• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IOM_NUKSO: Tak třeba prasata a slepice to mají blbý, to asi každý ví, ale zrovna s krávou bych klidně měnila, kdyby mi nevadila přítomnost většího množství příslušníků mého druhu :D
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    IOM_NUKSO: Tapina je veterinář..... takže narozdíl od lidí z města pár kravínů určitě viděla. Krávy nemůžeš zavřít jako kuřata.....bouchl by kravín 😂
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    TAPINA: jakoze to tyrani zvirat u nas vlastne neni? A mas dukaz? A mohla bych ho videt? :) (pokud to je nekde, tak opravdu to chci videt)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAPINA: nebudu se hádat, jestli ses si 100% jistá, ale já teda fakt ne...
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: jj budu lobovat za volnou pastvu
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: žijeme hůře než mléčné krávy!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CMLKA: Tak nepasou se ale že by se nepodívaly ven, to taky pravda není. Průměrná mléčná kráva nachodí po areálu víc, než průměrná kanclkrysa :o) Nehledě na to, že ty stání jsou prakticky venku, to je jen zastřešený prostor s podlahou, stěny to nemá.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Tak zrovna bio kuře je fakt v bio obchodě drahý neskutečně, konvenční kuře radši nekupovat, to jíst fakt nechci, ale u hovězího je třeba rozdíl v ceně mnohem menší a i krávy, co nejsou bio stráví v Čechách dost často většinu života venku. Prostě je to levnější než je přikrmovat, takže tam kupuju klidně i farmářský ne vyloženě bio, pač certifikace je vomrd zeano. Krávy, co jsou na tom nejhůř jsou ale ty na mliko- ty se ven ani nepodívají, berou jim telata atd.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Vyšlechtit na rychlejší růst než tradiční broileři už asi nepůjde, tipuju kombinaci 1 a 2
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Ale jo, je tam dost masa a je tam takové to dobré maso, protučněný sval určený na postávání a popocházení, ne proteinem nadupaná suchá svalovina prsních svalů určených k letu (jakkoli to slepice nevyužívají) :o)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: aha. Kuřecí lýtko. Děkuji odborníku. :).
    Totéž co krůtí dolní noha. Sbírka šlach a svalového krytí z podstaty anatomie ptáka. To se prodává zvlášť? Z podstaty tam asi není moc masa.

    Ale hele, u těch velkých kuřat (zdravíme farmu Zephyr) a velkých paliček musí nastat jedna z možností nebo všechny naráz: pták je dlouho naživu a vykrmovaný, stojí víc peněz na kus i kilogram. Pták je krmen směsí pro hodně rychlý růst. To není úplně pozivní pro jeho život ani pro kvalitu masa. Pták je šlechtěn na rychlejší růst, k diskuzi, zda je to dobrý nebo ne.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAR_TINA: Spodni stehno :-D to s drzatkem :-D
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: palička je "lýtko".
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: já kuřata nejím a nekupuju. Výjmečně v restauraci, když si nic jiného nevyberu. Tak u kuřat nemohu sloužit.
    Zkušenost mám z drůbeže s krůtou a kachnou. U porcované krůty bez kosti opravdu nevidím rozdíl.
    Hovězí z farem bývá mnohem lépe nabourané, to jo, ale sval jako takový +/- stejný. Spíš záleží na plemeni a způsobu chovu, ale to už jsme v makru v sekci jižní amerika a cena několikanásobná. Ale dobrý to je :D

    Paličky jsem nevařila asi nikdy. To je noha nebo křídlo a jaká část?

    Já jak se dost řídím tabulkama a snažím se (protože mi to funguje) držet množství bílkovin v gramech, tak žádný pocitový a chuťový úspory nevedu. Prostě x gramů svaloviny na talíř.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Teď už to téma zase zavádíme jinam ,-)

    Fakt jsi nezaznamenala rozdíl třeba u kuřecích paliček, které se prodávají v Lídlu nebo Tescu? Jsou to nedomrlé malé kousky, je na nich málo masa, jsou to kosti obalené minimem masa.

    Mám své osvědčené recepty - dříve mi stačily na mou porci 3 paličky. Teď 6-7 ks, maso je vysušené. U domácího chovu jídlo zůstává ve stejné kvalitě jako to, jak jsem ho pekla před 20 lety.
    KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: hele, přijde mi že se porovnávají jabka a hrušky.
    1 chleba je nicneříkající množství. Kuře zrovna tak.
    bochník chleba váží od půl po dvě kila,
    a kuřata podobně od slabýho kila po 3.7 (zdravíme farmu Zephyr).

    A upřímě nevěřim, že se ze stejně těžkého chleba najíš 4x víc, to je proste nesmysl.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jo a příliš dobré a dobře uvařené jídlo způsobí, že ho spořádáme 2x tolik :D

    Tuhle u nás zmizela půlkilovka lososa k jedný večeři...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MYRTHIE1: To nerozporuji, stále je dost druhů potravin, které kupujeme v obchodě. V našem případě mléko, máslo, luštěniny, některé sýry nebo uzeniny.
    Jak píšeš, v obchodě k dostání stále kvalita.
    Jen jsem reagovala na to, že jídlo z domácí produkce neznamená dražší.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: no počkej. Já nepopírám, že jsou chleby různě kvalitní. A že je dobrý si hlídat, aby to byla jen mouka, kvásek, voda sůl. Ale srovnáváš kilo chleba nebo pecen chleba?

    Protože to je ten rozdíl. Kilovka mšenského je místní kvalitní kváskový (asi 80 Kč). Nadýchanější takový bochánek z Lidlu nám vydrží poloviční dobu, ale protože je to půlkilovka, i když na oko vypadá jak 2/3 mšenského.

    S Kriskou bych to vůbec nesrovnávala, ta musí kupovavat bezlepkové a to je úplně jiný sport.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam