• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JOPS:
    RSZ: muž můj není úplně moc vysoký a když už se podaří najít kvalitní bavlněné tričko podle jeho přání, je mu moc dlouhý. Takže si pište Weird fish a Ulla Popken - basic pánské, i když nejmenší je tam Lo a to už je na slušný hrudník, zase se tam vejdou chlapská ramena.
    JOPS
    JOPS --- ---
    RSZ: no... co jsem zhubl, tak muzu v pohode nosit xl obleceni, ale stejne zase zacinam kupovat xxl, protoze k mym dvoum metrum jsou mi XL trika kratka. Proste mi koukaji zada a to absolutne nesnasim...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ELIZHANNAH: *pod kolena

A kdybych si pořídila mužské pyžamo, protože to by asi dostatečně dlouhé bylo, tak tam asi zase nastane problém s tím, že průměrný muž nemá ženské břicho ani ženské boky a ani ženský zadek.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    VRATENKA: to (viz tvoje poslední věta) bych neřekla. Chronicky bojuju s krátkýma pyžamama například. Být o deset centimetrů nižší, tak v pohodě seženu pyžamo, které mi sahá až po kotníky, ale takhle? Lehnu si, pokrčím nohy a mám pyžamo těsně po kolena, to je blaho pro někoho se zmrzlýma nohama, fakt. Výrobci jsou idioti.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    RSZ: hele ted je neco novyho sem videla https://www.tallguys.cz/
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VRATENKA: ja uz jsem odevy naprosto vzdala. jedine co mi sedi jsou dziny z ameriky, kde najdes jakoukoliv kombinaci pasv/vyska. loni jsem si chtela koupit kabat. pokud byl dobry na delku, pas a ramena na miste, byl na cloveka polovicniho obvodu. pokud mi sedel pres zadek a prsa, mela jsem ramena u usi. nakup hadru me fakt frustruje, zustavam v rajtkach a bunde o dve cisla vetsi
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Mě by se vůbec líbilo, kdyby se zohledňovalo při výrobě oděvů víc parametrů. Džínový firmy to docela umí, šířka/délka a obvykle vyrábí i několik střihů, pro různé tvary lidí, ale u ostatních kusů oděvů je to jak když předpokládaj, že když přibereš dvacet kilo, tak taky vyrosteš o dvacet centimetrů.
    RSZ
    RSZ --- ---
    Já bych tedy potřeboval, aby šili na štíhlejší. Měřím něco přes 2m a většina délkou padnoucího oblečení je na někoho se 150kg.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LUSINDA: taky myslím. Dcerka 157 cm/30.8 kg (11 let) na mě vypoulila to svoje pidi bříško a ptala se mě, jestli nemá špeky.
    MARIPOSA: já bych brečela. Měla jsem 160 cm/54 kg a stejně jsem podle všech byla děsně tlustá. Holt prdel a velká prsa. Ale štíhlý pás. Fňuk.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: No to bych právě chtěla zjistit.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LUSINDA: To je věc názoru, co koho má nebo nemá trápit. Zvlášť u takovýchhle firem, které se roky větší či menší měrou podílely na univerzálním bodyshamingu a fatfobii a teď najednou honem přenastavujou plachty a snaží se tvářit bůhvíjak podporovačně. U Orsay mě to nijak zvlášť neštve, ale kdybych si měla vysnít aktivistickou performanci, která by na to adekvátně zareagovala, představovala bych si, že by mohly začít do každého jejich krámu chodit vyšší desítky tlustých zákaznic denně, shánět velikosti od 50 výše a za každé "nevedeme" by napsaly na centrálu jeden rozhněvaný mail o klamavé reklamě. Skutečně jsem se ale rozzuřila, když jsem onehdá viděla ve výkladu Victoria's Secret na Chodově hrdě vystavené plus-size spodní prádlo. Upřímně se přiznám, že jsem v tu chvíli měla chuť jít si někam nasbírat dlažební kostky a tu výlohu jim vymlátit.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ARGANNAH: to zas nemusí nikoho trápit, když tu máš značky jako Mark & Spencer, který vyrábí do vel. 52
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: No a opravdu v "každé" velikosti? Nebo k běžnému sortimentu do velikosti 44 přidali dva modely, které lze koupit i ve velikosti 46 a 48, a to ještě jenom na eshopu?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    TAPINA: velikost 44 měli už v roce 2009. A teda ty větší velikosti samozřejmě byly hned pryč. Chodila v těch věcech celá Praha. Byla jsem tam na brigádě 😅
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GALE: No ono už je to fakt dlouho, co jsem tam nebyla a tehdy fakt neměli.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GALE: no to je každá velikost :D
    GALE
    GALE --- ---
    TAPINA: V Orsay mají oblečení do velikosti 44 co si pamatuji. Velikost 42 jsem tam kupovala před 8 lety a mají je pořád. Jejich džíny model Sofie sedí oblým křivkám.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    MOODYCAT: Za mě je největší zklamání, že do sebe furt tlačím bílkovíny a pořád to nestačí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Vyskočila na mě reklama na Orsay že prý "krása v každé velikosti" s plus size ambasadorkou. To by byl docela velký skok v přístupu, Orsay byla vždycky právě ta devadesátkově toxická firma, kde na mě 150 cm vysoká prodavačka dětské postavy koukala zpatra, jak to jen při její výšce šlo, když mi sdělovala, že velikost 40 oni už FAKT nevedou :D Možná se tam po dvaceti letech zase zajdu podívat.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CMLKA: Rýžu ne, ale vychladlý brambory, tam škrob taky zresistentní a nakrmí střevní mikrouty.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MAR_TINA: no fazolky na smetaně že jo...to je normální jídlo...miluju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam