• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MADIETTA: Saxenda je liraglutid, takže krom o něco nižší účinnosti se musí pichat každej den, mounjaro je tirzepatid, což je účinnější a dražší varianta než ozempic a píchá se jednou týdně.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: ale ty mají jinou účinnou látku než semaglutid, ne?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MADIETTA: Ozempic není dle sukl schválen na léčbu obezity, ale diabetu. Skoro všechny léky můžeš mimo pojišťovnu psát bez ohledu na odbornost atd, s tím že off label léky a prusery z nich jdou za tebou. Vzhledem k výpadkum dodávek a nedostatku pro diabetiky vydalo ministerstvo nařízení, že aktuálně ozempic nevydaj pokud ho nenapise diabetolog na diagnózu diabetu (a pak podle dalších indikacnich kritérií), pojišťovna i tak hradí něco jako stovku. Nicméně volně dostupna je stále Saxenda a Mounjaro
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Jsem zmatená. Podle tohohle článku u nás člověk Ozempic na hubnutí nedostane?

Funguje na cukrovku i obezitu. Pojišťovny zázračný lék lidem s obezitou zatím nehradí - Aktuálně.cz
    https://magazin.aktualne.cz/lifestyle/ozempic-rozhovor/r~cb81679eb7cc11efb2180cc47ab5f122/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    (a to nejsem ani výkonný)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    CMLKA: Já jsem bohužel fucked. :(
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SPIKE411: Jj však se taky říká, že ho často mají takový ti výkonní lidi, co strašně málo spí...takže jsem asi v klidu :))
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    CMLKA: Tady OT, ale další slibná látka je suvorexant, ale tam to je ten účinek asi jasnější - je to v prášcích na spaní a během spánku se čistí z mozku ty škodlivé proteiny.

Alzheimer’s: Sleeping pill suvorexant may reduce toxic protein buildup
    https://www.medicalnewstoday.com/articles/sleeping-pill-suvorexant-reduces-alzheimers-toxic-proteins-buildup
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ALEXIS: Zrovna o tom Alzheimeru čtu, to by bylo super...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Odemknutý článek
    Z léků na hubnutí se možná stane lék na modernitu. Neměli bychom u toho ale zůstat — Deník N
    https://denikn.cz/1605247/z-leku-na-hubnuti-se-mozna-stane-lek-na-modernitu-nemeli-bychom-u-toho-ale-zustat/?cst=bb956e37a4ea68361c01512019b249ad45a3e294ac1b5cd7250f406822833710
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: no tohle mě obecně štve, že sportovní obchody mají pocit, že tlustí nesportují. Pro mě je tohle docela výzva.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tchibo má outdoorový kalhoty s nižší kvalitou vypracování a do obvodu asi 116.
    Já mám takový dojem, že by mi to bylo. I víc značek. Moje zkušenost je, že značky uvádějí menší čísla a rozměry - když se pečlivě změřím, pečlivě objednám na sebe, přijde stan o dvě čísla větší.

Kdyby někdo měl stejný problém, velký rozsah velikostí (nahoru) má Ulla Popken, mají i outdoor a lyžařské, ale z fotek moc nevěřím kvalitě - ve smyslu rozsah pohybu, tvarování, kapsy... Chtělo by to okouknout v obchodě, což se mi nechce :)))

Ale nějak nemám energii na to objednat od oka patery malý kalhoty, zjistit, že mi troje jsou, a jedny si nechat a zbytek vracet.

Našla jsme jedny ok vypadající Husky, ty zkusím. Doteď nosím jedny Hannah tenký (v tlustých tuhle velikost nedělají..., lidi se totiž na zimu zmenšují o dvě čísla) a legíny. Asi si je objednám ty samé na jistotu, v zimě potřebuju točit dvoje. Jen ty dvě vrstvy jsou méně komfortní a zvyšují rizoko zapaření.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Eshop Adidasu to většinou jistí. Mám teda od nich letní outdoorové kalhoty, pravda, jestli mají zimní, nevím (tipuju, že pravděpodobně ano; já chodím v zimě v těch letních a mám pod nimi legíny).
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MAR_TINA: nema i decathlon vetsi velikosti?
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: https://www.outdoor-renner.de/
    Koukni tady. Leta jsem tam nakupoval.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MAR_TINA: Mam teply softshelovy kalhoty od Regatta už asi 6 let a nebrala jsem největší, ty bych asi snesla teď, aktuálně prodava 4camping nebo Tesco v Letnanech.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAR_TINA: Vzdycky mivalo Tchibo
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Máte někdo tip na zimní outdoorové kalhoty, ne lyžařské, které dopustí rozměr přes boky větší než 120 cm?

Zas a znova stejné zoufalství. Grrrr.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MARKYSHA: Sdílím tvou nechuť k rádiu Blaník. :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: to už je dávno, kde pracuju teď, to naštěstí není, ale dodnes mám na spoustu těch jejích hitů z pravěku alergici, především na Haničku Zagorovou🤮
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam