• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CMLKA: muž má rád koprovku pravou nezdravou a jíst to může, no a já to nepozřu :D
    Ale taky sem viděla nějaký takový recept na vařený brambor, zelené fazolky a jakousi lehkou bílou omáčku s koprem... pro mě prosím bez kopru :)))
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LUSINDA: Hele myslim si, že to dělám od oka...uvařím dýni, smíchám to s moukou a vrznu tam vajíčko :))
    ale asi něco jako toto? bez parmazánu...mám je většinou dost měkké, anžto se mi do toho nechce rvát tolik mouky, tka jsou nevzhledné. ale je to super příloha klidně k podzimní kachně se zelím
    https://itesco.cz/hello/recepty/dynove-gnocchi-se-spenatem-a-parmazanem/573708/
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CMLKA: máš recept na ty dynove?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: speaking of rezistenti škrob, to je taky velice zajimavy, tuhle jsem o tom někde četla, že včerejší rejže je naprosto skvělá potravina...ale koukam, ze ji teda nejite...

MAR_TINA: chapu, ze koprovce nepomuzu, ale da se delat este nejak z cukety jako tzv. privarok
    to ma bejt nejaka zdrava verze...
    TAPINA: ja dělam dynove a prace to fakt neni skoro zadna....ale to bramborovej knedlik za me taky ne...
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: :) si pičuj
    jen moje zkušenost říká že nezdravý jídla maj o dost kalorií víc než to ubohý kuře, tak mi zarazilo že ti to přijde hodně
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GALE: ja to spis myslela tak, ze pokud si to clovek neuvari sam, tak se ten odhad jeste o dost zhorsuje protoze 1) nevis co v tom jidle je 2) kdyz pouzijes jidlo z tabulek, tak taky netusis, co v nem je, takze ve skutecnosti to muzou byt nebe a dudy a muzes si zapsat neco uplne jineho, nez cos ve skutecnosti snedla (to mel byt ten point, co jsem chtela sdelit).

prave jsem to myslela na to, ze co moody asi pouzila jako polozku v KT mi prislo desne prestreleny a udelala bych to spis tvoji metodou odhadnout velikost masa a k tomu pridat lzici oleje. pravdepodobne to bude presnejsi a jeste tam moody zbyde na svacinku z toho rozdilu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Ja trpim bohuzel tim, ze ze zdravych jidel mi nechutna vubec nic :D. Takze si uvedomuju neresitelnost situace a jen si tak picuju.
    KURE
    KURE --- ---
    KRISKA: rozpor bude i v tom, že abys získala 150g hotovýho tepelně upravenýho steaku, musíš začít s víc syrovym masem než 150g.
    Ted je otázka, jestli Moody měla opravdu 150g steaku, nebo jídlo vyrobený z 150g kurecich prsou.

MOODYCAT: jo soucítim. A je imho blbý jíst něco hnusnýho (co tě nechutná) :) ale rozumim že jsi ráda že máš alespon neco.
    GALE
    GALE --- ---
    KRISKA: Nemusi, ale spis je dulezite se zamerit na dilci zmeny, ktere se daji dlouhodobe udrzet. Ano, kureci steak delany doma na presne danem mnostvi oleje je fajn vec. Ale pokud neni prilezitost si ho doma udelat a zabalit, pak je lepsi si dat kureci steak venku nez veprovy rizek tamtez.
    Spousta lidi ma spoustu (validnich) duvodu, proc si nenosi krabicky. Nemyslim, ze by opakovani teto debaty bylo pronosne.

KRISKA: Odhadnout se to da. Ony ani ty tabulky nejsou extra presne. Aproximaci "hranolky jsou vlastne brambory" bych nedelala, ale "kureci steak je kureci prso + lzice oleje" klidne.
    Jedu do uz 1,5 roku a osvedcilo se mi to.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Tak obecne jsem jen muz, co nadava na mraky, ze zdravy jidlo by uz nemuselo mit tolik kalorii, kdyz uz je hnusny :).
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOODYCAT: ted sem se ztratila.
    holy kureci prso dle KT ma ve 150g cca 700kJ / 170kcal
    ten steak si psala 315 kcal takze 1320kJ...

a ksyz dam vyhledat kureci prirodni steak, pisou tabulky 1320kJ... priyom je u toho listecek jakoze to je asi "bez dalsich uprav"... to bude asi to, cos pouzila ty.

pritom prso ma 30g bilkovin, 0 sacharidu a 4,5 tuku na tech 150g a kureci steak 45g bilkovin, 15g sacharidu a 8,5g tuku...

takze... kde se vubec v prirodnim kurecim steaku vezmou ty sacharidy? (tuk muze byt z osmahnuti).

a vubec, pokud da nekdo cca 2g oleje pod kus masa tak z togo taky ten steak nenacuca 8g tuku...

takze to odhadovani je proste fakt mega zlo a nemuze snad byt ani realny se aspon priblizit...
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: no to má.
    a s jakým jídlem to srovnáváš že tě to tak překvapilo?

KRISKA: Moody psala 150g ty mluvíš o 100g.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOODYCAT: porad to nemusi vubec odpovidat tomu, kolik to v realu melo... nevyhoda, co si neuvaris sama, to muzes odhadovat s vysokou mirou nepresnosti, hlavne pokud jde o upravene jidlo, u kteryho proste nevis...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: A neni to pulka nybrz o 60kcal mene nez to, co mi vyhazujou tabulky :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: Nijak si ho nedelam, dela mi ho jidelna v praci.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOODYCAT: a jak si ho delas? ja si hodim na panev (bez oleje) holy kurci prsa a ty maji na 100g cca 700kJ takze cca 170kcal... to je pulka...

pokud si zadas nejaky "genericky steak" z tabulek, tak to vubec nemusi odpovidat tomu, cos ve skutecnosti jedla...

(proto je snazsi ze si musim kvuli bzl furt varit, vim co jim:D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Jo Polky tady jedou fakt extrem. Sebemrskacstvi level pro. Muj vrcholny zazitek byl, kdyz jsem s jednou musela stravit cely den a ona jedine, co pozrela byl suchy wrap se dvema listy salatu. Nekecam. Pila jen vodu se stavou s citronu. Lekce na tema detoxikace byla v cene. Ta zena dobrovolne podstoupila kolonoskopii, aby se zbavila “usazenin ve strevech”! Nekdy v poledne jsem se zacala rozhlizet, jestli jsem omylem nepristala na spatne planete.
    Pozdeji jsem u jine (Rusky) zjistila, ze byt hladova a nalestena je velmi nakladny konicek.
    Akorat jim se to jz nevyplatilo. Pred deseti az patnacti lety si ji vetsina muzu rada narazila, dneska se jim vyhybaji jako moru a Polky tvrdej, ze jsou Ukrajinky, lol. Duvod byl ten, ze nasly sobe bohateho pana, “omylem” otehotnely, chlap ji nemohl setrast a ona mu doma zatapela pod kotlem. Rozkecalo se to.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: U nás se uvařená rýže druhej den nejí, když zbude. Já ji vůbec nemusím, a muž si furt neumí uvařit jen jednu porci přes to, že jsem mu ukázala, jakým hrnkem si má odměřit dávku. Se mu to zdá málo a pak jde zbytek do kompostu. :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Zacala jsem si zas psat Kaloricke tabulky a musim rict, ze nejvetsi zklamani je to, kdyz zjistite, kolik ma to zdravy jidlo kalorii.
    Dala jsem si k obedu kureci steak a ta s*acka ma na 150g 315 kalorii!
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MAR_TINA: trochu me to vydesilo, me se nekdy stane, ze ryzi schovat zapomenu... ale v kuchyni mam 13°C jak neni zima nespina mi termostat:D tak me to asi zachranilo... v lete si to hlidam vic.

fuj, fuj, dobry vedet a nepodcenovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam