• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: Nemám teplotu, nekašlu, nesmrkám. A na rovině funguju, třeba plavání, to je rovně. Nebo chůze po rovině.
    Ale tak otestovat mě může.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Nemas covida? Teraz ho ma celkom dost ludi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já jdu zítra k obvoďačce, dobrovolně a v prvním možný termín ode dne, kdy mě to napadlo.
    A to jsem chorobný odkladač.

V půlce srpna jsem jezdila v Jizerkách na kole, podprůměrně, ale v nějakém tempu.
    A poslední asi tři týdny se strašně zadýchávám. Jakože 2 patra schodů je problém vyjít naráz. Sobotní cyklovýlet mě málem porazil, délka byla jako na jaře. A tak. Není kopeček, kde bych nefuněla.

Nejdřív jsem to přičítala horku, pak na Krétě strmým kopcům, ale doma ve 20. st. to není normální. Za měsíc mírného tréninku a životosprávy jsem kondicí klesla o 3 měsíce :( Nevím, co se děje. A strašně se potím, na zádech, když třeba stojím v kuchyni.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ARGANNAH: Viz Martina. Držím palce.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Dík :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: Dáš. Na prvním místě je normální život, pak až váha nebo dieta. Takže prostě krůčky zase k normálu. To dáš.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Já to sem právě musím napsat popravdě jak to je. Nejhorší jsou takový ty tajnosti a předstírání, že je všechno super, za kterýma jedou v pozadí orgie deprese a hanby. Tajnosti jsou živná půda PPP. Psala jsem to sem už někdy ve čtvrtek, že jsem asi v hajzlu, a ten samotnej fakt, že se to řeklo nahlas, hodně pomohl. Zreflektovala jsem si to, už je to snad o něco lepší. Rodina je senzační, extrémně podporující, to dám. To kurva dám.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: všimla sis toho už po týdnu a nenechala si to rozjet na měsíce, to se počítá.
    Takže teď nějakou tu záchrannou taktiku, snad máš. (Samotnou mě nic nenapadá, nějak mě sejmul minulý týden, ten přechod z léta do podzimu.)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tak jo. Tak mám za sebou tejden kombinace deprese, zánětu šlach, nějaký virózy a relapsu PPP. Najs, Argannah, najs, takhle se odpálit přesně ve chvíli, kdy se to zas začalo hejbat. Not cool.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BERUSKA_CA: Hele, já to mám tak, že se prostě neporovnávám s ostatními. Je to tam vypnuté. Možná to je tím, kolik lidí kolem sebe mám (včetně nás), kteří to mají vydřené - ať už majetek, vztah, práci... těžko hodnotit.
    Když vidím velký krásný dům - třeba mne i nadchne, pochválím, dokonce mne uchvátí. Ale není v tom závist a už vůbec ne pocit, že "bych měla..." nebo "a proč ne já". Za vším, co někdo vlastní, nebo se někam vypracoval (ať už sport nebo třeba vaření, malování, hudba) - je spousta dřiny. Velký dům je krásný, ale nechci řešit jeho úklid, personál, náklady spojené s provozem.
    Podobně paní, která týden co týden v neděli navaří na dalších yx dní, jídlo na sociálních sítích vypadá žravě a ona u toho vypadá vlastně taky hezky - super, dám na Instagramu srdíčko, občas nahodím komentář. Ale uvařím podle našich potřeb a někdy taky ne a tak 1-2 krát do měsíce se cestou z práce zastavím v Burger Kingovi nebo Mekáči nebo do obojího a sobě sushi, a nakoupím rodině večeři. Pozdravím se tam už se známými tvářemi, co tam na sebe občas natrefíme a jdeme si každá za svým.
    Jo a taky se tam zastavujeme při cestování. Jsem ráda, když stačím pobalit kufry, natož abych vstávala ve čtyři a smažila řízky nebo se pidlala s nakrájenými jablky, která pak stejně nikdo nejí.

Dělám to s naprosto čistým svědomím.
    Když to dávám s časem a energií a baví mne to - fajn, zajistím potraviny typu viz níže. Aktuálně mne to stojí minimum možného času.
    Když ne, vypínám a zajišťuji provoz viz výše.
    U mne to pak řeší ta intolerance, dlouhodobě prasit mi nedovolí vlastní tělo.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MADIETTA: Vzdycky me zamrzi, kdyz o sobe takhle mluvis, protoze si myslim, ze si to nezaslouzis. Vim, spousta lidi to rika a moc to nepomaha, ale stejne me to mrzi.

Zajima me, jak to delaji jini. Treba nasli grif, ktery by se mi hodil. To je ten muj mam-v-picismus, nevnimam to ani jako hadku, a uz vubec ne jako utok.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: nejsem tvrdě pracující ani životem krutě zkoušená, ale i tak mám z takových diskusí strašně nedobrý pocit. Vím, že si za to můžu sama, ale tak nikdo nemá rád, když se mu připomene, že se opravdu může snažit mnohem víc.
    ACKO
    ACKO --- ---
    TAPINA: přesně, jsem se ti sice prezentovala jako jedlík chleba, v reálu to ovšem znamená, že ho sním tak půl kila týdně, kdybych si ho pekla, tak se přežeru, protože to přece nenechám zkazit, žejo
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: Já jsem naopak na domácím pečivu hubla. Dávala jsem si záležet na složení, celozrnná mouka různých druhů, vařené zrno, semínka, atd. Chuťově je to samozřejmě nebe a dudy, ale to množství vlákniny dělalo neuvěřitelnou parádu a zásadní rozdíl v tom, jak velká porce člověka zasytí a jak se po tom cítí. Strašně se mi po tom stýská, ale snad budu mít už příští rok kuchyň a s ní troubu (a kamna!) a budu se moct vrátit k pečení.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ja ještě k reality checku to, že když jsem jeden čas pekla chleba z domácího kvásku, tak mi hrozně, ale strašně letěla váha nahoru. Domácí chleba si přece necháte ztvrdnout, ten se prostě sní, hlavně když je tak dobrý. A ukrojit tenký plátek je taky těžší, než z kupovaného. Musela jsem s tím přestat, to by dlouhodobě nešlo.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Vidím to stejně a navíc už musím jet v módu "zdravé stárnutí", abych vydržela použitelná co nejdýl. Chcu to tak. Priority se během žití holt můžou všelijak přeskupit.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    KURE: Je fakt, že takový ty Facebookovy videa "What I cooked for dinner as a mum of three" jsou ideální terapie. To je fakt šílený, co do těch dětí cpou za sračky a není to výjimečně. To si pak člověk může připadat jako lesana krizena s masterchefem, když dodá chleba s tvarohem a nakraji rajče.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Taky mi to pripomnelo temer shodnou debatu o obleceni.
    Hele vsichni mame nekde mezery, ale treba na mem zdravi zalezi moje prace (kterou jsem si musela vydupat z niceho), takze je logicky, ze musim davat vetsi pozor.
    Nema smysl se hadat, pro koho je to jednodussi, jednoduchy to nema nikdo, ale tady je videt, ze se kazdej snazi, jak muze. Varit ze zdravych surovin je proste dobre. A pokud si nekdo (ja) zvladne zaridit, aby to bylo z dobreho zdroje, tak jenom dobre.
    ACKO
    ACKO --- ---
    ANNIKA: Neplač, já kupuju z 80% jídlo tady v Bille, protože je nejblíž, maso v jednom obyčejným řeznictví, kolem kterýho chodím z práce, na farmářským trhu jen semtam ovoce a zeleninu. A teoreticky na to čas mám, ale není mojí prioritou, aby se můj život točil kolem toho, že řeším jídlo, to by mě stejně ty patřičné endorfiny nepřineslo, místo toho budu radši jezdit na kole nebo drbat kocoura.
    KURE
    KURE --- ---
    ANNIKA: vždyť jo. Už jen za to, že se dvema malejma detma vůbec vaříš, zasloužíš metál. Standard na západ od nás je pizza z mrazáku nebo pixla z mikrovlnky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam