• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ILLUZE: Mám kamarádku, která jí jenom do 15 hodin a pak už jenom pije. Ale klidně i 2 lahve vína. A váhu si drží.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: a tak to máš pravdu, to je taky kapitola sama o sobě ,-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ILLUZE: víno tě odvodní a tělo má pak potřebu zadržet víc vody.
    Co jsem přestala pít alkohol, mám stabilně v průměru o kilo méně, než jsem mívala.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: Já jsem si ke třicetinám šla do Erharta pro dortíky a tvářila jsem se, že to mám na oslavu...jakože ve VÍCE LIDECH.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: a jedla si dřív normálně? Já tak od 15 ne.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: ne... ověřeno opakovaně
    měla jsem to tak i dřív, jen to třeba nebyla ta dvě kila
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: nemůže to být důsledek těch nízkosacharidových období?
    Po ukončení pokus na sobě s omezením sacharidů a celkového příjmu mi taky naskakovala kila z čehokoli a trvalo to pár let, než sem se srovnala.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: já si dám 2-3 dcl vína a mám 2 kg nahoře - nekecám
    a začne mi lítat cukr v krvi a nutně to potřebuji druhý den zajíst sacharidy
    no a už se znovu vezu
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    COWBOY: teď jím... a myslím, že dost slušně... ale je to jen díky tomu, že jedu na režimu stravování typu "sacharidové vlny"
    což v mém případě neznamená, že bych jedla bez příloh libové kuřecí - viz místní klub Rádi jíme
    ale holt si nedám bramborovou kaši, ale zeleninové hranolky...
    a taky si v určité dny nedám donuty, které upeču rodině
    sklenka vína je tak na kvartál
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: popsané "prasení" zvládám bez přibírání na váze, i větší prasení.
    Ale nehubnu, to to musím snížit.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    COWBOY: hele, ani ne prasit…
    prostě moci si dát 2-3 x týdně sklenku vína... dopřát si na oslavě kus dortu a večer s dětmi kousek čokolády

od čtyřicítky nahoru to u ženské, pokud intenzivně necvičí minimálně 3-4 krát týdně a nebo nemá fakt dobré geny, to prostě asi reálné není...
    nebo minimálně nemám kolem sebe někoho podobného
    a už vůbec ne s mou diagnózou - v tomto okruhu lidí jsem z nich vlastně nejmenší - a sám víš, že drobek opravdu nejsem
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ILLUZE: Jako myslíš rok v kuse prasit?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    COWBOY: půl roku, rok...
    mně i bylo řečeno a z osobní zkušenosti vím, že to tak je - abych nepřibírala, musela bych se uzavřít prostě doma nebo jít do hodně nudné práce na zkrácený úvazek
    u mne klasický stres v kombinaci s tím EBéčkem prostě dělá peklo štítnici a pak tedy jedu

na stranu druhou se utěšuji, že minimálně konečně po těch letech znám příčinu... a když se rozhlédnu kolem sebe - tak to se fest počítá
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ILLUZE: Co to je dlouhodobě?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    COWBOY: tuhle jsme si s kolegyní říkaly, jestli je to fakt už tak v kelu, že se už v životě nebudeme moci dlouhodobě chovat jinak, než si hlídat režim, aby váha obratem nereagovala :(
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    LUCIASHECK: Strik si dělám na chalupě při práci. Po pivu mi těžknou nohy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    COWBOY: a sem se chodíš chlubit nebo co?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Já pořád doufám, že na jídle závislý nejsem. Jenom jim podle balení. Když dostanu na talíř dva kousky strudlu, tak je sním a hotovo. Když si ale upecu ten strudl sám, tak ho klidně sám na posezení sežeru. Když si koupím 10dkg oříšků, tak sním 10 dkg, když si koupím kilo, tak sním kilo. Podobně to mám i s pitím. Stačí mi jeden panák, ale dokud nalevaji, tak piju. :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: já můžu pohoršeně koukat na lidi, co nestopnou po druhém pivu, když mě to skoro nic neříká. Jenže zas mám tu chuť na sladký, že jo.
    Jenom je výhoda, že po pětipivu na tebe obvykle nikdo blbě nekouká, objednat si v kavárně druhý a třetí větrník psychicky nedám :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MART1NKA: jo, chlast je blbej. ted pred par lety v byvaly praci jsme treba vychlastali ve 3 lahev jamesona a teprve pak jsme vyrazili do hospody, kde jsem dala jeste 5 plzni. takhle nejakou dobu aspon 2x tydne. krom toho, ze se za sebe zpetne uprimne stydim, jsem se za tu dobu taky poradne vyprasila. srovnatelne jako s vlcim hladem po trave. u alkoholu navic nemam zaklopku, neumim jit na jedno a dat si jedno, piju dokud zvladnu aspon trochu vnimat. u travy zas z jednoho speka po kratky dobe hulim jednoho za druhym kazdy den.

takze zavislaky na jidle uz ted chapu a neopovrhuju jima jako driv.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam