• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: a kolik jí teďka? Jestli třikrát tolik tak to je hrozný........ člověk nemůže ty porce omezit že dne na den.

ARGANNAH: morbidní obezita při výšce 170cm začíná na 120kg ......ale samozřejmě se počítá s tím, že těch 120 kg má někdo kdo nesportuje.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ARGANNAH: Blbý je, když pak jeden neřešenej trigger předvádí něco, co hraničí s reálnou šikanou.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ale no jo. Každou chvíli někoho sejme záchvat "ale morbidní obezita je FUJT!" Je, no. Mně se taky nelíbí. Nicméně tvrzení typu "žena 170cm/90kg má od morbidní obezity a cukrovky jen kousíček, jen se koukněte," mi voní spíš po tom, že se někomu vyvalily vlny zdola, roztáhnuly se v širá kola. Myslím, že zvlášť v tomhle klubu má smysl anorektické nebo fatfobní projevy sice nepodporovat, ale i tak k nim v některých kontextech přistupovat s empatií. Třeba je za tím nějaká osobní bolest a tyhle témata jsou trigger. Možná Lusindu někdo v prvním těhotenství nebo po něm vytejrával kvůli postavě a váze. Nebo tak.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Tady někdo v nedával pár let pozor a stále považuje člověka za čistě racionální bytost s organismem podobným laboratorní peci. I ekonomové pochopili, že člověk není chodící racio, lékaři to znovuobjevují, ale nyxu to asi ještě bude chvíli trvat.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUSINDA: Za tohle si možná rovnou jednu lískni. Celej svět se konečně začíná zaobírat obezitou jako komplexní nemocí s různými příčinami a různými možnostmi řešení. I tady už je na to téma nalinkovaná spousta materiálů, …. S přístupem “hejbej se a nežer” fakt nikomu nepomůžeš (a zjevně tím nepomáháš ani sobě, když jseš tlustá)…
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    LUSINDA: iste a stačí nefajčiť aby človek nemohol mať rakovinu pľúc
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MARINNE: řešení je střídmě jíst a hýbat se. Toho, kdo trpí morbidní obezitou a všechno tohle striktně dodržuje je mi upřímně líto.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    LUSINDA: fakt, že vieme že niečo je problém nijak neimplikuje znalosť a implementáciu riešenia. Celý medicínsky výskum sa zaoberá problémami o ktorých vieme, ale riešenie na ne nemáme.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MARINNE: kdyby to bylo tak banální, tak neexistuje.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    LUSINDA: nechceme sa baviť aj o tom že deň má 24hod? Toto je banálna znalosť, nikto ju nerozporuje, merito veci je inde.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: To je zase daný tím, že všechny tyhle profi zdravotnický věci jsou extrémně drahý a když to má mít ještě navíc větší nosnost, tak je to ještě dražší.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ARGANNAH: Ale určitě tě u toho nefotili nahou, aby to pak postly na instáč.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MARIPOSA:já pořád mluvím o tom, že morbidní obezita není úplně ok. Klidně mít dítě muzete, ale teda nedokážu si představit rezim s dítětem (když má člověk 150 - 200 kg) to bude i delší procházka problem. Myslet na to, že sama chci bejt zdravá a být tu pro.to.dite co nejdýl je základ.

Takhle třeba vypadá těch 90 kg na 170 cm. Pěkná ženská, ale k cukrovce a morbidní obezitě je to jen kousíček. Nabírá se jak všichni víte hrozně snadno.
    Nejdříve anorexie, pak obezita. Míša svůj boj zvládla a čeká miminko - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/jste-to-co-jite-anorekticka-misa.A170410_140301_dieta_pet
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    LUSINDA: A když se jim zhubnout nepodaří, tak co? Mají ty děti nemít?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    CMLKA: ona je Moody podobnej typ jako já. Jsem menší a vážím o maličko méně, ale reálně mi to nikdo netipuje.. Ale stačí široká ramena, obecně širokej základ a ty kosti který jsou delší vážej víc, svaly na to navěšený vážej taky víc. POkaždý, když dám třeba na facebook do šicích skupin svou fotku a napíšu, že je to velikost 48, tak mi tam přistanou komentáře, že to není možný, kde tu velikost mám, vždyť nejsem tak tlustá... no jsem, jsem mohutná, mám fakt širokou stavbu těla, menší prsa (na to, jak jsem jinak velká), takže celkově pak můžu působit na fotkách drobněji. Moody je podle mě to samé, jen je vyšší a štíhlejší než já.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    VRATENKA: Tyve ale to v reálu není prdel, měla jsem zubařku, která mě vrtala na židli za asistence spousty keců, protože její ňuňu profi křeslo mělo nosnost max 120 kilo.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MAR_TINA: Zvlášť u zubaře mi přijde až komická představa, že mě fotí nahou na zubařském křesle, které hlásí přetížení, aby bylo všem jasný, že jsem opravdu obézní a jenom tak to nemaskuju oblečením.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MOODYCAT: ty jsi podle me ale nejakej prirodni ukaz, protoze ja tomu proste odmitam uverti, zvlast po tom, co jsem videla ty fotky z kongresu...to proste neni mozna, nebo mas telo z olova :)))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VRATENKA: počkej, až tě vyfotí zubař nebo kožní a napíše článek
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Se mi úplně ulevilo, že si můžu klidně zůstat tlustá, když se nehodlám rozmnožovat.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SAT_ANN: Ja mam netehotna 105kg. To by panu doktorovi praskla cevka.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    POZITRON: Já naopak přišla o cyklus po jakési ultralowcarb dietě a prudkém zhubnutí. :) Imho to navíc není jen individuální, ale i typové - přirozeně křehké ženy jsou jedna věc, obryně z Jotunheimu druhá. Nebo 30 kilo viscerálu a 30 kilo lipedému.

O důvod víc, proč neshamovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam