• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MAR_TINA:
    chci rict, ze vlastne neni cesta jak rict hezky "mel(a) bys prestat pribirat/zhubnout" prestoze normalne lze vyjadrit treba touhu nenosit ze skoly petky, min pit a kourit, min utracet, ridit bezpecneji, proste cokoli ale jakakoli zminka o vaze je brana jako neco nepatricnyho a vazi se k tomu skoro vzdy (silny) emoce.
    bud ti to vadi a nemuzes nic rict at nekoho neurazis, neublizis, i nabidka pomoci je brana jako utok a znevazovani, ponizovani a zajem "jen o vzhled" anebo neco reknes a ses prinejlepsim za blbce.

jako partner/rodic/potomek/pribuznej/kamaradka mas jen dve spatny moznosti. tak kterou si mas vybrat?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KRISKA: myslím, že žena, která přibrala 20 kg, vidí, že má o tři velikost víc, ale je s tím spojokená a nechce to změnit, je chiméra těhle článků a internetových teoretiků.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    je taky otazka, jak se ale da rict hezky "pribiras, nepripadas uz mi atraktivni a rad bych, abys na sebe trochu vic dbala, kazdej patek pohlidam deti at si muzes zajit do fitka a v sobotu odted chodime na vylety"

pokud to ten partner ma potrebu sdelit tak je zas v tomto kazda formulace spatna, malo nebo hodne. ale rict "tahle barva vlasu se mi nelibi" je mnohem prijatelnejsi nez rict "pribiras" i kdyz neni myslen vzhled ale treba nedostatek casu na sebe odbyvani se v jidle, dojidani po detech a problemy s hlidanim, i kdyz to ten chlap vidi a vnima, a mysli to jen tak jako "nevadi mi to ale neco se meni, zastav se, uvedom si tu zmenu a zvaz, zda to takto si prejes nebo ne a jen sis sama neuvedomila stav"
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: a takovýhle články píšou holky, které nevzali do "pořádné" novinařiny, často kvůli předsudkům (je ženská...), sedí doma, živí se pochybnými články, jsou tlusté nebo jinak "vadné", manžel je na ně stejně hnusný jako ten v článku, sebevědomí jim chybí jako v článku a ony to stejně rozsévají dál.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    lide s PPP potvrzuji ze to je to jedine na cem v existenci zalezi. je to nadrazeno naprosto vsemu.
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    MADIETTA:
    To je počteníčko!
    Odnáším si z toho, že je úplně jedno, co kdo v životě dokázal, protože jediný, na čem doopravdy záleží, je být hubená. To potom konečně uslyším, že je na mě někdo (třeba manžel) hrdej a konečně získám jeho pozornost. Protože třeba po porodu nebudu vypadat jako fitnesska a on, chudáček, se na to bude muset koukat. Jeho srovnávací komentáře na můj vzhled budou zcela na místě a já se budu klepat strachy, abych nenabrala ani deko nazpátek, protože by mě potom mohl, zcela poprávu, kopnout do prdele.
    Manžel má přece plně právo požadovat, aby moje tělo vypadalo jako tělo někoho jinýho. Sám je zcela jistě krásný jako Adonis. A vztahy sou přeci založené jen na vzhledu.
    A nejsmutnější na tom je, že to psala žena.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Články jako tento by snad měly být trestné.

Michaela (34): Manžel se mě na koupališti zeptal, proč nevypadám jako ta hubená kráska - Lifee.cz
    https://www.lifee.cz/laska-a-vztahy/michaela-34-manzel-se-me-na-koupalisti-zeptal-proc-nevypadam-jako-ta-hubena-kraska_362813.html?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    vyšla kniha, která by mohla někoho zajímat.
    Nic o ní nevím, jen mi přišla reklama od grady :)

Antiobezitika - vývoj, současnost a perspektivy | Knihy Grada
    https://www.grada.cz/antiobezitika-vyvoj-soucasnost-a-perspektivy-11996/?contactId=02B1BDAFC4AA11EC826D7F06F5782455&language=cs&incoshort=dVjQsM
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ahoj, ahoj!

Asi tu nejsem extra hvezda nebo tak, ale diky jiste diskuzi, co by me mohla demotivovat jdu z nyxu aspon chvilku pryc. :) a mam to tu fakt rada!

Kdybyste chteli nejakej kontakt na me nebo tak, napiste mi zpravu.

At se vam dari. ✊🏻
    MONROE
    MONROE --- ---
    MOODYCAT: Mi povidej! :) tam ovsem panuje fajn atmosfera.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: Mne proste prijde lepsi si v mnoha situacich pomoct sam, kdyz uz to nejde cestou blizniho sveho.
    Lidi, a kor lidi na internetu, jsou totiz casto zli, hnusni a tupi.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Moody, reaguji jen tak, abys vedela, ze cilene jsem tam nenapsala a fakt jsem cekala rady, ktery dostanu.
    Podobny dotazy tam zni bezne, holky na sebe tam nejsou vylozele zly. :)

Kdyz uz jsem nemela na koho se obratit, napsala jsem dotaz tam.
    A kupodivu se tam nasla jedna slecna i se stejnou postavou jako ja, a vyfotila saty na sobe. :)

Na nyxu bych se nemela kam obratit.
    MONROE
    MONROE --- ---
    😕 obávám se že i kdyby jste měla ty nejkrásnější šaty tak se v nich nebudete cítit 🙄

I takto to chodi. :,D
    MONROE
    MONROE --- ---
    ISCH: Jo vlastne, tys tam byla! Ale jo. Uz asi vim do ceho jit.
    ISCH
    ISCH --- ---
    MONROE: Neřeš je, tam jsou hrozný krávy.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Tak jsem provalila v jedne skupine svou vahu a vysku.
    Velikost, co nosim ze vsech obchodu..

A zenska mi napise, ze mam urcite o dve velikosti vic, ze ONA to tak mela. 🤦🏼‍♀️
    ZORB
    ZORB --- ---
    HOWKING: A co metabolicky poruchy? Neexistujou?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MAR_TINA: problemem je ze se podivej kolem sebe po te zakladni slusnosti...

kamaradka dela prodavacku v supermarketu a tu "zakladni slusnost" schytava denne tak, ze ja bych tam nevydrzela jedinej den to poslouchat...

a nejak mam pocit, ze lidi sou proste lidi... empatii asi nenaucis, ale ta zakladni slusnost (minimalne na urovni kulturne socialniho prostredi v ramci cr) je neco, o cem snad 80% obcanu nikdy neslyselo...

ja bych delala najezdy na lednicu jen kdyz mi o tom vypravi, co tam denne ma...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: jako i kdyby si mysleli, že ošklivá slova vůči někomu nezpůsobují ...cokoli.
    Tak pořád je přeci nechutný říkat lidem ošklivý věci. Taková normální základní slušnost. Jako neříkám nikomu, že je plešatej, blbej, komunista, teplej, negr... Teda aspoň já to neříkám. I když si to někdy myslím, včetně tlustých. Ale myslet, či říkat o někom daleko od jeho zády mi jenom žere karmu. Říkat před ním ze mě dělá píču a jemu ubližuje, neasi.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Podle mě většina veřejnosti ještě vůbec netuší, jak se bodyshaming podepisuje na tloustnutí populace a že hejty na tlusté jsou zásadní součást problému. A mají pocit, že boj proti nim je nějaké samoúčelné pruzení kvůli neškodnému vyjádření vlastního názoru.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Musím říci, že tady ty mínusy mocně nechápu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam