• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    MADIETTA: Ja jsem velmi linej clovek a pro farmarsky maso osobne nejezdim, i kdyz bydlim na vsi.
    Bydlet v Praze tak to resim asi bud rohlikem, nakupem pres scuk, nebo farma nemcova. Dovezou to az domu. A pred deseti lety byvaly i farmarsky kamenny prodejny, chodivala jsem do pasaze do Vodickovy, ale to asi uz neexistuje
    KURE
    KURE --- ---
    ACKO: tak víte jak to je s těma nálepkama :) přerušovanej půst = časově omezený okno na jídlo.
    A pochopitelně můžeme se tu bavit kde je ta vhodná hranice. A pokud někdo přirozeně tíhne k tomu zobat furt a ještě ze spaní chodit okusovat salám do lednice o půlnoci, tak je pro něj omezení i to 12/12. Což je pro někoho přirozený.
    ACKO
    ACKO --- ---
    KURE: hele já jsem třeba jedla včera naposled v 9 a dneska budu jíst nejdřív v 11, tomuhle přerušovanej půst neříkám, to je můj normální denní režim
    KURE
    KURE --- ---
    TAPINA: no jenže spousta lidí normálně ještě futruje nějaký zobání v 10večer.
    ACKO
    ACKO --- ---
    TAPINA: jsem to chtěla napsat, ale nechtěla jsem rejt ;-)
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: pointa je v tom odbobí "půstu" kdy tělo nezpracovává nový jídlo a spouští se procesy který se nespouští když furt něco přikusuješ.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    12/12 se taky bere jako přerušovaný půst? To mi přijde jako normální denně-noční režim, v 7 ráno snídám, nejpozději v 7 večer večeřím a pak přes noc nejím.
    KURE
    KURE --- ---
    JOPS: 14hodin nejíš a 10 hodin ano. Takže třeba snídaně v 8:00 a večeře v 18:00.
    JOPS
    JOPS --- ---
    IOM_NUKSO: ocividne to bude souviset s 24 hodinovym cyklem, ale jak to uchopit nevim :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    ARGANNAH: zeptam se jako debil, kterej jeste stravu zatim moc resit nemusi, ale co znamena prerusovany pust 14/10? nebo 12/12?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: S mlíkem z farmy bych třeba já osobně měla problém, že není homogenizované. Fakt nejsem příznivce nostalgických vzpomínek na škraloup na kakau z dětství a homogenizaci mléka považuju za jeden z předních vynálezů lidstva po automatické pračce :D

No a nakonec ohledně té kvality života zvířectva, taky jsem už viděla "farmy", ze kterých by ty kravky těm z velkochovu záviděly.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: co nějaký cvičení na ruce/ramena, grip? když už ležíš, tak aspoň nějakej svalovej zápřah. /mansplaining end.

:) hele já hrozně obdivuju jak to sem píšeš a co jsi dokázala.

VESTIGIA: děkuju :)
    RSZ
    RSZ --- ---
    námáčení ořechů je ale nejspíš influencerská blbost

Fact-check: Flawed rationale behind soaking nuts before consumption - First Check
    https://firstcheck.in/fact-check-flawed-rationale-behind-soaking-nuts-before-consumption/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814620303915?via=ihub
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    A teda jestli se předháníme, kdo snědl v poslední době víc prasáren, hlásím se do soutěže, ten poslední tejden byl STRAŠNEJ. Sbírám odvahu to sem přijít celý vysypat a pobrečet si, ale v kostce, vrátil se mi ten problém s nohama, jsem od neděle zavřená doma a snažím se co nejmíň chodit, aby se to uzdravilo. Do toho jsem zkusila najet na přerušovanej půst 14/10, když se jakože stejně nehejbu, tak nepotřebuju tolik jíst, akorátže starý PPP démoni zařvali jako jeden muž a já se X dní zmítala v kombinaci depky, hladovění a přejídání. Jsem kráva, já fakt potřebuju čas od času zkusmo znova nabourat hlavou do zdi, abych si ověřila, že ji neprorazím. Zkouším se teď uklidnit, přejít na 12/12, nějak rozehnat tu depku a přestat blbnout, ale teda váha už mi stihla dát výchovnejch pár facek. Dobře mi tak.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    KURE: nejsem na to odborník, sama je spásám nemáčené, ale tady je na to článek
    Proč a jak dlouho namáčet ořechy před konzumací?
    https://zdravinaroda.cz/clanek/proc-orechy-pred-konzumaci-namacet
    KURE
    KURE --- ---
    VESTIGIA: jj, to jsem z toho pochopil, spíš jsem myslel nějakej praktickej postup jak to udělat dobře, když už se s tim budu dělat :) na jak dlouho, jak často měnit tu vodu a tak podobně.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    KURE: ořechy se namáčí z důvodu lepší stravitelnosti a využití prospěšných látek, protože obsahují antinutrienty a kyselinu fytovou.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: Ta chuť je trochu jiná, to zas je třeba uznat. Vždycky když zkraje léta dojde mojí farmářce loňská úroda brambor a ta letošní ještě není sklizená, kupujeme brambory v supráči a nadáváme jak špačci, ten rozdíl je znát. O mlíku z farmy versus mlíku že supráče, i třeba biomlíku, ani nemluvím. Nicméně ve finále je to otázka, jak velkej je člověk na tohle hnidopich, já strašnej, nicméně podle mě je to potřeba chápat jako extrém, ne jako standard.

(Jinak mám vždycky hroznou radost, když píšeš o tom, jak je v Evropě ta kvalita masa vysoká. Z USA sem táhnou všechny ty mýty o hormonech a antibiotikách v mase, každou chvíli mě o tom někdo přesvědčuje a to jsou vždycky jedny z momentů, kdy jsem ráda, že žiju v Evropě. :))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Pokud se nepletu, tak aj Scuk už má rozvážku, aspoň v Brně mi naposled objednávku dovezli, ale nakupuju tam teď málo. Dřív jsem měla výdejní místo vedle kanclu, tak byla větší obrátka.
    KURE
    KURE --- ---
    MADIETTA: hele fakt je třeba držet perspektivu.
    A je lepší mít 80% režim kterej zvládáš (kupovat příčetný věci v normálnim krámu)
    Než nedodržovat 100% režim a z tý neustálý frustrace se cpát zmrzlinou.

:D mimochodem hádej kdo včera večer sežral 3/4 200g pytlíku para ořechů? Po té co si řekl, že je ochutná jestli nejsou žluklý....

KRISKA: hele, to namáčení zní zajímavě. máš k tomu nějakej návod nebo tak něco?
    To vysvětlování, hubenýmu, že tlustej nemůže jíst jako on, imho neni o problemu muž vs žena (i když to pochopitelně přidá další schůdek), ale problém, že Sytý hladovému nevěří. Člověk co nikdy nemusel řešit váhu prostě vůbec netuší, jak obrvskej problém to může bejt a co všechno v životě se kolem toho točí. ale vůbec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam