• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ISCH: Fair enough.

Ale budu ráda, když napíšeš ty zkušenosti, jestli se ti chce.
    ISCH
    ISCH --- ---
    ARGANNAH: Tam jsem byla, bohužel tedy rozhodně nemám tak dobrou zkušenost jako Ty.

Postup, který volím (kontaktovat svého hlavního servisáka a probrat to s ním) vybírám z určitých důvodů.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ISCH: Jako obvoďáka určitě zkusit můžeš, ale nebylo by lepší nechat di napsat spíš žádanku na obezitologii? Mám fakt fantastické zkušenosti s VFN, jestli jsi z Prahy, tak doporučuju - máš jako support kompletní tým, obezitologa, psychologa, nutriční, když je třeba, tak i fyzio a trenéry, jsou skvělí, milí, žádné debilní kecy, žádné opovržlivé pohledy. A ty prášky si můžeš nechat předepsat i od nich (nebo i jít na bariatrii, pokud k tomu máš lepší vztah než já).
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ISCH: Adipex fungoval daleko líp, po něm bych nemusela jist vůbec a spát taky půlku co normálně a člověk nebyl unavenej a mohl se učit... Zasrany modrý recepty :D s Ozempicem taky vedlejší účinky žádný, stejne jako u Saxendy (ale tam mě sralo to pichat každej den)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MAR_TINA: A on je problém si s receptem dojet za hranice v rámci EU? Krom toho Ozempic jen tak nezrusi, frčí na něm dost diabetiků a aktuálně už je i dostupná tabletova forma...
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ISCH: Já na suklu četla někdy v říjnu nebo listopadu už uvolnění
    ISCH
    ISCH --- ---
    MAR_TINA: To je rozhodně fér a pravdovej point, mě to upřímně zajímá:
    a) co by se mi rozjelo za vedlejší účinky - už je x let u ničeho nečtu a pravidelně jich alespoň pár vychytám
    b) jestli by to na mě fungovalo - adipex jsem třeba taky zkusila, ale nedělá se mnou nic, žeru stejně, energie víc nepociťuju... Ten vlastně neměl ani vedlejší účinky. Bylo by fajn nebýt chodící kyselina.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já bych do ozempicu na hubnutí nešla, dokud u nás nebude dostatečně dostupný a předepisovaný. Protože brát to půlroku (i za ty prachy), zhubnout, pak se dočkat zákazu preskripce a mít to zpátky, to nechceš.
    ISCH
    ISCH --- ---
    CORNELA: Hmm, tak internista mi tvrdi, ze u Ozempicu stále platí tohle:
    Změna omezení výdeje léčivého přípravku Ozempic | Elektronické preskripce
    https://www.epreskripce.cz/aktuality/zmena-omezeni-vydeje-leciveho-pripravku-ozempic
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ISCH: Nevidím důvod proč by nemělo (pokud nemáš medicinskou kontraindikaci)
    ISCH
    ISCH --- ---
    CORNELA: Takže když aktuálně dorazím za obvoďákem, že by se mi líbilo mít pomocníka s tím, abych se dostala pod metrák... Projde to?
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    MADIETTA: LOL a jestlipak si do toho počítá i chlast :D IIRC je Kovářová jeden z politických činovníků, kterého mám chuť vzít po hlavě mimo jiné i za propagaci takového toho českého pochlastávání, které vůbec není alkoholismus.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: To že si to musíš platit a není to nejlevnější, jinak vůbec nic
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: co s tim maji spolecne finance?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: a tý ten život na bílých jogurtech a listí přeju
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: kecá, měl by se zajet podívat na Hostín do lesů, líně tam chodí stáda špekatých daněl. Je tam obora a i volné lesy nacpané vším možným (majitel je magor) s dostatkem klidu a jídla - krmelce všude. Když jedu na kole, tak pískám, aby mi nějaká nevlezla do cesty.
    A fakt vidíš, když to pomalu utíkají pryč, jak se jim na zádech a zadku vlní nadměrná hmota.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MADIETTA: No jo, ale pak se tedy asi nedivím, že ji to nikdo nenabidl
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: já vím no. Je to hodně zoufalý. Ona je fakt nemotivovatelná, dokonce ani tím, že má desetiletý dítě.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MADIETTA: Tak pak jí ale asi nepomůže ani Ozempic, jako adipex to hlad fakt nepotlaci...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: u téhle není problém finančně, ale v kooperaci, ona prostě dodržování žádného režimu, ani sebemenšího, není schopná nebo spíš ochotná.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MADIETTA: Jako moje máma no...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam