• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MONROE
    MONROE --- ---
    OVERWATCH: Ale prosim te, nezname se. Doktorka me zna a leci od 18let.
    Nebyla jina moznost. Pomahalo to, ted delsi dobu ne, tak to s ni musim probrat, ze obezita uz je pro me fakt nebezpecna a musim ji zacit resit.
    MONROE
    MONROE --- ---
    ARGANNAH: Dekuju, ale ted to fakt delam kvuli sobe, ale keto a lc se mi nechce dlouho dodrzovat. Chci jist tak nejak vsechno. :) mam hodne rada ryzi a miluju zeleninu. Ale co obcas nemusim je kureci prsni.
    Kdyby mi nekdo udelal jidelnicek z toho, co i muzu a jakej chci vysledek, zatim ale bohuzel bez pohybu.. :///

Jsem pomerne nastvana, ze tento rok tu bari asi nestihnu. To bych musela obvolat uz nekdy v blizke dobe a fakt nevim, jestli si mam delat nadeje, kdyz zacinam s nohou rehabilitovat. :(
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    CORNELA: Nekdy je dobry nebrat hned kazdy prispevek jako picovani. Vim, ze prestat brat AP je pro mnoho lidi celkem nebezpecny, slo mne predevsim o MONROE zdravi.
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    CORNELA: Ok, nevedel jsem, nemuze to toho cloveka nejak treba negativne ovlivnit? Kdyz to primarne je ANTIPSYCHOTIKUM a predelava to hladinu dopaminu?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MONROE: Hele, co jinýho ti tu může někdo poradit, než pracovat na tom, aby se tě matčiny kecy nedotýkaly a byla jsi schopná dělat rozhodnutí, aniž bys na ně brala ohled. A nehubla kvůli ní, ani kvůli nikomu jinému. Pokud, tak jen kvůli sobě. A ostatní ať si naserou, stejně jim nikdy nebudeš dost dobrá.

Nad rámec toho jsi tu stejně vítaná jako kdokoli jiný, kdo se umí chovat slušně. :) Viz nástěnka.

Víš, že ti dlouhodobě držíme palce.
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    MONROE: Aha, nevedel jsem.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Uz cuju pruser, ze jsem se na neco ptala. 🤦🏼‍♀️

Vyprovodim se sama..
    MONROE
    MONROE --- ---
    OVERWATCH: Psychozu nemam, mam brat pred spanim na usnuti.
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    MONROE: Antipsychotika jsou proti psychoze. Ne na spani. ;o)
    MONROE
    MONROE --- ---
    Nevim, jestli se mam tento rok o bari zajimat, kdyz ta noha neni dobra. :/
    MONROE
    MONROE --- ---
    Mensi update.

Mamka mi dava psychicky dost zabrat svymi recmi, a tak jsem se rozhodla, ze tedy najedu na nejaky jidelnicek a budu postupne pod dohledem vysazovat antipsychotika.
    Mam je na spani, ucel neplni.

Jenze, kam se obratit?
    Vyzivovej poradce nebo tak ne, nedojedu mhd jeste dlouhou dobu.

A velkej pruser je asi i to, ze mam tydne ve zvyku si dat 4dcl prosecca s ledem a vodou, ze?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Na mne si vylamalo zuby sest nebo sedm vyzivovych poradcu a nekolik treneru, vicemene z toho vyslo, ze jedinym resenim pro me je byt nekolik mesicu hospitalizovana a na presne davkovany vyzive do zily, idealne v umelym spanku.
    No, a priznavam, “kdo nechce hleda duvody” tady u me funguje, mam duvod, ze na to nemam prachy a z prace by ne ani neuvolnili.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Já obědvám, ale nemám pauzu :D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TAPINA: jedno id tady chodi v obedove pauze. prijde mi to jako supr napad. akorat teda takovej detail, neobedva. pisu to jen jako tip.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jakoby mám radost, že se diskuse celkově zklidnila. Přesto má asi smysl podotknout, že existuje milion věcí, po nichž se hubne, a kdybychom se měli u každé z nich složitě obhajovat, proč ji neděláme, nebudeme dělat nic jiného. Nikdo není povinen věnovat se třiceti věcem, které ho nebaví nebo je přímo nesnáší, jen proto, že by po nich potenciálně hubnul. Naopak, taková ta praxe, že člověk začne praktikovat hubnoucí rituály, které v zásadě nesnáší, ale holt se jim podřídí protože něco něco, je dlouhodobě neuržitelná a tedy kontraproduktivní. Po tomhle se v dlouhodobém měřítku akorát tak přibírá.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TAPINA: Tomu rozumim. Moje děti mě už nebrzdi docela dlouho. Vlastně nikdo mě už nebrzdi. Takže si chodím kdy chci. No kdy chci, pokud zrovna nemusím makat na stavbě, nebo kolem farmy. Ale to je většinou zase za chůze. A to chůzi prosím pěkně nesnáším. Nevadí mi, když o ní nevím (sekání trávy, přenášení břemen, převádění koní na vzdálenější pastviny, golf...) nebo když si porovnávám výkonnost (měření času na obvyklých tratích - ano, závidím sám se sebou i cestou do práce a z práce). Jinak chodím pouze v případě, že to dělám z lásky. Z lásky ke člověku se kterým nebo za kterým jdu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    COWBOY: Jo, někdy to problém je. Já třeba mám rychlou chůzi radajako pohybovou aktivitu, ale v současné době se k ní dostanu (to zní jako šílená kravina a výmluva, co?) tak jednou za 14 dní, kdy můžu vyrazit ven sama bez dětí. Cesty do a z práce musím zvládat nejrychlejším možným způsobem (tzn. autem) kvůli zavíračce školek. Jo, doba, kdy jsem mohla chodit libovolným tempem kdykoli a doprovázel mě maximálně pes, který se přizpůsobí i běhu, když na to přijde, je holt už skoro 10 let pryč a ještě tak 3 roky se nevrátí.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MARINNE: A já psal, že chodit se dá všude, že nemusíš chodit jenom hodinu a půl za týden. Napsal jsem, že chůzi se dá docela slušně hubnout a ještě je to zdravé. A ty se mě snažíš vysvětlit, proč ty chodit nemůžeš a že je to na hubnutí málo. S tím se asi můžeme rozejít.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    COWBOY: ale ved ti tu asi 3x pisem ze chodim, ale samo o sebe to nestaci, takze posilka a taky ze chodenie a nordic walking su dve odlisne veci.

Tvl jak s deckom.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam