• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    LUSINDA: Přečti si prosím tě diskusi tady - je to lék co se má brát dlouhodobě jako léky na cukrovku a vysokej tlak, dost se změnil náhled na léčbu obezity
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Otázka do pléna..... jaký je jojo efekt, když to člověk přestane pichat?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jak rika Cornela, na uhradu pacientem to muze napsat kazdej doktor, cena tady byla uvedena - cca 6 tisic mesicne, furt levnejsi, nez vsechny krabickovy diety a jiny blbosti :).

Ja si to teda nepicham (obviously), ale mam v okoli hodne lidi, co na tom jede.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MADIETTA: Cenu jsem psala několikrát :D
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    LUCIASHECK: Tak máš splňovat nějaký kritéria zeo, bmi 30 a víc nebo bmi 27 a další komorbidity, jinak krom zdravotních důvodů nevidím zadnej, proč to svýmu pacientovi nenapsat, nejde to ani do nákladů, ani na pojišťovnu
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARGANNAH: Už jsem ji říkala, první dávkovací Peťo 6500 - 5 týdnů když člověk není kopyto
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    LUSINDA: Na recept
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    MADIETTA: zavolat si do lekarny. Me kdyz mi moje diabetolozka predepisovala poprve sagendu, tak mi rekla, at si zjistim jaka lekarna ma jaky doplatek. Lisi se klidne o tisic. Bez problemu mu to rekli.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: vůbec teda nevím, jak tu cenu zjistit.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    CORNELA: Dostupnost je zcela zavisla na tom, jestli to nekdo je nebo neni ochotnej napsat. Co jsem zjistovala, z mejch “beznejch” doktoru to neni nikdo :-/ Dal jsem nepatrala, nebot se mi pak ponekud zmenila situace a aktualne na to stejne nemam, tak je to jedno…
    DIVA
    DIVA --- ---
    Kamoska taky spokojena s mounjaren, neni obezni, jen mocne prdelata ci jak to rict. Ale brzy vysadi a hen sa okaze .) uz je skoro na cilovd podvaze - pocita s nejakym nutnym jojem
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Kolegyně, nežinýrujte se, řekněte cifru
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CORNELA: takže bez receptu? Nebo mi to musí někdo předepsat?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    LUSINDA: Jelikož je na plnou úhradu, tak ho nuže napsat úplně kdokoliv
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MADIETTA: Proc si nenecháš napsat mounjaro, který je účinnější a dostupný?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    LUCIASHECK: Dostupnost je úplně vpohode, cena chápu že v plný dávce je ranec, na druhou stranu dst často stačí i ta počáteční dávka nafurt
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MADIETTA: ten mounjaren je prý lepší a předepíše ho i praktik
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LUCIASHECK: já taky. Naprosto upřímně, kdyby mi praktická doktorka mohla zejtra předepsat ozempic, tak si pro něj zejtra jdu.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    CORNELA: Ja se pohorsuju nad nedostatecnou dostupnosti a cenou :-D
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    Se nad tím všichni furt pohorsujete, ale sry, lepší než bejt obézní
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam