BERUSKA_CA: pripomela jsi mi jak ve treti tride bezela reklama ze kristynka se pocurava na plenky pampers a spoluzacka cikanga se me smala ze se pocuravam, na skole v prirode u bazenu... rekla sem ze to neni pravda, tak me prilehla a mlatila mi pod vodou hlavou o dno bazenku pro deti skoro az do bezvedomi. ucitelky teda zasahly na posledni chvili, ale bylo mi receno ze ji nemam provokovat, ze si za to muzu sama a ja mela zakaz k bazemu chodit. nikola pak vesele mohla topit dalsi deti. byla zla, agresivni a kradla. ale ucitelka se bala jejich rodicu... vsechno ji proslo.
kdyz mi syn jine ucitelky ukradl auticko, vysetreni skoncilo tak ze sem ho ztratila, a jeste byla narcena ze lzi ze jeji syn nekrade a jeste sem donesla poznamkunze si vymyslim. jasne, symacek totiz rekl ze nekrade a jeho slovo bylo svaty i kdyz uca tu zavodnicku nikdy u nich doma nevidela... pritom ja ani nepravdu rict neumim...
clovek se uz jako male dite nauci, ze nikdo nehraje fer, nikdy mu nikdo nepomuze a vsechno si zpusobil sam tim, ze si o to rikal a koledoval, pripadne u zneuziti se sam nevhodne oblekl a tim si to zaslouzil a tak...
a pak se o 40 let pozdeji ten clovek boji sverit manzelovi, kamaradce, psychologovi a na bsechno nestesti sveta je sam, protoze vsem autoritam a rodicum byl k u zadele, ze proc by mel verit, ze psychologi taky u zadele nebude? doktorovi? nutricnimu?
proste vyrostli sme v dobe, ze si za vse muzeme sami a ze vse musime resit sami ale vetsinu veci sami proste nezvladneme a neutahneme a nevime jak na to, jen se marne snazime a placame v naucenym... a kazdy, kdo z toho umi vystoupit, vyhledat pomoc, je uzasnej a silnej a preju vsem, kdo porad veri bludum o sobe a nemaji se radi, aby se to zmenilo.
nakonec k cemu jinymu to vede nez k sebenenavisti? protoze svet nas uci, ze my sme to jejhorsi na svete, co si nezaslouzi nic dobreho a casem tomu uverime...
a pak uz se to jen ve vsem veze...