• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MARKYSHA: máš nežrat a cvičit, protože o svém stravování a pohybu akorát lžeš nám i sobě do kapsy a nechceš si přiznat, že jsi prostě rozežraná líná prasnice. Čemu na tom nerozumíš, co ti tu lidé říkají? ;-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CARODEJNICE: A to je teda těch 30% nebo tak nějak?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: Jo ale to nemůžou lidi na AD.

A jaký teda máte názor? Mám ty kj zvýšit a neno naopak po nějakém vynuceném hladovění snížit a navyšovat postupně na doporučenou dávku? Já teda doufám, že už nebudu chytat takový šílenosti, dostala jsem Imunor, který by mi mělv obranyschopnosti pomoct.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Ale tak to jsou jednodušší způsoby, stačí je postavit ke zdi a postřílet a taky obezita nebude.
    MALKE
    MALKE --- ---
    CORNELA: Čteš něco jiného, než píšu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: vždyť jo, ale taky mají svoji cenu, že.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    TAPINA: Ano, je mi tu s mými tlustými hezky, v té mé jiné dimenzi. Komu se věnuji a kdo se věnuje sám sobě, ten tu dělá pokroky. Malé, postupné, skokové, které někdy odolávají, ale pokroky. Přála bych Vám, se sem k nám podívat. Alespoň na chvilku ♥
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CARODEJNICE: Já už tomu začínám rozumět. Ty žiješ v nějaké jiné dimenzi. Tam platí v biologii exaktní matematika, když něco funguje, tak u všech, když něco platí, tak vždycky. To ale tady u nás je holt jinak.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    TAPINA: Já nevím. Já mám zkušenost jenom se skupinovou redukcí, kde mi zhubli všichni moji frekventanti. Jakto, že neumřeli ve strašných mukách, pod mým tyranským vedením, je mi taky záhadou :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CARODEJNICE: No, ani nepotvrdil. Pokud by tohle tak jednoduše platilo, tak by v režimu, kdy dáš skupině lidí dlouhodobě nadbytek fyzické zátěže a nedostatek jídla, měli umřít přibližně všichni ve stejnou dobu, ne? Jak to, že někdo přežil roky a někdo jen měsíce?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ona pomalu poodhalovaná historie gulagu ukazuje, že přeživší těžcí političtí vězni si velmi často nějak zavdali s režimem panujícím uvnitř - ať to byla nějaká forma spolupráce s dozorci nebo "elitními" vězni (=kriminálníky) nebo kráděže, prostituce... A k doznání se po návratu nikdo neměl, pochopitelně. Nebyla to snadná doba.

V boji s obezitou by takovou berličkou mohly být amfetaminy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PHAILO: ano, to je v zásadě pravda.

Jenže dlouhodobě podjídající člověk (třeba žena z kanceláře s příjmem 5-6000 kJ) tu a tam nevydrží (někdo 1x za týden, někdo víc, někdo méně) a sní něco navíc - např. 2000 kJ navíc, což je furt houby, ale obvykle to bude tukocukr. A v takové chvíli neustále podjedené tělo zajásá, pošle co nejvíc z 2000 kJ do tukových zásob* a na svůj provoz nepřidá skoro nic, tělo je zvyklé žít z mála a má priorotu ve vytvoření zásob.

Takže taková neustále podjedená osoba si každým "přežráním" uloží víc tuku než kdyby jedla neustále 8000 kJdenně a nestresovala se. Možná i víc, než kdyby jedla 8000 kJ/den a jednou týdně navíc dort. Navíc při nižším příjmu má méně energie a chuti něco dělat, tak případné sportovní aktivity nejsou tak intenzivní, častěji vynechá, podvědomě udělá denně méně kroků, pohybů atd. Včetně toho, že podvyživená osoba se méně obrací ve spánku, méně energie využívá na zahřátí (je jí zima), což už je neovlivněnitelné.

*tady je ještě horší zádrhel. Pokud osoba jednou týdně "selže" a sežere smažák a čokoládu, do tuku půjde omezené množství (u každého jiné). Ale pokud to dbrobné selhání mimo přísnou dietu bude jednou denně malá sušenka ke kafi, tělo nacpe každý den to tukových zásob právě tuhle sušenku absolutně celou, součet za týden a za měsíc dost velký.

Tělo je složitý organismus, jevy uvnitř jsou fyzioologické, procesy biochemické. Fyziku ze ZŠ do toho fakt netahejte. I ten příklad za jak dlouho se rozteče sněhulák v ešusu na vařiči jsme počítali se zanedbáním spousty vlivů (třeba teploty místnosti s vařičem).

PHAILO
    PHAILO --- ---
    CARODEJNICE: Tato teorie je pravdivá.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    DIVA: Jasně, šmik, noha pryč a rázem je dvacet kilo dole... a to se počítá!
    DIVA
    DIVA --- ---
    fakt se tu vede diskuze o tom jestli koncentrák je nebo není dobré odtučňovací zařízení? .) a co amputace některých tuplovaných končetin, už bylo? .)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    PHAILO: podle mě je tam překlep:))
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    CORNELA: Odvážné tvrzení.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CARODEJNICE: A co video na youtube by nebylo? Jsi fakt sbírka chodících argumetnačních faulů.

[ ZUZKAOU @ Hubenouri a baculkove na nyxu.. aneb nevite nekdo jak ztloustnout nebo zhubnout ?? rychle.. kvalitne?.. zdrave?.. ? :)) ]

"... In conclusion, BMI, energy intake, carbohydrate intake, and leisure-time physical activity have all
    significantly increased over the last four decades in the United States, while fat and protein intake have
    decreased. However, for a given level of energy intake, macronutrient intake, and physical activity,
    BMI was higher over time. These results may be a function of other factors significantly modifying
    how energy intake and expenditure influence body weight over time, or they may be due to
    biases in reporting of diet and physical activity over time. However, given the consistency of these
    results and the increasing evidence that multiple factors beyond diet and physical activity are
    associated with increases in body weight, further investigation of how these novel factors influence
    body weight independent of lifestyle factors is warranted..."

Se smiř s tím, že fyziologije je složitější než příjem výdej a svoje projekce kdoví z koho ventiluj někde jinde. Nepomáháš, pouze se ukájíš na tom, jak si morálně lepší než líné, ublížené tlusťošky. Super!
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    CARODEJNICE: hele co se týče toho obrázku tak já jsem na tvé straně, jen to s tím koncentrákem co je údajně v komunitě obezitologů tabu, je ultrapíčovina...Lidé co měli v lágru metabolický poruchy, cukrovku atd tak prostě umřeli.

je to stejný jako bys tvrdila že i neduživej slabej jedinec se v gulagu "naučil tvrdě makat"...ne nenaučil, on tam zařval, ti chlapi co to přežili, cos viděla na fotkách, to nebyli ti co tam přicházeli slabí a s handicapem...
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    VON_PAULUS, TEKKIT: Jediné, co tím chci naznačit je skutečnost, že v tomto neopakovatelném a daleko za veškerými myslitelnými hranicemi kvaziexperimentu se potvrdil následující obrázek.

Jak jsme se ale od přispívajících dozvěděli, u nich neplatí. Čímž odkazuji na svůj příspěvek zde CARODEJNICE, protože pak každá diskuse o možnostech řešení postrádá smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam