• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    MARIPOSA: Zajímalo by mě ovšem, jestli věděly, za jakým účelem se fotí. To jim řekl něco jako "Můžu si vás vyfotit, jak jste tlustá, abych vás vyvěsil na sociální sítě jako odstrašující příklad"? Asi ne.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MARIPOSA: presne, ja si myslim, ze bez jejich souhlasu ty fotky porizeny fakt nebyly
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    AKI4CE: Pařízek říká, že je vyfotil se souhlasem:

„Čekal jsem, že to vyvolá pozornost, ale nečekal jsem až tolik nenávisti. Od řady lidí, kolegů lékařů, porodních asistentek i z novinářské obce se mi dostalo obratem podpory a několik právních kanceláří mi nabídlo své služby. Fotografie byly pořízeny se souhlasem dotyčných žen, které byly s jejich užitím obeznámeny. Jsou anonymizovány v souladu s etickými principy i ochranou osobních údajů. Z postoje žen na fotografiích je zřetelné, že s focením souhlasily a nebyly do něj nijak nuceny,“ tvrdí lékař.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARIPOSA: VFN rulez!
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MAR_TINA: nevim, jak slavnej, ale jenom docent a ne profesor dal neci nahe fotky na socialni sit.....to je jediny, co vim
    ale, jestli to bylo s jejich souhlasem, nebo ne a jestli to bylo foceny verejne nebo tajne....o tom vim stejny prd, jako vsichni ostatni...

a me osobne cizi nahe at uz 130kg nebo 200kg pozadi nijak nepoburuje a i ten text, ktery k tomu napsal se mi zdal pravdivy

ale MUDr. Parizka osobne neznam a jak se chova k pacientkam nevim - takze to klidne muze bejt nabubrelej idiot
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: hele a mají je střelit na vrátnici jateční pistolí nebo co?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ARGANNAH: 200 kg je už morbidní obezita. V nemocnici už nějaký změny probíhají, ale kolik morbidně obézních pacientek jde rodit? Ono se to nezdá, ale musíš uzpůsobit nosnost zidlì, toalety...... vlastně nic z běžného arzenálu není na takovou váhu stavěný.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    KURE: Mně přijde jako průser tohle: "Pocit hanby a strachu z dalšího ponížení vede pacientky k omezení kontaktu s takhle komunikujicim personálem. Následky? Zhoršená péče, ohrožení zdraví a tím i vyšší zátěž pro zdravotnický systém."

Viděla jsem to sama na sobě. Stalo se mi to u dvou lékařů. V jednom případě jsem pak několik let nebyla na prevenci. Ve druhém případě to vedlo k odkládání dalšího řešení problému, který se tím v čase zhoršoval.

MAR_TINA: Kéž by padl.

„Jako zaměstnavatel kvalifikujeme jednání zaměstnance spočívající v publikaci fotografií pacientek na sociálních sítích za závažné porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů a za jednání v rozporu s oprávněnými zájmy zaměstnavatele. Z tohoto jednání, kterým bezesporu došlo k negativní publicitě a poškození zájmů a dobrého jména VFN, vyvodíme adekvátní důsledky ve smyslu příslušných ustanovení zákoníku práce,“ uvedla ve čtvrtek po poledni mluvčí nemocnice Heřmánková.

Fotky nahých pacientek musel porodník Pařízek ze sociálních sítí smazat - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/porodnik-parizek-fotky-nahe-pacientky-obezita-kritika.A250130_130206_domaci_iles
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A vlastně díky za upozornění, příště si souhlas pročtu pečlivěji a pořizování obrazového záznamu zakážu.
    Já vždycky jak trubka všude souhlasím, protože si říkám, že zdravotnictví potřebuje podpořit.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LUSINDA: Tak ještě jednou. Ano, zdravotnictví není připraveno na tlusté lidi. To nepopírám. Ale v jakém vesmíru je kua vina těch tlustých lidí? To je asi jako bychom tvrdili, že nedostatek míst na základních a středních školách je vina těch rodičů, co si ty děti pořídili. Demografická data máme, že přicházejí silné ročníky se ví, že existujou tlustí lidé se taky ví, že tvoří víc než padesát procent populace je taky známo - v čem je problém? Budeme z nefunkčních aspektů systému obviňovat ty, kteří jimi nejvíc trpí?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AKI4CE: tak tady pan slavný profesor, který je nemístným veřejným pindáním do porodů a rodinného života z pozice moci známý i bezdětným, si dovolil dát něčí nahé fotky na sociální sítě.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: stát se to mně, tak tak už tady klepu na kancelář vedle, kde zrovna jeden sedí.
    Jenže to je ono, já nejsem v oslabené situaci jako obvykle oběti bývají.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MAR_TINA: to si teda myslim, ze na tajnaka foceny nebylo...to by si tam fakt nikdo nedovolil
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ARGANNAH: rozmnožovat se můžete všichni, ale na takovou postavu tam fakt bohužel připravený nejsou. (V případě komplikací) Nevejdes se na stůl, do vozíku. Rizika si každý nese sám. Ono taky doktoři hlásají, že mít první dítě po třicítce je riziko.....a whala hádejte kdo byla typická maminka na novorozenecké JIP.?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    XAJA: A díky moc za překopírování toho rozhovoru! :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AKI4CE: toho si tak u porodu zády k lékaři všimneš, že tě fotí.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    AKI4CE: a ten souhlas je v pruhehu mozne kdykoliv odvolat, takze nikdo neni nuceny se nechat fotit, kdyz by sam nechtel
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ja doufam, ze dane dve damy maji dobre pravniky a na panu doktorovi vysoudi kalhoty.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AKI4CE: ono u podepisování takového souhlasu tě ani náhodou nenapadne, že tě vyfotí celou nahou v hanlivé póze a půjde tě studijně zostudit na sociální sítě.

Tak po téhle aféře asi už napadne. A budou se divit, kolik souhlasů najednou ubude.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: to mel myslim uz v dobe, kdy zacal porusovat lekarske tajemstvi tim, ze na sousedskych setkanich vykladal drby o celebritach, ktere u nej rodily. kolegyne na ne chodila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam