• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MART1NKA: Takovy tempo jsem zatim nepoznala :). Ale beham jen osm let, tak treba jednou :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MOODYCAT: No ja keď bežím, tak ma ideálne nič nebolí a bežím tak rýchlo, aby som dokázala hovoriť. To znamená momentálne šnečím tempom.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MART1NKA: Jakoze kdyz bezis, vsechno te boli, nemuzes dejchat a myslis si, ze umres…tak se pri tom bavis? A co presne te na tom bavi?
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    MART1NKA: amen!
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MOODYCAT: Mňa to baví 🙈
    Ale ja nenávidím týmové športy a vlastne akúkoľvek súťaživú aktivitu, ktorú robíš s iným človekom.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: Nejsi divna :). Ja jakmile se rozbehnu, tak nic “nevidim”. Nejak se mi modifikuje zrak a i kdyz vidim treba na cestu, tak nejsem schopna zrakovy vjemy dostat plnohodnotne az do mozku. Takze ja jakoby koukam, ale nevidim.
    MONROE
    MONROE --- ---
    MOODYCAT: Ja se kochala prirodou, asi jsem fakt divna. :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: Ja si myslim, ze lidi, co je bavi behani BEHEM behani neexistujou, ze to je vymysl.
    MONROE
    MONROE --- ---
    MOODYCAT: Fakt ubehnes tolik km a nebavi te to? :D tak to kloboucek!
    Mne by nemelo bavit skakani. To si stejne v blizke dobe netroufnu. :)) Cvicila jsem Jillian a vzdycky se sekla na prvnim levelu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: To bud klidna, me to ani jako nebavi :D.
    MONROE
    MONROE --- ---
    MOODYCAT: Na tu tvou vysku.. Hlavne ze te to behani bavi! Mne desne bavilo a pak jsem se stehovala, zacala s bytem. Tak za dva tydny mi prevou kuchyn a pomalu si budu odvazet veci vcetne bezeckyho pasu, coz pro me byla nejlepsi investice.
    Ja bych ti klidne rekla i min.
    A podobnou dr jsem mela. A zrovna kdyz te vysetruje utz a pta se ti na jidelnicek a rika jak hrozne vypadas.. To jsem v zivote nezazila a od te doby mam v sobe i jisty blok ohledne lekaru.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: No taky myslim, ze obezni nevypadam, mam nadvahu, to ano, ale ne kazdej by mi rekl 90kg. Ubehnu 15 km a co se tyce pohodli, zije se mi dobre. Jen vzhledove se mi to nelibi.
    Moje prakticka je takova zmalovana sucha sedesatileta vysoka baba, tak ji asi moje vaha sere. Pristup je to strasnej, to souhlasim.
    MONROE
    MONROE --- ---
    MOODYCAT: To teda nechapu. To je hroznej pristup. A ty jako obezni nevypadas, ale chapu ze jsi nespokojena se svym telem, proto te nechci nijak presvedcovat. Jde o to se citit dobre ve svym tele.
    Ja uz se na tu vahu bojim stoupnout dlouho, hlavne u lekaru. Bojim se reakce po tom co me gynekolozka rozbrecela ze brzy umru. Diky bohu uz uzavrela ordinaci a ja jdu k nove, snad se mi postesti a bude fajn.
    Takovej muj tajnej sen je koupit si to, co se mi libi a nehledat vel 3XL, ale treba S.
    Budu na tom makat na sto procent. 💪
    Tobe taky drzim pesti at jsi brzy spoko.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: Ja mam taky obezitu jako diagnozu, moje prakticka skoukla v papirech, ze jsem pred sesti lety mela 65 kilo a ted mam metrak a bez litosti mi do papisu napsala obezita.
    Rikala jsem ji, ze kdyz jsem mela 65 kilo, tak jsem vubec nic nejedla (jedno jablko za dva dny), ale to ji nepresvedcilo.
    MONROE
    MONROE --- ---
    DELIRIUM: Moc ti dekuji za chvalu!
    Ono uz to u me doslo tak daleko ze to slovo obezita mam jako diagnozu. Urcite se mi udela zdravotne lip a i vzhledove, protoze na vzhledu zalezi. Delam to vsecko pro sebe. 💖
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    MONROE:
    To je smutný tohle číst. Kamarád je normální dement, srat na něho. Mít takový "charakter" vedle sebe není vůbec výhra.
    Co sem koukala na tvoje fotky, tak si moc hezká a zajímavá holka. Nemysli si ale, že zhubnutí vyřeší všechny tyhle vztahovy problémy. Určitě se budeš cítit líp, nicméně samospásný to není. Na mámu se vyser, nejdůležitější je se dát dohromady a pak můžeš začít plánovat hubnutí nebo pozitivní přístup k sama sobě ;)
    Držím ti palce.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Tak se davam dohromady z covidu.

Uz jsem to zkousela nakousnout obvodni lekarce a je pro, ale s tim, ze se fakt musim uzdravit a ze mam pocitat s tim, ze to bude trvat delsi dobu nez budu uplne fit. :(
    Takze zase musim cekat.

Jinak jsem si vzpomnela na jednu trapnou situaci.
    Sesla jsem se po delsi dobe s kamaradem, po psani z toho plynulo i to, ze se uplne nebrani vztahu se mnou.
    Tak jsem vyhodila penize za taxika a prijela za nim. Sice jsem spala vedle nej, hned rano me slusne vyhodil a slibil, ze zajdeme na obed. Od te doby si neprecetl ani jednu zpravu, nemam s nim zadny kontakt.
    Nikdo si nedovede predstavit jak trapne a ponizene jsem se citila.
    Ted uz vlastne radej nikam nechodim, protoze vsude slysim narazky na mou postavu. Myslim ze mi to dost prekazi i v sexualnim zivote. Skoro 5let jsem nemela sex. A uz si nedovedu ani tento rok predstavit ze si pujdu zaplavat nebo se podivam do zrcadla.

Kdezto mama hrozne hubne a zacne i chodit do posilovny. Kazdej den se me pta na jidlo a kdyz si dam nejakou prasarnu, nebo uz vlastne cokoliv, tak mi pocita kcal.
    ISCH
    ISCH --- ---
    MART1NKA: Mně je příjemnější si aktivitu vyplnit večer podle hodinek, když zrovna redukuju - ale objem jídla mám stejnej, slaboulince nad svůj bazál.
    Jenom pak vidím, kolik bych tak "mohla hubnout" a motivuje mě to.

Když chci nějak zaprasit, tak to prostě udělám a ten jedem den jsem holt v plusu...

Ale zatím se mi výrazně osvědčuje to brát podle těch hodinek, tabulky jako takový mi nadhodnocujou výdej, ukazatele na strojích to podstřelujou...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MART1NKA: vsak to nerikam, ja mam taky nastavenou aktivitu koeficientem. ale nekdo to tak preferuje, ze jen dny s aktivitou dojida. me prijde lepsi to mit rozlozeny, protoze se lip drzi rutina a prehled. hlavne pro nekoho kdo by jidlo nejradsi zrusil jako ja je to lepsi a pohodlnejsi:D ale zase kdyz nekdo cvici hodne nepravidelne, tak mu to muze tak vyhovovat vic...

nakonec ale na vyletech taky dojidam aktivitu i kdyz ji nemerim - pocit hladu a nutkani sezrat vsechno co mam v krosne je za me asi dostatecnej signal ze telo dneska neco delalo navic
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KRISKA: Mne u tých kalorických tabuliek príde lepšie si nastaviť do ktorej skupiny aktivity spadáš (tj málo, stredne, veľmi aktívny človek) a nechať si do odpočítavať pravidelne, ako si to trackovať po jednom. Ja mám od tabuliek daných 1300 kCal denne na svoju veľkosť a píšu mi, že na tréningoch, na ktoré chodím spálim 500. 2x týždenne. To mám ako presne tieto 2 dni jesť o jedno jedlo viac? Veď to nedáva zmysel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam