ARGANNAH: ty videa sou na jednu stranu dobry, na druhou stranu tam porad odnekud nekam zmatene skace, nic poradne nerekne, niceho se nechyti, neyvsvetli, je tezky se v tom nekdy orientovat.
ale co me v tomhle konkretnim zaujalo.. rika, ze na hubnuti u zen o 500kcal ubrat, ale zase se rika 10% pro pomaly hubnuti a 20% pro rychlejsi.
u me je -20% z aktualniho cca 370kcal a o 500kcal teda mi to zas prijde docela dost... ne ze bych to nezvladla, myslim, ze v pohode jo, ale dostavam se na/pod teoretickej bazal .
jednou rikaji, ze nejist pod bazal a pak se ma ubrat 500kcal, tedy konkretni nejaky cislo stejny pro vsechny lidi, nezavisle na tom, kolik teda lidi jedi... nejak v tom obcas chybi konzistence, kazdej clovek je jinej, tabulka nemuze platit, ale cislo mame stejny pro vsechny lidi.
taky me tam zaujalo, ze rikali, ze si borec spocita, kolik ma jist vuci tomu, jak cvici a spocita si deficit, ale pak nehubne, protoze nestiha.
Vubec nerikali, co znamena, ze nestiha. To znamena, ze min spi, ze ma moc aktivit? nebo vsechno dela v poklusu aby to do toho dne nacpal? nebo nestiha do prace jezdit autobusem, protoze vzdycky vyrazi z domu o 5minut pozdeji a pak musi porad jezdit autem?
co znamena "nestiha", co nestiha?
pak si z toho tezko neco vzit, kdyz pouzijou nejaky obecny nic nerikajici slovo a pouziji to jako priklad toho, ze neco nefunguje. Ja taky porad neco nestiham, treba nestiham umyt nadobi po jidle ale delam to az pred jidlem, tak to je duvod proc nehubnu?
prijde mi, ze clovek i na poslouchani tech videi musi mit kristalovou kouli, aby chapal, co za tim slovem vidi havlicek, pokud je to navic v nejake souvislosti, ktera by me nikdy nenapadla, protoze nejsu z oboru. a pak je tezky si z nich vlastne vubec neco vzit.