přístupu k jídlu (a výchově), že v rámci soužití jakkoli kontaktovat cizí dítě je nesmírně riskantní.
    Zážitky typu "všichni jsem se bahnili na konci ulice a paní W. nás nahnala z louže na zahradu a dala nám rohlík s čajovkou" prostě mizí.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TAPINA: já se teď pekelne lekla, do autobusů přede mnou nastoupila mamka s dvojcecim kočárem, bylo jim něco kolem dvou let? Děti z kočárů utekly a chtěly sedět přesně na těch sedačkách které bránily tomu aby kdokoliv ještě do autobusu nastoupil, plakaly a probíhaly , autobus se rozjizdel, prostě nebezpečná cituace,. Tak jsem zkusila využít moment překvapení abych upoutala jejich pozornost a nabídla sušenky, až potom mi došlo že mi dotyčná maminka mohla za něco takového dat taky pěkně přes drzku, přesně z toho důvodu, že bych mohla nejen uskodit pokud to nesmí, ale i proto ze takove veci prostě nedostávají.
    Moje dítě mi na limonadu u sušenky prdi, moje dítě chce rajče a čistou vodu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: těžko říci a na téhle úrovni pokažení (tj. malé či žádné) nikdo nic zjišťovat nebude a asi nezjistí.
    Jinak můj střevní systém funguje hezky, na vstupu i na výstupu, tak to asi je velká spotřeba kamení.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MARKYSHA: Bacha na asociace, a to jsem cudná. ;-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak to já vodu ráda, naopak z citrónovky mě bolí žaludek. Ale v létě jsem si tam dávala okurku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: no a nemáš nějak pokažená střeva a následně mizernou schopnost vstřebávat minerály? Škála možných chorob je velmi široká a většina z nich má hodně dlouho nejrůznější vágní příznaky a nebo jsou dlouho bezpříznakové.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MADIETTA:
    Čistou vodu jedině ledovou, to mám pak pocit, že jsem se fakt napila. Jinak musím vodu fakt nějak dochutit. Když ne sirupem, tak citronem určitě.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    XAJA: to sice mám asi taky, ale chodím ven a dovnitř tak často, že ty kytky prostě dopoledne přinesu. Třeba při cestě pro poštu nebo krmení koček nebo otvírání skleníku.
    Ale fakt že líp se jí zelenina bydlící v lednici než na záhonu, večer se hůř sbírá síla jít do sklepa nebo ven.
    XAJA
    XAJA --- ---
    MAR_TINA: z dovodu lahkej dostupnosti tohoto pitia mam zahon maty a druhy zahon s ostatnymi bylinami hned vedla vyvodu vody na zahrade, aby som to nemala daleko,)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: jdu s radou po létě, ale doma naházím do karafy byliny (tymián nebo šalvěj nebo mátu), pár kol citronu, zaleju vodou, nechám pár hodin a pak celý den piju.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Hrozně mi třeba chutnají ty bylinkové Rajce, mateřídouška, pampeliška atd., ale ředím si je vodou tak 1:3, toho dokážu vypít spoustu. Samotné vody vůbec, je mi po ní těžko, blbě se mi pije.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    XAJA: já nemyslím, aby to byla cola nebo pivo, úplně stačí třeba pár kapek citronové šťávy nebo tak něco.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mně žízeň nezaženou ty sladké věci s bublinkama. Mám po tom na jazyku sucho, v břiše plno a pocit, že bych se něčeho napila.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já se smířila s tím, že čistá voda ač mi chutná mi žízeň nezažene a piju minerálky. Magnesii, matonku a občas deci vincentky (ano, chutná mi:)). Bez mám odpoledne pocit útlumu a nízkého tlaku.
    Fakt je, že moje tělo asi žere kamení nebo co. Teprve od dvou tablet hořčíku denně se v noci nebudím s křečemi v nohou. Zhoršovalo to cvičení.
    XAJA
    XAJA --- ---
    MADIETTA: mne to skor pride ako (zlo)zvyk. ze cista voda nezazenie smad. lebo je tak proste clovek nauceny uz od detstva asi.

ako, ja nic proti colam, pivam, sirupom. kludne to pijem. ale ked mam na to chut, nie vyslovene od smadu.
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: ano. zosadnut z bicykla a exnut pohar cistej studenej vody - lahoda najvacsia,)

TAPINA
    TAPINA --- ---
    A když má člověk opravdu žízeň, třeba po fyzické námaze, kdy ty tekutiny chybí, tak to je přiměřeně chladná čistá voda nejlahodnější nápoj, který si dovedu představit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MADIETTA: Jestli myslíš pitím jenom neochucené vody, jako že se člověk nikdy nenapije ničeho jiného, tak to asi žádný. Ale pokud budu brát jen prosté provozní pití doma a v práci, bez hospod, výletních stánků a pití na chuť (třeba džusu), tak to zase všichni v mém světě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam