• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MADIETTA: Tohoto jsem kdysi byla ucastna z druhe strany. Na dovolene jsme se bavili s ceskym parem a ten chlap prohlasil ke sve partnerce presne tohle - proc nevypada jako ja.
    Ovsem uz tehdy me znacne popudil a sprdla jsem ho. Obavam se ale, ze si ty kecy odbyval dal v soukromi. A ano, pan nevypadal jako Brad Pitt.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KRISKA: oki
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Klidne si to prohod, ta zena tam byla kvuli poporodni depresi nebo treba stitny zlaze.
    Kazdy doydny ctenar si umi domyslet cokoli pro obe pohlavi.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    SHEALA: nejde o to, ze osobne, ale myslim, ze stejne jako obezni zeny nejsou liny poziracky zmrzliny a dortu, tak obezni muz nemusi byt linej ozralec. Budeme se v auditku o obezite bavit o body shamingu, znevazovani zen podle vahy a pak je uplne v poradku rict tohle o obeznim muzi? nemyslim si.

anebo sem to spatne pochopila ja.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KRISKA: cháp, zaroveň je to tak moc, že je to potřeba brát osobně? (Nevím, chápu, že ti to mohlo něco nabrknout, není třeba vysvětlovat, co)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MOODYCAT: Tak já teda mám opravdu o 50 kilo víc, než když jsem se s manželem seznámila. Bůh ví, jestli ne o 60.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VON_GILOTINE: asi mi vadi generalizace tohoto typu...
    jako zena muze pribrat jen pokud ma deprese, nesedici AD a blby kortikoidy ale chlap je liny pivarsky prase?
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    MADIETTA: Ano, souhlasim, je to v podstate ekvivalent fotoserialu z casopisu Divka z 90.let, svoji cilovku si to najde
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    INDIAN: Nepopsala bych pozastavení nad něčím, co se objeví na netu, jako "nechat se vytrollit". Odpověď, proč jsem se pozastavila, je zde.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    INDIAN: jakkoliv je tvuj point relevantni, bohuzel v dusledku plati to, ze vetsina ctenarstva jej bude vnimat jako realny a tudiz se realnym v dusledku stava.
    zaroven vsichni tak nejak vime ze takto neohrabane neomalenych existenci schopnych svym blizkym takto pod plastikem uprimnosti palit dyky do zad je vic nez dost
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    MAR_TINA: Jo, asi to nejstrašnější na tom je, jak je to psané a že tohle stačí k tomu, aby dotyčnou přijmuli do redakce :)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Ja nevim proc se nechate vytrollit tak okate vymyslenym clankem, stejne pruhlednym jak falesna zakaznicka recenze pod nakym prevratnym produktem :D
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MOODYCAT: hypoteticky kdyz budes mit poporodni depresi, dostanes stary ADcka co zavodnujou a k tomu ti najdou neco na co nasadi kortikoidy, tak by to jit mohlo.

pokud to je chlap tak je to liny pivarsky prase co rado bucek a tam je asi na miste ocekavat ze to maj oba manzele stejne..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: Kdo pribere 50 kilo...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOODYCAT: ja se neptam na 5kg ale treba na 50, ktery uz realne muzou ohrozovat zdravi a treba mit i vliv na plodnost, pokud je zrovna i cil potomka splodit, napriklad.

myslim, ze 5 nebo 10 nebo 20kg proste zdravy partnersky vztah neresi, protoze vzhled neni to, kvuli cemu ten vztah vznikl...

osobne do techto veci jinych lidi mi nic neni a nikdy sem nebyla uplne v situaci, kdy bych si na to mohla udelat nazor nebo projit zkusenosti, prislo mi to jako zajimava mentalni otazka, ktera mi vyplynula jako nasledek clanku.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KRISKA: měl by, vtipálek, říct "přibíráš a vypadáš opravdu unaveně, vím, že nemáš dost času se vyspat a připravit si jídlo i pro sebe a hýbat se jinak než okolo dětí, takže se daleko víc zapojím do péče o domácnost a o děti, abychom mohli být oba spokojenější.“
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MADIETTA: nadpis by měl pokračovat „Já jsem se ho zeptala, kdy se stal takovým hloupým hulvátem.“
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: To je právě to, "fiktivní". Je to zcela jistě vymyšlený článek, takže je to vlastně bajka, návodná moralita. A o to je to horší, že to není žádná konkrétní zkušenost, ale reakce autorky na nějakou poptávku a její představa, že takhle by to mělo fungovat a že tím třeba někomu pomůže. A ve skutečnosti tím utvrzuje dávno provařené a překonané stereotypy a předsudky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Add ten partner. U partnera bychom měli být schopni si uvědomit a akceptovat, že stárne, má třeba náročnou práci, děti, starosti s rodiči, s partnerem, stejně jako já, prostě oba v tom páru.

Ta fiktivní žena z článku přibrala na velikost 44, což není štíhlá, ale u ženy o 10 a víc let starší, než kterou si bral, matky dítěte, to není žádná katastrofa, pokud nemá 150 cm. Prostě žena středního věku s lehkou nadváhou, ne dvacítka lovící pohledy na koupališti.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: Ja jsem asi divna, ale partnera by clovek mel rad takovyho, jakej je, ze nekdo pribere 5 kilo by nemelo ani projit moji laskyplnou optikou, co mi je do toho, kdo vazi kolik kilo…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam