CORNELA: V principu souhlasím, na druhou stranu je to zas jak s antidepresivy: abychom neskončili tak, že budeme řešit systémový problém tím, že zamedikujeme jedince. Zejména tam, kde je ten systémový problém tak velký, že v USA očekávají v r. 2030 50% obézní populace. Zrovna včera (při dvouhodinovém čekání před obezitologickou ordinací, ehm) jsem četla nějaký rozhovor s obezitologem, podle něhož je člověk jediné volně žijící zvíře, které je obézní. Podle mě je určitě super konečně najít léky, které lidem opravdu pomůžou, i kdyby je museli brát trvale. Ale druhá věc je položit si otázku, jestli je člověk opravdu ještě volně žijící zvíře. A jestli negativní důsledky životního stylu západní civilizace (což zdaleka není jen obezita) lze opravdu donekonečna řešit jen farmakologicky.
That being said, sama zvažuju, že si časem nechám něco předepsat (doktor by se na to tvářil pozitivně, a vůbec nejradši by mě poslal na bariatrii :D). Takže v žádném případě tu nechci vystupovat jako odpůrce prášků na hubnutí.