POZITRON: Já jsem ročník 88, taky jsme měli tlusté děti ve třídě asi tak dvě.
Ale babička vždycky nosila sladkosti (a viděli jsme se s ní a ještě prababičkou fakt hodně), celá rodina jela v režimu "jdu na návštěvu, vezmu dětem čokoládu). Do mě dokonce děda s babičkou cpali čokoládu i v době, kdy jsem měla rozjetý ekzém a čokoláda a pomeranče mi to zhoršovaly. Ale následky řešila máma, žejo.
Peklo se doma, hlavně na chalupě vždycky o víkendu jsme měli koláč nebo bábovku, ale to mi přijde v podstatě ok, na rozdíl od těch bonbonů a čokolád.
Sestra je ročník 96 a to už naši měli doma šuplík se sušenkami a čokoládkami. Nejmladší je ročník 04 a to už bylo běžné "podplácet" při vyzvedávání ze školky Brumíkem. Ona je obecně hodně na cukr, pamatuju si, že když tu sladkost nedostala, tak dělala šílené hysterické scény..
Chápu, že si někdo nemůže pomoct, v tom těhotenství je to jasně vlivem hormonálních změn. Ale spousta lidí je na to prostě navyklá od dětství, závislá na cukru a je těžké to prolomit.
Podobná situace je s alkoholem, taky vysoká společenská tolerance, "vhodnost" vzít si nabízené na návštěvě nebo ve společnosti, vysoká míra návykovosti chemické i psychické..
Jo, je to těžký.
Btw., Metro dezert jsem milovala! Teď už by mi asi nechutnal, ale stejně :)