MARKYSHA: Necituješ mě správně, jasně jsem psala "navenek". To nemá vůbec nic společného s tím, jak sexualitu prožívám sama nebo se svým partnerem - ale má to všechno společného s tím, že otevřená sexualita člověka, který spadá do nějaké nestandardní kategorie, je považovaná za trapnou. Svého času přesně na tomhle přece stál klub Panoptikum - určité typy oblékání, chování, pózování na fotografiích atd. jsou prostě vyhrazené pro lidi považované většinou za fyzicky přitažlivé (mladé, hezké, celé, nepostižené, hubené, atd.). Někteří aktivisti proti tomu bojují, ale mně to prostě nestojí za to - chci si své duševní síly rezervovat pro jiné věci, než pro odrážení posměšků nebo přežívání trapných situací.
Takže alespoň u mně nejde o to, jak vnímám samu sebe, ale o přijetí faktu, že většina společnosti považuje mou postavu za sexuálně nepřitažlivou nebo dokonce přímo odpudivou. A nevidím důvod, proč této většině svou sexualitu pod tlakem vnucovat. Jestli chceš praktickou ochutnávku, jak to myslím, pošli fotku nějaké pořádně oplácané dívky do klubu Co vás vzrušuje a sleduj ty mínusy.