• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita | Společenství statečných šneků
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jediny, nad cim trochu vaham je to, aby mi to neovlivnilo plodnost.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ja premyslim, ze se asi fakt naseru a do toho Mounjara zainvestuju. Fakt me to kazdodenni trapeni a bez vysledku nebavi. Taky ta predstava, kolik bych mohla mit volneho casu a odpocinku, kdybych nemusela vstavag ve 4:30 kvuli behani nebo kazdej druhej den travit po praci az do vecera v posilovne…
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Já jsem tu cca ve 20 letech. Ta kamarádka vedle mě, která je teda nasvalenější než já, ale jinak rozměrově zcela stejná, se mě tehdy neustále snažila aktivizovat do nějakých sportů, abych zhubla.

SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Ja mam tady 68 kg na 160 cm, myslela jsem si ze jsem tlusta.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VRATENKA: já jsem reálně opravdu ztloustla až po druhém porodu. Do té doby jsem stále měla kolem těch 60 kilo.

Ale asi jsem tak působila, nebo to bylo těma zkurvenýma devadesátkama, nevím. Každopádně si živě vybavuju příhodu, když mi bylo cca 26, dostala jsem zánět vaječníků a byla jsem na gynekologické pohotovost v Motole. Doktor asi třicátník, vyšetřoval mě strašně surově, mačkal mi břicho tak, že jsem plakala bolestí. A on na to "vy jste nějaká přecitlivělá, to vás to fakt tak bolí? No se nedivte, když musím mačkat přes tolik sádla, abych se vůbec něčeho dohmatal!" Do zprávy mi pak napsal "Pacientka je obézní."

Opakuji, tou dobou jsem měla 60 kg na 162 cm. Podle tabulek to není ani nadváha.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    VRATENKA: Máma to sice myslela asi dobře, ale často mi říkala, že když už s tím kulacenim mám problém od dětství, tak se budu aspoň v dospělosti umět hlídat, na rozdíl od hubených holek, co to maj "zadarmo". Nějak se ani skoro ve čtyřiceti zjevně neumím sama dostatečně uhlídat, jenom se za to cítím o něco míň provinile.
    Jeden čtyřicátník mi na rande v mých 17 řekl, ze bych měla mít o 10kg min (měla jsem tak 60kg na 161 cm a trénovala na vodě).
    Vrstevník, se kterým jsem chodila v 18, mi řekl, že to neva, jak vypadám, že to ze mě vyběhá.
    Jiný čtyřicátník co jsem s ním něco měla cca v 16, mě někde po letech zahlédl a následně mi neváhal poslat sms, že mi nějak narostl zadek.
    Tak jsem taky celou svoji pubertu a mladou dospělost prožila s pocitem, že jsem tlustá. Reálně jsem začala mít s nadváhou problém až tak kolem 28. To jsem v sedavém zaměstnání a depresích dotloustla do svojí představy o sobě.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MARKYSHA: hnusnej hajzl
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MARIPOSA: Měla jsem podobnej problém, ve 12 jsem vypadala jako hotová ženská, v patnácti už jenom málokdo pochyboval o mé neplnoletosti, protože jsem i mentálně působila starší, spíš to byl ale příznak mých teenagerských depresí a maskování nejistot. V kombinaci s mými daddy issues, bylo na průser zaděláno.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARIPOSA: podle mě tou postavou v mladém těle...u mě to bylo hustý, jednou mi chlap nabízel prachy a když jsem vyděšená odmítla, tak na mě řval přes celý metro "ty tlustá kurvo". Ale v dospělosti jsem chodila s vrstevníky maximálně + 4 roky. Starší pánové měli zájem o víc, řekněme, reprezantivnější typy.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    MARKYSHA: Ano, taky jsem se líbila starším pánům. Po spolužačkách koukali vrstevníci, po mě o dvacet let starší táborový vedoucí. Čím myslíš, že to je? Tenkrát bych řekla, že ženskou postavou v mladém těle, ale potýkám se s tím i teď, jenom věk pánů se pochopitelně zvyšuje.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARIPOSA: no to je podobný příběh, ženská postava versus dětský postavy. Taky tě otravovali starší pánové?
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Našla jsem fotky té postavy, která potřebovala opticky zeštíhlovat. To mi bylo 12.

AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    AKI4CE: a ted na zadny treninky nechodim akorat beham po zahrade s konvema a rycima vidlema a zalejvam a jim o trochu zdraveji a min :o)
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    a tady - zari 2024 - vyska 161, vaha cca 60 - tzn o 21 let pozdeji a 20-25kg min

AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    kdyz se tu tak odhalujeme...dneska v noci jsem nemohla spat a pod vlivem predchozich prispevku prosla stary fotky a nasla neco foceny 21 let od sebe...

tady ty jsou z roku 2003 - chodim na VS, mam dve prace - jednu na skoro plnej uvazek, druhou jako brigadu, chodim na 4 treninky tydne - 2x tydne serm jedenapulrucnim mecem u Borka Belfina, 1x tydne streetfight zase u nej a pul roku i 1x tydne italsky serm kordem u Petra Nuska, do toho nejaky skupinovy treninky
    vazim cca 80-85 kg - sice zvladnu udelat 50 kliku na jeden zatah a makam jako silena, ale neni to na me videt
    a stravovani - bagety po ceste nekam, fidorky a tatranky v praci s kafem a vecer v hospode - cokoliv obriho s hromadou hranolku a tri piva....

MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VEVERCAK: Muj kolega je na nem uz asi 2 mesice, je spokojenej, zhubl pres 10kg a nema skoro vubec hlad.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    Má někdo zde zkušenosti s tirzepatidem (mounjaro)? Nový lék ze skupiny GLP-1 analogů, podobně jako (ne)chvalně známý ozempic. Bezpečný (don´t take my word for it), navíc nemá preskripční omezení, tedy teoreticky ho může předepsat i praktik nebo jiný lékař (ovšem ti se do toho spíše nebudou chtít pouštět)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MARKYSHA: Frajer! Toho si nech.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já měla opačný problém. S bývalým jsem měla při seznámení 100 a když jsem zhubla na 70, přestal se mnou spát, hrozně na všechny žárlil a nutil mě do jídla. Pak už o mě měli zájem jen ti, co se jim to líbí. Současnému příteli se to taky líbí, ale miluje mě, nechce abych měla zdravotní problémy, tak mě v hubnutí podporuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam