• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MAR_TINA: spousta lidí ovšem neví, zda počítat gram bílkovin na kg celkové tělesné váhy, nebo na tělesnou váhu bez tuků. V tomhle jsou na webu neustálé debaty.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    S bilkovinama mam taky obrovskej problem. Nejdou mi nejak stravit, je mi po nich tezko a to nejen z masa, ale i proteinovych tycinek. Nemerim si to, protoze by mi z toho jeblo, ale urcite mam tezkej nedostatek a z toho jsem asi i tak tlusta a slaba.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A právě jsme vyzkoušela, že můj metabolismus je srovnaný a dvojice tělo - hlava funguje, jak má.
    Začala jsem se zase normálně hýbat (byla jsem si zaplavat a už mám normální denní objem kroků) a cpala bych se vším v okruhu kam dohlédnu. Večer po plavání a druhý den ještě víc, ten jsem to ještě dorazila procházkou v divoké mořské bouři nebo co to bylo (u Labe :))).

    Pokud mám já hubnout, musím si vyhradit měsíc bez pohybu a v ten jíst málo, jak se pohnu, jím a nic mě nezastaví. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VALENTINA: 1 - 2 g na kg tělesné váhy. Pod 1 g/kg bys jít neměla. Jako postarší žena na to víc dbát, hrozí ti úbytek svalové hmoty a řídnutí kostí. Kombinací bílkovin a svalové zátěže tomu můžeš zabránit.

    Na nabírání svalové hmoty a hubnutí je třeba trochu víc až o hodně víc. U vysoce obézních zase méně (v rámci těch 1 - 2 g/kg), protože mají menší podíl aktiviní tělesné hmoty.

    To je takový obecný rámec, dá se s tím dál blbnout, ale nevidím úplně důvod to stanovit přesně na 87,5 g / den a pak se to toho jídlem trefovat.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    a ví tu někdo, kolik by měl člověk vlastně těch bílkovin sníst? já když si to dám do kalorických tabulek, tak to nedojím nikdy a to vegetarián nejsem, maso mám v podstatě každý den a snažím se jíst k snídani nějaký ten skyr.
    Ty bílkoviny hodně vyzdvihuje i ten Attia v té knize, co jsem o ní psala, ačkoli jsem si myslela, že jako postarší žena už jich tolik nepotřebuju.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: určitě. Řekla jsi to líp než já. Chtěl jsem jen vypíchnout že proteinovy pudding je furt prasarna, byť o parník lepší než jiné prasarny.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: já tak jím. S masem a vejci se do limitu na tuky i tak skoro nevejdu. A to mi vždycky mastná jídla vadila. Ale zjevně i v nemastných je tuku pořád dost.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Já jsem třeba příznivkyně stejků, carpaccia, vajec a rostbeefů, žádný protein jsem nikdy nikam nedosypávala, nicméně jsou lidi, co mají opravdu problém ty bílkoviny sníst (nebo jsou vegetariáni/ vegani). Pár chemických prasáren v jinak zdravém jídelníčku není pro zdravého člověka žádná trága, jak by jistě řekl Fitnesschef (s nezbytně kamenným výrazem a pytlíkem chipsů v ruce). :D
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: jídla z 0% tuku jsou většinou dost průser. Musí to něčím napajcovat aby to šlo pozřít.
    Navíc tuk není nepřítel.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARINNE: přijde ještě horší :D

    Co sním v pohodě já, je hrudkovity tvaroh s trochou lupínků (značka semix) a ovocem. Lehce politý mlékem, aby se to namočilo.

    U každé potraviny se zamyslím, jestli ji chci jíst příští tři roky nebo deset. A vločky a skyr to nevyhrály :)

    Můj manžel sní vaničky polotučného měkkého tvarohu lžící. Skoro denně. Brrrr.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MAR_TINA: alebo skyr. Minimum tuku, ale neni vodnaty a ani kysely ako jogurty.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: existují vysoce proteinové bílé jogurty.
    Řecký s 0 % tuku a pak přímo označené proteinové. Jsou úplně skvělé do tabulek a jenom středně hnusné :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Krize může být cokoli, ale hubnutí se zastaví zákonitě i bez průseru v osobním životě. Hele třeba strašně teď oceňuju na VFN na obezitologii, že přesně s tímhle od počátku rovnou kalkulujou. Ono taky když máš za dlouhé roky data z telemedicíny, co lidi jedí, jak se hýbou a co to dělá, a pokud k tomu neaplikuješ typický přístup "tak asi kecá a po nocích žere", musíš si prostě všimnout, že tělo v určitou chvíli zatáhne za záchranou brzdu. A teď co s tím, samozřejmě - na to se budou názory lišit. Základ je ale s tím vůbec počítat a nějak na toho toho klienta připravit, aby neměl pocit, že teď hladce zhubne 70 kilo bez jediného zaškobrtnutí.
    GALE
    GALE --- ---
    ARGANNAH: Léky vysadím a uvidím. Já hubnu z obezity a ty léky... No, takový zázrak to není. Bez úpravy jídelníčku jsem zhubla zázračná 2 kg, až jsem se bála, že nesplním ten limit 5 kg za měsíc na plné dávce. Pak jsem na doporuceni lékařky šla k vyzivovemu poradci a zase to zacalo pomalu klesat.
    Můj otec cukrovkář je na Saxendě v kombinaci s inzulinem tak dva roky a nezhubnul skoro nic. Teď už pozoruji, že mnou vychvalovany efekt se vytrácí.
    KURE
    KURE --- ---
    GALE: no s těma proteinovyma pudingama opatrně. Furt je to plný barviv, sladidel, a modifikovanejch škrobu. Není to zadnej ethalon zdravého jídla.
    Já si sypu ovoce(i sušený nebo mrazeny)do jogurtu a klidně přidám ten protein.
    Ehm, konec přednášky. Bylo to silnější než já, sorry.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: a krize je, že se zastaví hubnutí nebo že nastanou v životě okolnosti, že člověk nedokáže držet nastavený režim?

    I když teda na obojí mi přijde vhodné jedno podobné řešení. Vrátit se k udržovacímu stavu, který mám vyzkoušený předem, víc jídla méně pohybu a čekat, až yo přijde.
    Jo a mít nalezený nějaký druh sebehýčkání, který nestojí na jídle.
    GALE
    GALE --- ---
    KRISKA: Tak třeba můj problém byl, že jsem měla celkově málo jídla, ale moc tuků a málo bílkovin. A těch moc tuků se uložilo, protože pro ně tělo nemělo využití a zároveň tušilo krušné časy (jídla bylo objektivně málo). Takhle si to vysvětluji, protože nejím o moc jinak než předtím. Teď se mi často stává, že jako druhou večeři (tak v půl deváté) tlačím proteinový puding nebo šunku a zeleninu, protože musím dojíst bílkoviny.
    Na druhou stranu udržet si dávku tuků je fakt výzva. Musím hlídat každou lžičku.
    KURE
    KURE --- ---
    KRISKA: ono par kilo navíc, no ale jaká má být ta ideální váha? Kolik % tuku je "nejlepší " a nejlepší na co?
    Takže děláš dobře že to nehrotíš:)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    GALE: To jsou určitě dobrý výsledky, držím palce, ať to jde pěkně dál! Akorát jako starej cynik chci podotknout, že zhubnout 10 kg jde na téměř jakékoli metodě, zvlášť když do toho člověk bere prášky, a že skutečná kvalita toho systému se pozná v momentě, kdy to klesat přestane (and/or vysadí se léky). Což se prostě zákonitě stane. Proto jsem přesně psala, že mi přijdou jako vhodní pro někoho, kdo nemá obezitu ani PPP a kdo potřebuje normálně shodit střední až malé množství nadváhy. Protože takový člověk má šanci to dotáhnout téměř do konce ještě před příchodem první krize. Většina systémů přitom vůbec s žádnou krizí nepočítá, a pokud, tak nabízejí řešení typu "burst through plateaus with lowering your overall caloric intake" (kolikrát jsem tohle četla téměř doslova).

    Ale není to hejt, opravdu ne, upřímně držím palce a jsem připravená si opravit na IMV názor.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GALE: ja spis jen narazim na to, ze pokud dokazou mit v ramci 5 minut jednoho dilu podcastu dve rozporuplmy informace , tak se neni co divit, ze pak beznej clovek totalne nevi.

    jinak ja byla 1x na mereni na inbody v IMV a az mam par kg navic, tak mi rekla, ze pokud ja su takhle spokojena, ze ona by nic nemenila, pokud bych ctela tak by pripadne poradila, ale par kg navic ji neprislo jako neco, co se musi "okamzite zacit resit", takze muj zazitek je tez pozitivni ale prekvapilo me, jakto, ze je fyzikalne nekozny jist malo a nehubnout kdyz nas je tady velka cast s peoblemama s vahou prace z toho ze ji malo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam