• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Ale klidne si tu pestujte "fat pride", ja uz budu mlcet pokud tu nekomu vadim
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: 34 kg ve třech letech!!! Není mi jasné, jak se toho dá technicky dosáhnout, jak se to dá vůbec za tak krátký život stihnout. Hlavně že vykrmovaná kuřata musí být zaručeně dopovaná hormony, jinak by tak nepřibralal :D
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ARGANNAH: Prala sis doporuceni odbornika k vysetreni dusevniho zdravi pokud zacnes ztracet nadhled . Takze doporucuji.

Promin, ale neco je tak ocividne ze muzu klidne generalizovat. Sam mam 175 cm, zadna leptosomni konfigurace, a co jsem ted pribral na 85 kg jsem na prvni pohled clovek s nadvahou (a to mam muzske zastoupeni svalu). Zenska se stejmou vyskou a 120kg neni nic jineho nez obezni.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEKKIT: Výška - 110 je dost málo, to je taková ta vysněná váha, které kdybych dosáhla, tak si budu připadat nejkrásnější na světě a kdybych zhubla ještě víc, tak už to bude moc. Optimální váha samozřejmě není jedno číslo, to může být rozmezí klidně 15 kg, při kterém tělo funguje, jak má, člověk může vykonávat bez omezení všechny pohyby, kardiovaskulární systém není přetěžován, atd... Na výška těch 65 /175 cm to klidně může začínat, ale 75 by bylo ještě taky v pohodě.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    OSCURO: Pokud někdo normuje lidi na základě výšky, aniž by je v životě viděl, a předepisuje jim "ideální váhu" založenou na populačním průměru, jejímž cílem ve skutečnosti samozřejmě vůbec není zdraví, ale čirá estetika, je dle mého hlupák.

Tak jsme si vyměnili invektivy - a teď zas prosím slušně.

TEKKIT: "zhubnout na 118kg" a tim se dostat na zdravé procento tuků považuju za vtip

Co vypovídá číslo 118 samo o sobě o poměru tuk/svaly? Kolik má podle tebe člověk se 118 kg nadbytečného tuku?
    DIVA
    DIVA --- ---
    TEKKIT: to jsou moje čísla. a považuju to za vcelku optimální .)

ARGANNAH: jj vím co myslíš tou kostrou. široká ramena, hrudník (nemyslím poprsí), široké velké ruce.. nic moc na parádu pro ženskou .) vedle mě je každá křehká, asi nějaký mužský hormon. a tak smím-li být tak smělá. jakou váhu udržuješ teď? a je to podle měření blízko ideálu? jak to vnímáš subjektivně?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Tohle už je velkej posun, ale snad ojedinělý případ. Ale prý dorůstá generace, kterou přežijí vlastní rodiče.
    Tříletá dívka je nejmladší pacientkou s cukrovkou 2. typu – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...a/deti/381038-trileta-divka-je-nejmladsi-pacientkou-s-cukrovkou-2-typu.html
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Jen na okraj: čemu se podle vás dá říkat "optimální váha"...Vždycky sem si myslel že je to cca "výška - 110". Čili u 175cm vysoké ženy by to bylo 65kg, nebo je to jinak?

(btw to s tím "zhubnout na 118kg" a tim se dostat na zdravé procento tuků považuju za vtip:/)
    ACKO
    ACKO --- ---
    Myslím, že tady je hezký ukázáno, jak se nám posunulo vnímání nadváhy a obezity. Před 30 lety bychom dotyčného člověka podle vizuálního dojmu zařadili do kategorie nadváhy, dneska máme pocit, že je to naprosto v normě, stejně tak s obezitou, která se nám může jevit jen jako mírná nadvaha. To, že jsou lidi objektivně tlustší, bereme jako normu, což je hodně blbě.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ARGANNAH: Pokud nekdo veri bodystatu jak pismu svatemu (je to pristroj na vazne hruby odhad telesneho slozeni, mame jeho variantu a i variace mezi merenimi je obrovska), tvrdi ze ma kosti 2x tezsi nez populace a prijde mu jako normalni vaha u zeny 118kg (tj skoro dvojnasobek normalni vahy) je dle meho blazen
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: Jestli to máš takhle tak jsi velká výjimka v populaci a nemůžeš podle sebe soudit výzkum. Protože to fakt není běžné, aby měla žena přes metrák a nebyl to tuk. A pravděpodobně to skutečně nebude tak, že polovina z těch podle WHO mylně ohodnocených tlouštíků má ve skutečnosti mohutnou kostru a abnormální svalovinu.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: těžko se můžeš divit zdejšímu skepticismu, když "mám strašně moc svalů a těžký kosti" je standardní výmluva mnoha očividných tlouštíků, hned za "mám problémy se štítnou žlázou".
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Just for the record, fakt mám 175 cm a ta muskulatura je vrozená (včetně těžký kostry, ano, fakt to existuje a není to výmluva, kostru mám asi 2x mohutnější a těžší než běžná žena). Což teda samozřejmě ještě neznamená, že nejsem obézní. ;) Jsem.

Každopádně podstata původního sdělení nebyla, že nejsem obézní. Fakt nepropadám tak totálnímu sebeklamu (až propadnu, pošlete mě prosím zavčas na psychiatrii). Původní jádro informace bylo, že mi tehdy na bodystatu spočítali, že abych se dostala na zdravé procento tuku v těle, stačí mi shodit na 118 kg (možná 111, přesně si to nepamatuju). Tím bych se dostala na číslo, které v BMI vypadá příšerně a jako těžká obezita, ale z hlediska procentuálního zastoupení tuků je to v podstatě ok a dejme tomu zdravé (jako beru, klouby by mi asi tak jako tak nepoděkovaly, těm je fuk, jestli je to tuk nebo sval). A použila jsem to jako příklad toho, proč mám svá podezření ohledně té studie WHO (která se samozřejmě nemusejí potvrdit). Mluvila jsem o sobě principielně proto, že je to případ, který dobře znám a který ilustruje meze práce s BMI.
    DIVA
    DIVA --- ---
    CORNELA: a o jaké výšce se teda bavíte?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: ta se smíříme na 30% +/- 5% dle věku a konstituce ;)

Jako ono těch 30% nemilosrdně vyfocených za světla nedejbóže bleskem na kůži, který už není 20 let, prostě vypadá blbě. Ale tak to je.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: Cornelo, 20% tuku je dolní hranice pro ženu, která není vysloveně ektomorfní a není jí pod 20.

Ano, modelky, sportovkyně a jiné idoly mají 15%. Mno a to je TEN problém.

DIVA
    DIVA --- ---
    CORNELA: a nejsou i silnější než ti co nikdy neposilovali? .)
    DIVA
    DIVA --- ---
    CORNELA: nemusí to být samý zulc hned. mohla dřív silově sportovat, vybudovat základ, pak párkrát otěhotnět, fortelně to obalit a statečně udržet.. jako každá druhá, jen s jiným vstupem. a dvoumetrových slečen taky každý pár známe .)
    DIVA
    DIVA --- ---
    CORNELA: jak je vysoká? třeba je ke dvěma metrům a v mládí házela kladivem
    DIVA
    DIVA --- ---
    ARGANNAH: a spokojila jsi se s bodystat optimem 118 kg? přijdeš si při něm optimálně fit? jaké procento tuku v těle té hodnotě vlastně odpovídá?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam