• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KRISKA: cháp, zaroveň je to tak moc, že je to potřeba brát osobně? (Nevím, chápu, že ti to mohlo něco nabrknout, není třeba vysvětlovat, co)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MOODYCAT: Tak já teda mám opravdu o 50 kilo víc, než když jsem se s manželem seznámila. Bůh ví, jestli ne o 60.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VON_GILOTINE: asi mi vadi generalizace tohoto typu...
    jako zena muze pribrat jen pokud ma deprese, nesedici AD a blby kortikoidy ale chlap je liny pivarsky prase?
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    MADIETTA: Ano, souhlasim, je to v podstate ekvivalent fotoserialu z casopisu Divka z 90.let, svoji cilovku si to najde
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    INDIAN: Nepopsala bych pozastavení nad něčím, co se objeví na netu, jako "nechat se vytrollit". Odpověď, proč jsem se pozastavila, je zde.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    INDIAN: jakkoliv je tvuj point relevantni, bohuzel v dusledku plati to, ze vetsina ctenarstva jej bude vnimat jako realny a tudiz se realnym v dusledku stava.
    zaroven vsichni tak nejak vime ze takto neohrabane neomalenych existenci schopnych svym blizkym takto pod plastikem uprimnosti palit dyky do zad je vic nez dost
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    MAR_TINA: Jo, asi to nejstrašnější na tom je, jak je to psané a že tohle stačí k tomu, aby dotyčnou přijmuli do redakce :)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Ja nevim proc se nechate vytrollit tak okate vymyslenym clankem, stejne pruhlednym jak falesna zakaznicka recenze pod nakym prevratnym produktem :D
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MOODYCAT: hypoteticky kdyz budes mit poporodni depresi, dostanes stary ADcka co zavodnujou a k tomu ti najdou neco na co nasadi kortikoidy, tak by to jit mohlo.

pokud to je chlap tak je to liny pivarsky prase co rado bucek a tam je asi na miste ocekavat ze to maj oba manzele stejne..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: Kdo pribere 50 kilo...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOODYCAT: ja se neptam na 5kg ale treba na 50, ktery uz realne muzou ohrozovat zdravi a treba mit i vliv na plodnost, pokud je zrovna i cil potomka splodit, napriklad.

myslim, ze 5 nebo 10 nebo 20kg proste zdravy partnersky vztah neresi, protoze vzhled neni to, kvuli cemu ten vztah vznikl...

osobne do techto veci jinych lidi mi nic neni a nikdy sem nebyla uplne v situaci, kdy bych si na to mohla udelat nazor nebo projit zkusenosti, prislo mi to jako zajimava mentalni otazka, ktera mi vyplynula jako nasledek clanku.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KRISKA: měl by, vtipálek, říct "přibíráš a vypadáš opravdu unaveně, vím, že nemáš dost času se vyspat a připravit si jídlo i pro sebe a hýbat se jinak než okolo dětí, takže se daleko víc zapojím do péče o domácnost a o děti, abychom mohli být oba spokojenější.“
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MADIETTA: nadpis by měl pokračovat „Já jsem se ho zeptala, kdy se stal takovým hloupým hulvátem.“
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: To je právě to, "fiktivní". Je to zcela jistě vymyšlený článek, takže je to vlastně bajka, návodná moralita. A o to je to horší, že to není žádná konkrétní zkušenost, ale reakce autorky na nějakou poptávku a její představa, že takhle by to mělo fungovat a že tím třeba někomu pomůže. A ve skutečnosti tím utvrzuje dávno provařené a překonané stereotypy a předsudky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Add ten partner. U partnera bychom měli být schopni si uvědomit a akceptovat, že stárne, má třeba náročnou práci, děti, starosti s rodiči, s partnerem, stejně jako já, prostě oba v tom páru.

Ta fiktivní žena z článku přibrala na velikost 44, což není štíhlá, ale u ženy o 10 a víc let starší, než kterou si bral, matky dítěte, to není žádná katastrofa, pokud nemá 150 cm. Prostě žena středního věku s lehkou nadváhou, ne dvacítka lovící pohledy na koupališti.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: Ja jsem asi divna, ale partnera by clovek mel rad takovyho, jakej je, ze nekdo pribere 5 kilo by nemelo ani projit moji laskyplnou optikou, co mi je do toho, kdo vazi kolik kilo…
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KRISKA:
    rodič: tělo dítěte je čistě výsledek tvých genů, výchovy a životního stylu, který doma vedeš (u rozvedených je to složitější). Za mě jako první fakt seriozně zkonzultovat, jestli je váha či množství jedeného problém (myslím matky anorektičky a otce milovníky hubených náctek) a pak upravit životní styl celé rodiny. Neříkat ty jsi tlustý, neměl bys, ale třeba říci už nebudeme (nikdo v rodině) pít sladké nápoje, protože to není zdravé.

příbuzný, kamarádka - mlčet. Co je ti potom. Pokud tě daný člověk neosloví a i pak hodně přemýšlet, jestli se chce vypovídat, poradit s dietou nebo chodit společně plavat. Rozhodně nechce, abys mu komentovala každou fotku s pivem.

Partner - strašně těžký. Asi první spíš nabízet pomoc na mnoha frontách. Aby ta osoba měla dost času na sebe. Aby byl prostor doma vařit vhodný jídlo. Aby náš volný čas byl pohyb a ne gauč...

Potomek - nevím. Je tu strach o zdraví rodičů, ale krom extrémů do toho, jak žije máma a táta dětem zas tolik není. A pokud už chci rýpat do váhy, musím být připravená chodit s mámou s hůlkama a pomáhat jí s vařením.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MAR_TINA:
    chci rict, ze vlastne neni cesta jak rict hezky "mel(a) bys prestat pribirat/zhubnout" prestoze normalne lze vyjadrit treba touhu nenosit ze skoly petky, min pit a kourit, min utracet, ridit bezpecneji, proste cokoli ale jakakoli zminka o vaze je brana jako neco nepatricnyho a vazi se k tomu skoro vzdy (silny) emoce.
    bud ti to vadi a nemuzes nic rict at nekoho neurazis, neublizis, i nabidka pomoci je brana jako utok a znevazovani, ponizovani a zajem "jen o vzhled" anebo neco reknes a ses prinejlepsim za blbce.

jako partner/rodic/potomek/pribuznej/kamaradka mas jen dve spatny moznosti. tak kterou si mas vybrat?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KRISKA: myslím, že žena, která přibrala 20 kg, vidí, že má o tři velikost víc, ale je s tím spojokená a nechce to změnit, je chiméra těhle článků a internetových teoretiků.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    je taky otazka, jak se ale da rict hezky "pribiras, nepripadas uz mi atraktivni a rad bych, abys na sebe trochu vic dbala, kazdej patek pohlidam deti at si muzes zajit do fitka a v sobotu odted chodime na vylety"

pokud to ten partner ma potrebu sdelit tak je zas v tomto kazda formulace spatna, malo nebo hodne. ale rict "tahle barva vlasu se mi nelibi" je mnohem prijatelnejsi nez rict "pribiras" i kdyz neni myslen vzhled ale treba nedostatek casu na sebe odbyvani se v jidle, dojidani po detech a problemy s hlidanim, i kdyz to ten chlap vidi a vnima, a mysli to jen tak jako "nevadi mi to ale neco se meni, zastav se, uvedom si tu zmenu a zvaz, zda to takto si prejes nebo ne a jen sis sama neuvedomila stav"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam