• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    DELVIT: Interpretuješ Matoulkův přístup a aplikuješ ho do praxe, máš mezi místníma jedlíkama smůlu. Ačkoliv byl megapozitivně kvitován jeho poslední rozhovor, který v titulku nesl něco o tom, že nadváha nevadí (pochopitelně si to rozklikne každej, kdo se v hloubi duše cítí jako tlustoprd), jeho praxe pohybu v běžném životě místním moc nevoní. Zvykej si... :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    DELVIT: Ta slečna je obézní opravdu hodně. Ti, co běhají v parcích, jsou mírně při těle. Což dá rozdíl jak prase. A kromě toho ani jeden z nich, stejně jako ta slečna z článku, na sobě nenosí cedulku, jak dlouho to běhání provozují, jak rychle a jak dlouho běhají.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CORNELA: Ono vlastně stačí i nejíst ani se u toho nemusí běhat (důkazů bylo v různých konfliktech). Potom si ale sníží bazální metabolismus a pak ztloustnou a pravděpodobně se toho nezbaví ať dělají co dělají.

"co behaj jakoukoliv formou a nezerou jako dobytci tak hubnou nebo jsou stihli /ve svalech..."
    To je dost drné tvrzení pro slečnu MARKYSHA:. Potom mám jednoduchou otázku proč je v parcích tolik lidí při těle co chodí pravidelně běhat? Kdyby to bylo tak jednoduché a černobílé všichni budeme štíhlí jak laňky.

MAR_TINA: Rád si poslechnu tvůj názor na fungování spalování cukrů, tuků, či dokonce bílkovin. Rád bych slyšel nějaké konstruktivní argumenty proč by tomu tak nemělo být, zatím jsem žádné neviděl. (Neznamená, že když se objevily nesmysly typu paleodieta, tak vše co se odehrávalo v minulosti a vlastně i v současnosti - např. těžko člověk bude spalovat tuky, když běží z hořícího domu).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    tyhle paleoteorie (co dělali naši předci) bývají přesné a poučné jak večerníček ;)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    DELVIT: Jsem zas o něco chytřejší, smysl to dává, ale je to teda věda.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MARKYSHA: Také jsem byl překvapený, když jsem se o tom bavil s odborníkem, ale ono to dává smysl, když se člověk podívá do historie.

Běh byl určen hlavně kvůli přežití a dostání se z nebezpečné situace. Tělo tedy během relativně krátkého okamžiku by mělo vydat maximální množství energie - tělo si veme co nejrychlejší energii z těla - hlavně cukry. (Samozřejmě dnes jsou i extrémně trénovaní jedinci, kteří dokážou běhat dlouho a vytvrale a tělo se u nich chová jinak než u "normální" populace, ale zase uvažujeme obyčejného člověka)

Když se putovalo na velké vzdálenosti, tak se chodilo a většinou se neběhalo (ano, jsou i národy speciální, které dokázali běhat i několik dní, ale k ním asi nikdo nepatříme), tudíž tělo si v klidu mohlo vzít pomalejší zásobárnu energie, které si uložilo pro takovéto případy - tuky (přesuny za jídlem, teplem atd.).
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: No tak já mám třeba sousedku, co začala jednoho dne naprosto z oleje dělat kickbox, teď intenzivně trénuje asi 3x týdně. U nich se jí neskutečně, něco takového jsem neviděla, tlačenky plné kůží, syrové nevyškvařené vepřové sádlo na chleba atd., ona svůj jídelníček údajně vůbec nezměnila, ale přesto se jí poznenáhlu mění postava. Když jsem ji před třemi lety poznala, byla celkem nepůvabně oplácaná (a to už prý vypadala dost jinak, než ze začkátku), dneska je to fakt totální sexbomba takového toho extra vykřivkovaného typu, co má pod slušnou vrstvou tuku svaly jak z ocele. Takže jako odhadovat, jak bude vypadat za pár let, sice můžem, ale viditelně je to dost individuální.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: To si právě nemyslím, bude zpevněná, ale pořád tučná. A ten jídelníček při sportu je o zvýšení bílkovin ale ne za cenu zvýšení tuku. Já jsem měla intenzívní silové tréninky, ale dokud jsem po nich 45 minut nejezdila na rotopedu a neupravila jídelníček, tak mi na tuk přibyly svaly a byla ze mě giga. I jak jsem teď měla problém s jídelníčkem a snížila sacharidy a zvýšila bílkoviny za pomoci nízkotučného tvarohu a protejňáku, nechci to zakřiknout, ale hýblo se to dolů. Ještě až mi příští týden vyrvou ty mandle a já se z toho zmátoříma ten pohyb už bude fakt pravidelný, tak to vidím optimisticky. Ale fakt to není jednoduchý.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Tak jasně, ale jak říkám, ono jestli holka vydrží, za dva tři roky může vypadat úplně jinak, aniž by musela nějak dramaticky měnit jídelníček.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: tak těch informací je tam skutečně dost málo, ale jak říkám, mám s tím dost zkušeností, že jenom pohyb nestačí, i když pořád je lepší, když sportuje, než když nedělá nic. Ovšem je to další příklad, že to hubnutí je fakt složitější.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    AIJA: Bože, to je demence
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Ale nevíš, jak vypadala předtím a jak dlouho sportuje. Jestli je to pár měsíců nebo něco přes rok a jestli u toho hodně jí, aby na ten sport měla sílu, tak to nebude takové to hurá-shazování po desítkách kil, co člíověk obvykle vidí (a které je děsně nezdravé) ale hlavně ze začátku postupné nahrazování tuků svaly, které se na váze vlastně neprojeví, i když tuk rapidně ubývá, protože svaly jsou, jak známo, těžší než tuk. Popravdě je to daleko zdravější technika, než to, co člověk obvykle vidí. Každopádně holka je nepochybně progresivně zdravější a zdravější a jestli vydrží (jsem skeptik a pochybuju o tom, ale třeba fakt jo), tak dřív nebo později začne klesat i to hausnumero na váze, a na rozdíl od těch klasických metod a la "hlavně aby se hýbala hmotnost a ubývaly velikosti, co dělají proporce je mi jedno"má děvče obrovskou šanci, že si ty změny postavy skutečně udrží. Páč tohle je přesně to, o čem se obvykle mluví jako o "změně životního stylu". Dobře to dělá. Jen jí držím palce, ať se dostane na rozumnou váhu dřív, než si nevratně zhuntuje klouby.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Zřejmě si teď spousta skoroobézních a obézních oddechlo! Přece nebudou cvičit a sportovat, když stejně nezhubnou...U nich to přece taky nefunguje?!
    To byl odposlech z kuchyňky o patro výš:-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: podle tý fotky moc vysportovaně nevypadá, to já jsem svýho času při podobných číslech vypadala líp.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    DELVIT: mně ta odpověď přišla logická, taky s tí mám zkušenosti ze silovýho trojboje, z toho se taky nehubne, pokud se po tréninku nepřidá minimálně půl hodiny aerobky a samozřejmě neupraví strava. Ale měla jsem za to, že běh je právě aerobní aktivita.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Třeba opravdu je zvyklá hodně jíst a nezamýšlet se na tím, co. Ono u nás to až takové drama není, ale leckde v západním světě se dá průmyslovými potravinami nacpat do těla neuvěřitelné množství kalorií v celkem neškodně vypadající kvantitě. Hubnutí chce prostě obojí, jak pohyb, tak změnu jídelníčku. V USA, Kanadě, poslední dobou i Británii je celkem běžné, že se nevaří (zvlášť single lidi), jen se chodí do restaurací a ohřívají polotovary. A o takové stravě víme své.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MAR_TINA: "jak je mozne ze sportuje a je tlusta, urcite zere a keca". Jestli byl muj komentar opravdu takhle interpretovan je to smutne protoze jsem ho psal v dobre vire s tim, ze dany clanek neuvadi nic konkretniho krome fotek a ze sportuje a chtel jsem uvest muj poznatek, ze extremni zatezi se vetsinou nehubne pouze nici telo. Bohuzel sam jsem byl sobe prikladem kdy se da hodne sportovat a byt pri tele a ne trvale shodit ani za svet.
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    ARGANNAH: To je tady ovšem zázrak... Asi zmrzlo peklo! :-D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Simvás, zatím je to tu víc než dvanáct hodin a flejm nikde, a to je pracovní den.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MAR_TINA: jakože sice asi způsobí velké flejmy, ale třeba se mý kámošce co běhá s nadváhou bude malinko líp dejchat i bez ventolinu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam