• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    CARODEJNICE: hele co se týče toho obrázku tak já jsem na tvé straně, jen to s tím koncentrákem co je údajně v komunitě obezitologů tabu, je ultrapíčovina...Lidé co měli v lágru metabolický poruchy, cukrovku atd tak prostě umřeli.

je to stejný jako bys tvrdila že i neduživej slabej jedinec se v gulagu "naučil tvrdě makat"...ne nenaučil, on tam zařval, ti chlapi co to přežili, cos viděla na fotkách, to nebyli ti co tam přicházeli slabí a s handicapem...
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    VON_PAULUS, TEKKIT: Jediné, co tím chci naznačit je skutečnost, že v tomto neopakovatelném a daleko za veškerými myslitelnými hranicemi kvaziexperimentu se potvrdil následující obrázek.

Jak jsme se ale od přispívajících dozvěděli, u nich neplatí. Čímž odkazuji na svůj příspěvek zde CARODEJNICE, protože pak každá diskuse o možnostech řešení postrádá smysl.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    VON_PAULUS: já už tomu nemohl uvěřit včera:))
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Von Paulus se vyjadřuje k problematice výživy vězňů v Buchenvaldu z hlediska obezitologie. Můžu jít na vejlet, dnešní dávku internetů už jsem evidentně vyčerpal.
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    CARODEJNICE: Milá čarodějnice, a máte o období KZ nějaké podrobnější znalosti? On tam nikdo tlustej nebyl, protože část zlikvidovali hned, část těch, kdo nebyli fyzicky odolní" umřela brzy poté ...a zbytek, ti kdo přežili, měli to "štěstí", že měli dostatečně silný imunitní systém, dostali se k nějakému jídlu nějakým způsobem, případně k lékům... nebo neměli tak brutálního dozorce... Zrovna zkušenost koncentračních táborů bych do obezitologie nepletl... co tím, prosím vás, chcete říci?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo a do toho mého "ekonomického" příměru samozřejmě patří i fakt, že existují lidé, kteří prostě nejsou schopni šetřit, vždycky prošustrují všecho, co mají, a jakmile přijde krize, tak jsou bez prostředků. V době blahobytu jim závidíme štíhlou postavu přes nezřízené žraní, ale je potřeba si uvědomit, že tihle lidi by v době hladomoru umřeli jako první, a ona to zas taková výhra není.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ARGANNAH: Ano, s tímhle příměrem od TAPINA souhlasím, nejsem s ním v rozporu.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ECLECTICA: Ano, ale musí být z čeho tu novou hmotu stavět. Pokud půjdeš nahoru pomalu, tělo se postupně přizpůsobí.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    PHAILO: Lepší mě teď nahonem nenapadlo, sorry. ;) Tapina to myslím vystihla perfektně.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PHAILO: Ale já zhubla kolem 30 kg, ale přišla nemoc , kdy jsem nejedla skoro nic, asi půl roku , hromada ATB, a když jsem se vrátila k 7000, přibrala jsem. Čti i ty začátky, prosím. Ještě mě napadlo to po nemoci navyšovat postupně, že bych neztloustla.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PHAILO: pokud jíš pod bazál, tělo se tomu přizpůsobí a zavede šetrný režim. A jelikož jíst takhle málo není dlouhodobě udržitelné, stačí začít jíst trošku víc, a hmotnost začne stoupat.

Mimoto, stres a nedostatek spánku ovlivňují sekreci mj. inzulinu, takže i při rozumném jídelníčku můžeš mít velké výkyvy jeho hladiny v krvi.

A v neposlední řadě, vzkládat někomu, jak je nemožný a líný, protože nedokáže shodit, není zrovna to, co by dotyčnému nějak přidalo.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ARGANNAH: To je na mě trochu moc překombinované přirovnání.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já si prostě myslím, že metabolismus jede na stejném principu, jako ekonomika v malém. Mám určité příjmy, mám určité výdaje. Když jsou příjmy vyšší, než výdaje, tak šetřím a narůstá mi konto v bance. Když jsou výdaje vyšší, než příjmy, konto klesá. Ale když jsou výdaje dlouhodobě nízké, tak se začnu bát, že se konto vyčerpá na nulu a já nebudu mít na živobytí, tak začnu šetřit. Koupím si levnější zboží, přestěhuju se do menšího bytu, místo autem začnu jezdit MHD nebo chodit pěšky - a moje výdaje začnou být minimalizované. Když pak jednorázově vydělám víc, stane se co? Nezjevím se ze dne na den zpátky ve starém velkém bytě, nepůjdu a nevykoupím jako smyslů zbavená obchody. Moje výdaje jsou teď malé, takže mi po vysokém jednorázovém příjmu prudce naskočí to konto v bance. A zůstane tam, i když se vrátím zase zpátky k tomu trvale nízkému příjmu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KALHOTKA: Tohle je hodně dobrý začátek (i když já bych i to pití sladkého omezila na výjimečné příležitosti). Mohlo by to vést k začátku posunu váhy a motivaci k dalším krokům.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PHAILO: Já se neobhajuju, nic jsem nikomu neprovedla, říkám jak to je a spíš hledám, jestli to někdo má podobně a jak z toho ven. Ale stejně mi nikdo nevěří, že 3x týdně chodím veslovat a na kruháč a se psy a s dětmi, že si vše vážím a jím mezi 7000-7800, jak jsem teď přibrala, tak mi Kalorický tabulky vygenerovali něco přes 8000, ale mám tam sedavý režim, jenže aktivní mi přijde příliš vysoký příjem. Tak si přidávámv den sportu 800kj. Já fakt nevím co dělat víc.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    PHAILO: Hele, představ si, že si tvůj kamarád chce na zahradě zařídit bazén. Zade za tebou, abys mu poradil, a ty mu řekneš, ať vykope jámu a naplní ji vodou. Kamarád to udělá a po nějaké době si přijde stěžovat, že má bazén neustále plný hlíny, trávy a bordelu. Ty mu vynadáš, že musí přece bazén pravidelně čistit. Ono to udělá, ale postupně zjišťuje, že aby zajistil stabilní hloubku a kvalitu vody, musí nejen pravidelně vybírat bordel, ale čas od času bazén vypustit, vyházet usazeniny a znovu napustit vodu. Nakonec se takhle lopotí každý den. Po nějaké době si tě pozve na návštěvu, pyšný, jak to zvládá, a ty mu vynadáš, že voda je kalná a břehy nedrží pohromadě.

Samozřejmě, ten bazén bylo třeba vybetonovat, že. Tvůj kámoš se dře jak kretén s rozpačitým výsledkem, ze všech stran na něj přilétá kritika a přitom vtip je v systémovém řešení - že totiž použil postup, který je špatně už od začátku. A takhle přesně je to s hubnutím pomocí hladovění a jezení pod bazál (aka s "koncentrákem"). Ano, v zásadě zhubneš (stejně jako ano, tvůj kamarád má v zásadě na zahradě bazén), ale příšerně si zkomplikuješ život, přirozené procesy ti budou neustále házet klacky pod nohy a jakmile na chviličku polevíš ve snaze, je to okamžitě v pytli a musíš nasadit obrovské vypětí, aby ses vrátil zpátky do nějakého slušného provozního stavu. A Markysha je matka dvou malých dětí a polevit ve snaze se v takové situaci dá strašně snadno - stačí dementní den, kdy prcci nadprůměrně vyvádějí, jsou nemocní nebo v noci nespí.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CARODEJNICE: S Cornelou se určitě v mnohém neshodnu, občas jsme si tu daly strašně do držky, ale nikdy jsem ji neslyšela hlásat věci typu "je to sice nekorektní, ale v koncentráku se hubne, tak si z toho vezměte příklad."

Napíšeš do nebe volající věc a pak se divíš, že na to pobouřeně reagujeme, a vykřikuješ o tom, jak jsme frustrované a vybíjíme si to na tobě. Možná by naopak tobě pomohlo přehodnotit, co vlastně vyplývá z některých tvých příspěvků.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ARGANNAH: Samo o sobě ne. Musíš to pak dožrat.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    PHAILO: Ale samozřejmě že ano! To je přece učebnicové - jíst pod bazál vede k obezitě. Přečti si znovu, co tu kolegyně psaly o osudu lidí, kteří přežili koncentrační tábor.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    ARGANNAH: Tak tady už je komentář zbytečný, protože tohle: "Chápeš, že pak ten život bude pravděpodobně podstatně kratší a zoufalejší, než by byl, kdyby daný člověk zůstal v klidu tlustý" a třeba tohle "Zavedly jsme tu teď škatulku "nezdravé, ale sexy, protože štíhlost" a "nezdravé a hnusné, protože obezita"?" jsou naprostý kraviny od zdi ke zdi, který tu nikdo netvrdí. Uvaž sama, jak moc máš zdravé tělo a jak moc Tě zdrtí pár schodů...

Začínám mít trochu pocit, že někteří frustrovaní lidé v tomhle klubu, kteří přispívají a potýkají se s nadváhou či obezitou se strefují do mě a kornely, jako do představitelů ZLÝÝÝÝCH institucí, které nedokáží pomoct a jen diktují pravidla. A tahle role mě nebaví. Vybijte si zlost jinde. Já s Vámi jako s pacienty nikdy do styku nepřišla, za Váš stav nenesu vůbec žádnou zodpovědnost a uvedu-li útržkovité informace "z druhého břehu", můžete se posrat, že vám tady nenabízím ŘEŠENÍ. Řešení si totiž nosíte každý v sobě. Čau.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam