• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: a objektivně od doktorů mám potvrzený zadržování vody a problémy s lymfou, dostala jsem na to prášky, tuším, že se to jmenovalo Detralex, ale bylo mi po tom blbě, protože se to rvalo s Euthyroxem a pořád mi tekla krev z nosu.
    MART1NKA: já nemám deprese z obezity, to už jsem si vyřešila, já konkrétně se trápím, že nemám rodinu, že bych potřebovala mámu, na spoustu se ještě zeptat, ale umřela, dokonce jsem kvůli tomu navázala znovu vztah s psychopatickým otcem, ale to byla chyba, to mi přitížilo. Trápí mě úzkosti, že přijdu o děti z jakýchkoli iracionálních důvodů, o muže, že zůstanu sama. To samozřejmě aktivně řeším s psychiatričkou, ale ještě to bude asi trvat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: Když jdu na veslování, tak jím 7800.
    SARGO
    SARGO --- ---
    MARKYSHA: Mám teorii, že při angínách se tělo dostává do zvláštního stavu, kdy tělo přechází na pránu, na kterou bohužel není zvyklé a má to za následek nabývání váhy. Jinak si vážně nedovedu vysvětlit, že jsem za čtyři dny (dva nutridrinky denně, abych nejedla atb nalačno, a slabší litřík tekutin) přibrala tři kila. Jinak mám plné pochopení, též funguju poněkud proti fyzikálním zákonům.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MARKYSHA: Problém sebavnímania je fakt ťažký. Naposledy, keď som sa vážila, tak som mala 58kg na 162cm a musím povedať, že sa cítim tak 80% času tlustá. Bojujem s tým, stravujem sa normálne. Ak mám na seba dosť času, tak som v pohode a s pohybom si dodávam i endorfíny, takže nemám depresie. Ak na seba čas nemám, tak to ide do pekla a sem tam sa prichytím, ako sa nenávistne pozerám do zrkadla a keď vidím tlustú slečnu, jak si to spokojne štráduje v kraťasoch, tak nechápem, ako môže existovať niekto, kto to nerieši. Úplne chápem, ako to funguje. Človek má sklony k poruche a akonáhle ide psychika do hája (stres v práci, deti, problémy v partnerstve), tak sa tá porucha rozjede a živí sa na depresii. A aj keď si to človek uvedomuje, tak je to boj, pretože ide proti vlastnej prirodzenosti.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: mám celé tři sady konfekční velikosti oblečení, vždycky ty dvě nacpu do vakuového pytle a hodím do uložného prostoru v posteli.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MALKE: právě, že je to strašlivý hýbání kily a je mi to divný, třeba jsem schopná zhubnout/přibrat 5-10 kg za deset dní. A to hubnutí se nekoná, když nejím, třeba kvůli angině, že jsem nepolykala nebo kašlání, to váha stála nebo nevím, protože to se ani moc nevážím, to nějak přežívám, takže je možné, že jsem třeba i hubla, ale jak jsem začala jíst předpisově (a to si vážím, počítám kj, hodnoty, všechno), tak jsem prostě hrozně rychle přibrala. A u toho moře jsem za deset dní zhubla deset kilo a to jsem tam sice chodila, ale zase u tý kamarádky jsou zvyklý na opulentní večeře s tučnými francouzskými sýry, těstovinami a tam jsem se přizpůsobovala. Je fakt, že já mám i problémy se štítnou žlázou, která stále není dobrá, zadržuju vodu, jednou za čtvrt roku chodím na sadu lymfomasáží a tam už pravidelně "shodím" 8 kg ve vodě. Ale jídelníček jsem si už nechala zkontrolovat jedním vyžívářem a jednou nutriční terapeutkou a dokonce mi doporučili o 500 kj přidat na dopolední svačině, kterou ne vždy stihnu, s obezitologií mám špatné zkušenosti. Chci zkusit jednoho celostního lékaře, ale moc nadějí v tom nedávám. Podle mě je zatím ta psychika, takže na tu se soustředím nejvíc, plus držím ten jídelníček a sport u mě vyplývá z přirozenosti, mám ho ráda. A valná většina lidi mi ani nevěří, že snažím. Třeba nedávno při kruháči, kde dávám na frak štíhlým chlapům, mi jeden povídá"Promiň, když mě nejdou na rozum ty tvoje špeky, když máš takovou kondičku, to se cpeš v Mac Donaldu nebo co". No jo, no. Já prostě doufám, že se mi to podaří nějak pořešit.
    MALKE
    MALKE --- ---
    MARKYSHA: Čistě ze zvědavosti (pokud nechceš, tak neodpovídej) - za jak dlouho se konalo to zhubnutí/přibrání? Mně to přijde jako strašlivý rozstřel hodnot, já kolísám taky (už jsem zhubnula tak 200 kilo:c) ), ale v rámci 4-5 kil (čímž se nejni co chlubit, furt je to tak dvacet kilo nad ideálem).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: já, když jsem o tom tehdy, uvažovala, tak jsem částečně začala to kolečko, který má eliminovat nevhodné kandidáty - psycholog-gastroenterolog-dietní sestřička apod. a já když byla u té dietní sestřičky, tak se mě ptala, co je moje top nevhodné jídlo, které mám ráda a zakazuju si, já řekla smažák s hranolkama a ona "no vidíte a teď si budete moc dát třetinu smažáku a tři hranolky", jenže pro mě je horší představa, že si nesmím dát velký zeleninový salát než že si nedám smažák s hranolky do konce životal, já to beru tak jako bych byla celiak nebo cukrovkář, kteří mají doživotní dietu, tak já jako chronická obéza holt taky nesmím určité věci, ale hromady salátu i bez zálivky, kysané zelí by mi fakt chybělo. Ale umím si představit, že jestli to říká každému kandidátovi, tak si to vyloží, že hurá, můžu prasit.
    GALE
    GALE --- ---
    MARKYSHA: S tím pitím to není zas tak horký. Ono to prý dost rychle proteče. Ale pije zásadně na prázdný žaludek, aby to opravdu proteklo rychle.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GALE: tuším, že ID Cornela a ID Carodejnice s tím mají nějaké zkušenosti z lékařského hlediska, já právě kvůli tomu stále bojuju tou konzervativní léčbou, jak se říká, ale co jsem si o tom tak zjišťovala, tak by se nemělo při jídle pít, až nějak půl hodiny po tom, aby se ten žaludek nenafukoval, nic nadýmavého, takže strava jako při kojení a hodně to eliminuje zeleninu a nevede to k zdravému stravování. Přijde mi to docela nemožný tohle dodržovat při normálním pracovním procesu, 2-3 hodiny jíst, pak zase pít...do toho zásah do těla, která taky určitě nějaká rizika má, nešla bych do toho.
    GALE
    GALE --- ---
    Přidám příběh své kamarádky. Na střední škole závodně sportovala a na vysoké toho nechala a během 5 let přibrala 40 kg. Ona geneticky není žádný drobek. Její sportovní středoškolská váha byla cca. 80 kg při výšce 175 cm.
    Před rokem a půl jí došla trpělivost se všemi marnými pokusy zhubnout (hladověním) a tak si došla na bandáž žaludku. Přidala i chůzi a poté běh a během roku shodila 30 kg. Výsledek skvělý, ale přiznám se, že když vidím výsledek, tak bych nic takového nepodstoupila.
    Má nakázáno, že smí jíst 120g jídla každé 2-3 hodiny, což vícenémě dodržuje. Problém je se skladbou. Její jídelníček se skládá z samotné šunky nebo sýra, jogurtů, instantních ovesných kaší, hustých polévek, sladkostí a kafe ze Starbucks. Brambor, rýže a pečiva se nedotkne, ale když jsem jí nabídla kupovanou vánočku, snědla během 3 hodin v autě třetinu šišky. Pokud se dostane na dosah moučníků nebo slaných pochutin, vyluxuje vše do kapacity svého žaludku, což je vlastně celý pytlík těchto laskomin. Je na ní vidět, že prostě zase hladoví, i když objektivně nemá hlad.
    Teď přes prázdniny počasí a zranění nohy způsobilo, že se nemohla dva měsíce hýbat a typuju, že má nahoře tak 10 kg. Sama mi přiznala, že na operaci šla, aby nemusela řešit jídlo a vařit. Nicméně vařit stejně musí, protože se nikde nenají. Teda nají, ale kupovat si celé jídlonemá cenu. Takže když je s námi v restauraci, ujídá od ostatních maso.
    Víte někdo, jak se v tomhle režimu vlastně stravuje? Máte někdo nějaké další zkušenosti s touto "léčbou", ať vím, co mám čekat?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: teda beru antidepresiva Fluoxetin dva denně, Deniban (slabý antipsychotikum) a občas Neurol, jestli mi to neblokují oni.
    POZITRON: to je stejný, proč anorektičky nevidí, že vypadají nezdravě. Já teda asi nejsem klasický vzorek, protože já v době, kdy tloustnu to vidím, ale mám spoustu jiných starostí a nejsem schopná s tím něco dělat a spíš mám problém uvědomit si, že už nejsem tlustá, když zhubnu. Ale umím si představit, že podobně to chodí jako s těmi, co se vidí jako pěkný, viz děvčata v minisukních a elastáky s obrovskou nadváhou. Nebo např. ti, co lezou do pěveckých soutěží a neumí zpívat, taky pro mě záhadné.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    BERUSKA_CA: stejne nechapu, jak je mozny, ze ten zlom mezi "jeste porad dobry" a "proboha, takhle nemuzu mezi lidi" prijde az pri vaze metrak plus, kdyz objektivne nastal mnohem driv. :-o

(VON_PAULUS: urcite je to cely blbe, o tom vubec nepochybuju a v tejdnu je to jeste horsi, protoze v tejdnu sice jim k obedu tak obden maso, ale vetsinu dni nesnidam a dohanim to vecer a navic chodim obcas na pivo a vypiju jich treba 5, ale to je tezce off topic, jelikoz nemam ani 70kg. zatim.)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: muž se dostal při 185 cm na 135 kg a jí teda strašně, nesnídá, tučný věci, po večerech chipsy, čokláda, buráky...pak začal aktivně hrát tenis, jídlo nijak nezměnil a zhubnul aktuálně na 113 kg. Já měřím 160 cm, rodila jsem ve 122, po porodu zhubla na 100 kg, pak ještě na 95 a pak přišly ty angíny, kdy se stravování vyznačovalo tím, že jsem nejedla nic a pak jsem jedla normálně do těch 7000 kj, psala si to do Kalorických tabulek, sledovala i poměr tuků-sacharidů-bílkovin a ztloustla na 125 kg, pak jsem byla na tý Dornově metodě, protože mě bolely kyčle a podle fyzioterapeutky se mi posunula jedna noha, to mi pomohlo v pohybu, že jsem se začala hýbat ještě víc a hlavně už mi nevadily schody,zhubla jsem na 110 kg, jeli jsme k moři, kde jsme hodně chodili a byla jsem tam spokojená a zhubla jsem zase na 100, pak se to zašprclo, ale netloustla jsem a pak jsem stravování nezměnila, ale občas jsem vynechala sport, protože mě trápily deprese a byla hrozně unavená, už jen normální fungování mě stálo hodně sil, ztloustla jsem na 110 kg, když jsem začala zase sportovat, už to zase stálo. Teď mě tři týdny trápil zánět průdušek, kdy jsem skoro nejedla, protože se mi z kašle zvedal žaludek, jak jsem začala zase jíst vyváženě do 7000 kj, ztloustla jsem opět na 125 kg. Takže vůbec ten mechanismus příjem-výdej nechápu. A do toho vůbec nechápu, co se děje s naším psem po kastraci, snížila jsem mu dávky, běhá stejně, hodně a stejně tloustne a tloustne. Teď jsem teda na radu vedle smísila dietu na struvity, které potřebuje s dietou pro obézní psy a uvidíme, co to provede, granule na obojí jsem nenašla.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Znám / znala jsem ženu, která byla tlustá bez psychických potíží. Vysoká asi 175 cm, v základu střední postava s většíma prsama. Celý život ráda jí a ještě k tomu blbě - hranolky s tatarkou, chlebíčky, sladkosti, pečiva, těstoviny se sýrem, zmrzlinu, alkohol typu likéry, sladké limonády, nemá moc ráda ani kompletní jídla v hospodě (maso, příloha, omáčka) natož zdravá jídla, prostě jí jako zasytydlý puberťák a nerada vaří. Má odpor ke sportu a pohybu pocházející z rodiny, sociálního prostředí a lenosti získané výchovou. (Jestli to vyznívá negativně, tak jo, nemám ji ráda a chválit jí nechci :))

Je tlustá a velká, to ano, ale je to odhadem tak 105-115 kg, velká hmota, velké kozy, tlusté ruce a nohy, nic hezkýho, ale není to přetékající sádlo, je to obří tlustá ženská. Ona dosáhla hranice velikosti při takovémhle životním stylu a dál to neroste.

Takže naprosto věřím, že ti mnohem větší problém mají. Stejně tak i někdo menší, ale hodně kolísající nebo prostě jinak psychicky trpící. Ale jen se přežírající lemra líná má hranici a horší to asi nebude. I když za mě - není o co stát.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Nebo já nevypla autopilota. ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    střípek ze života toho našeho drobka. vloni toudle dobou se vrátil po dvou (třech?) měsících v divočině, odříznutý od nepřetržité dodávky talířů až ke křeslu samozřejmě radikálně shodil, prý na 125 (tipla bych mu i tak více). díky tomu mohl podstoupit operaci srdce, kterou mu při jeho předchozí tloušťce nechtěli provést. dneska samozřejmě vypadá jako dřív, kolosální humanoid, chůze s přestávkama po pár metrech, ale jemu je konečně zase dobře! když onehdy tak ošklivě pohubl, vůbec se necítil ve své kůži, dělalo se mu slabo, hrůza děs. tak teď se zase zlepšil .) k tomu přihodí pár bodrých vtípků a to by jeden opravdu zaplakal. on ne že "není tak strašně nespokojený", on je velice spokojený. jde to naprosto mimo moje chápání, nevím jestli mu to vůbec můžu věřit. jediné vysvětlení je psychická nemoc. není hloupý, je to inteligentní bytost, vzdělaná a přemýšlivá, studnice informací v několika oborech. a on si spokojeně lebedí ve stavu, kdy při první recidivě se srdíčkem vyjde ze špitálu nohama napřed
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Jo takhle. Jasně, to určitě taky hraje roli.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Se třeba Cornelo koukni na Extreme Makeovers Weightloss edition, jsou snad na netu komplet. První série vypadala tak, že Powell budil tlustoprdy v pět ráno, řval na ně "makej, makej, makej", honil je po stadionu a učil je zdravěji jíst. A ta pátá je už úplně o něčem jiném - o závislosti na jídle, o psychách, co mají ti lidi za sebou, o tom, že se člověk musí postavit čelem ke svým démonům, a o tom, že vnější transformace není možná bez transformace vnitřní. Jasně, pořád je tam spousta zvedání železa a běhání maratónů, pořád tam vykládá moudra sexy kuchař, ale ten posun je prostě znát.
    DIVA
    DIVA --- ---
    CORNELA: anebo je prostě závislý a nutkavě se přejídá
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam