• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    WEWERKA: Ani rok a pul intervalu se mnou nic neudelal.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MOODYCAT: Na nizky tep se nejdriv musis prosportovat. Pomahaji na to hodne intervaly, kde casem telo presvedcis o tom, ze nemusi vydavat tak vysoke tepy.
    GALE
    GALE --- ---
    KRISKA: Říkala jsi, že chodíš a ráda. Rychlá chůze může být vhodnější.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MART1NKA: Mne behani na tepovku nefunguje vubec, a potvrdilo mi to spousta lidi z bezeckych skupin. Abych mela idealni TF na spalovni tuku, tak nesmim snad ani chodit :D. Muj beznej tep pri pomalym behu je 150-160/min a dolu to nikdy neslo, proste to tak je. At pak nekdo rika, ze behani je aktivita nizke intenzity, kdyz clovek bezne beha na 85% maximalky :D.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KRISKA: Tady si pusť tenhle film, ten je celý o "běhat pomalu nedává smysl - nebo ano?" :) Jako někdo, kdo nevyrůstal ve sportovně založené rodině, nikdy nikam na tréninky nechodil a svému tělu čtyřicet let nerozuměl, jsem se z toho normálně učila, jak se správně začít hýbat.

Trigger warning, kýčovitý americký křesťanský film, Ježíš mohutně included. Ale ve finále je to film o běhání a o odvaze dělat věci, které nemusí ostatním dávat smysl.

Remember The Goal (2016) | Full Movie | Allee Sutton-Hethcoat | A Dave Christiano Film
    https://www.youtube.com/watch?v=zH0EGqlb7eg
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KRISKA: K tomu behaniu dosť pomáhajú chytré hodinky, čo ti začnú pípať, keď bežíš moc rýchlo. Ak teda na to si. Alebo kamoš, čo ťa hlídá. My sme včera boli s kamarátkou čo nedávno porodila a celú dobu sme kecali, dávali si pauzy a dohromady dali asi 6km.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ja chtela behani vyzkouset ale selhavam na tom, ze nedokazu "bezet 6kmh" ja se rozbehnu jak gazela (v mych ocich), za 40 metru mam zachvaty dusnosti a kasel, vykaslavam plice a pridusena se kacim k zemi (zatezovymu astmatu se to taky moc nelibi - ale slysela sem ze se s tim da lecit ma alergo tak uvidim, jestli fakt jo). jo, vim, ze se takhle behat nema... ale behat rychlosti chuze mi proste nedava smysl...

myslim, ze pro osobu jako ja, co "neumi" odpocivat, je porad akcni a v pohybu a joga je nejnudnejsi sport sveta, by "beh rychlosti chuze" byl skvely zklidneni. ale nejak to nedokazu praktikovat :( takze timto obdivuju vsechny bezce, zni to hrozne ale me chybi na beh trpelivost.

monroe: bud rada, ze takovyho chlapa nemas v zivote, zadna opora... a nemusi to byt jen telem... vis kolika se to muze stat i normalnim holkam? takze chapu, ze mas stud ale vetsina lidi ma problem co si o nich mysli ostatni na to, aby meli cas si neco myslet o ostatnich...

jinak drzim palce, at se ti zadari:) ja taky chtela oblikat S... oblikam ted pansky S:D a mam takovej spokojenej pocit, ze pansky Ska / nekdy Mka/ mi hezky sedi a nemusim se smutne divat po neexistujicich damskych XXL variantach v outdoor sektoru... (to tak na odlehceni), clovek ma radost kdyz se mu podari splnit nejaky sen.

ja si musim zvykat na to, ze to S oblikat nikdy nebudu ale musim to pojmout nejak kamaradsky, smirene, proste s peci o svoje telo, protoze jinak za 10 let takhle vypadat nebudu... a pred branami 40 uz nejak mizi dojem "mela bych se sebou neco delat at vypadam lip" ale prebira to vedomi toho, ze "mela bych se snazit, at to takhle zustane".
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Můj syn onehdy: "Mami! Celou dobu tu něco vykládáš a když se zeptám, co bude k večeři, tak najednou nemůžeš dejchat!" Jsme šli zrovna do kopce, no :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MART1NKA: Tak mluvit nezvládám ani při rychlejší chůzi, že se někdo vybavuje při běhání, to jsem v životě nepochopila.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MART1NKA: Takovy tempo jsem zatim nepoznala :). Ale beham jen osm let, tak treba jednou :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MOODYCAT: No ja keď bežím, tak ma ideálne nič nebolí a bežím tak rýchlo, aby som dokázala hovoriť. To znamená momentálne šnečím tempom.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MART1NKA: Jakoze kdyz bezis, vsechno te boli, nemuzes dejchat a myslis si, ze umres…tak se pri tom bavis? A co presne te na tom bavi?
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    MART1NKA: amen!
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MOODYCAT: Mňa to baví 🙈
    Ale ja nenávidím týmové športy a vlastne akúkoľvek súťaživú aktivitu, ktorú robíš s iným človekom.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: Nejsi divna :). Ja jakmile se rozbehnu, tak nic “nevidim”. Nejak se mi modifikuje zrak a i kdyz vidim treba na cestu, tak nejsem schopna zrakovy vjemy dostat plnohodnotne az do mozku. Takze ja jakoby koukam, ale nevidim.
    MONROE
    MONROE --- ---
    MOODYCAT: Ja se kochala prirodou, asi jsem fakt divna. :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: Ja si myslim, ze lidi, co je bavi behani BEHEM behani neexistujou, ze to je vymysl.
    MONROE
    MONROE --- ---
    MOODYCAT: Fakt ubehnes tolik km a nebavi te to? :D tak to kloboucek!
    Mne by nemelo bavit skakani. To si stejne v blizke dobe netroufnu. :)) Cvicila jsem Jillian a vzdycky se sekla na prvnim levelu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: To bud klidna, me to ani jako nebavi :D.
    MONROE
    MONROE --- ---
    MOODYCAT: Na tu tvou vysku.. Hlavne ze te to behani bavi! Mne desne bavilo a pak jsem se stehovala, zacala s bytem. Tak za dva tydny mi prevou kuchyn a pomalu si budu odvazet veci vcetne bezeckyho pasu, coz pro me byla nejlepsi investice.
    Ja bych ti klidne rekla i min.
    A podobnou dr jsem mela. A zrovna kdyz te vysetruje utz a pta se ti na jidelnicek a rika jak hrozne vypadas.. To jsem v zivote nezazila a od te doby mam v sobe i jisty blok ohledne lekaru.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: No taky myslim, ze obezni nevypadam, mam nadvahu, to ano, ale ne kazdej by mi rekl 90kg. Ubehnu 15 km a co se tyce pohodli, zije se mi dobre. Jen vzhledove se mi to nelibi.
    Moje prakticka je takova zmalovana sucha sedesatileta vysoka baba, tak ji asi moje vaha sere. Pristup je to strasnej, to souhlasim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam