• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita | Společenství statečných šneků
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MARKYSHA: to teda jo
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ELIZHANNAH: představa, že by se to stalo Alence...vykleštit
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KRISKA: já sportovala tak nějak do 140 a celý život. A ráda. Hlavně teda silově. V mládí kanoistika, silový trojboj, crossfit, kruháky. Když jsem neměla děti, tak třikrát až čtyřikrát trojboj, zbylý dny aerobní aktivita. Tlustá jsem byla furt, ale doteď mám na svou váhu slušně svalový hmoty. Problém byl, že vždycky jsem ráda a hodně jedla. I když taky jsem zkoušela nějaké ty sacharidové vlny, keto apod.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    AKI4CE: ja sem to tak pochopila, ze ted hlavne zahrada, atd a ne prvoplanove treningy jako "cviceni". tak drzim palce, at se ti dari doma cvicit tak, jak by sis prala :)
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    KRISKA: to jsem nemyslela tak, ze bych se uz vubec nehybala, ale uz prvoplanovite netrenuju...uz neni ucelem ty dany aktivity bejt silnejsi, rychlejsi, vytrvalejsi, a v necem obratnejsi...ale dojit nebo dojet na kolobezce 4km tam a zpet nakrmit kocky, zalejt velkou zahradu konvema (coz muze bejt celkem tak 400l na prumernou vzdalenost 50m), neco zrejt a vyplejt, popr. odnosit klady a nasekat drevo...
    ...a mam cinky 5kg a 10kg a loni jsem si sehnala s Sbazaru Orbitrek - k pravidelnymu cviceni jsem se zatim nedonutila, ale i nepravidelny je lepsi nez nic :o)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    kdyz vidim vase fotky... jste holky vsechny proste hezky zdravy holky a je sileny, ze vetsine z nas to vyrustani v 90 a nejen v nich udelalo z krasnych zdravych tel vetsinou "na hlidani jidla a/nebo sportu" zavislych dospelych, presto casto s mnohem horsimi postavami, a "uzlicky vycitek co bychom meli casteji a co bychom meli min" a sebeobvinovanim, ze se malo snazime a co bychom dali za ty "tlustosky" pred 20/30 lety...

AKI4CE: tak to bych nerekla, ze ted uz necvicis, nicmene mam podobnou zkusenost, ze i pres veskerou snahu clovek vypadal casto i hur, nez nekdo, kdo nedelal nic a jen vazil o par kg min a kecy "trochu se sebou neco delej", pritom fyzicka paradni jen v esteticky nedokonalym tele...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MARKYSHA: to je super, ze uprednostnuje zdravi pred vzhledovyma preferencama :) a mas super fotku s rodinou, kde ti to slusi a je fakt silena ta moda, ze pokud neni clovek na kost, je tlustej a mel by se sebou neco delat... protoze na fotce z mladi vypadas jako sympaticka slecna s normalni postavou a zbytecne velkym oblecenim...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jediny, nad cim trochu vaham je to, aby mi to neovlivnilo plodnost.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ja premyslim, ze se asi fakt naseru a do toho Mounjara zainvestuju. Fakt me to kazdodenni trapeni a bez vysledku nebavi. Taky ta predstava, kolik bych mohla mit volneho casu a odpocinku, kdybych nemusela vstavag ve 4:30 kvuli behani nebo kazdej druhej den travit po praci az do vecera v posilovne…
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Já jsem tu cca ve 20 letech. Ta kamarádka vedle mě, která je teda nasvalenější než já, ale jinak rozměrově zcela stejná, se mě tehdy neustále snažila aktivizovat do nějakých sportů, abych zhubla.

SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Ja mam tady 68 kg na 160 cm, myslela jsem si ze jsem tlusta.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VRATENKA: já jsem reálně opravdu ztloustla až po druhém porodu. Do té doby jsem stále měla kolem těch 60 kilo.

Ale asi jsem tak působila, nebo to bylo těma zkurvenýma devadesátkama, nevím. Každopádně si živě vybavuju příhodu, když mi bylo cca 26, dostala jsem zánět vaječníků a byla jsem na gynekologické pohotovost v Motole. Doktor asi třicátník, vyšetřoval mě strašně surově, mačkal mi břicho tak, že jsem plakala bolestí. A on na to "vy jste nějaká přecitlivělá, to vás to fakt tak bolí? No se nedivte, když musím mačkat přes tolik sádla, abych se vůbec něčeho dohmatal!" Do zprávy mi pak napsal "Pacientka je obézní."

Opakuji, tou dobou jsem měla 60 kg na 162 cm. Podle tabulek to není ani nadváha.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    VRATENKA: Máma to sice myslela asi dobře, ale často mi říkala, že když už s tím kulacenim mám problém od dětství, tak se budu aspoň v dospělosti umět hlídat, na rozdíl od hubených holek, co to maj "zadarmo". Nějak se ani skoro ve čtyřiceti zjevně neumím sama dostatečně uhlídat, jenom se za to cítím o něco míň provinile.
    Jeden čtyřicátník mi na rande v mých 17 řekl, ze bych měla mít o 10kg min (měla jsem tak 60kg na 161 cm a trénovala na vodě).
    Vrstevník, se kterým jsem chodila v 18, mi řekl, že to neva, jak vypadám, že to ze mě vyběhá.
    Jiný čtyřicátník co jsem s ním něco měla cca v 16, mě někde po letech zahlédl a následně mi neváhal poslat sms, že mi nějak narostl zadek.
    Tak jsem taky celou svoji pubertu a mladou dospělost prožila s pocitem, že jsem tlustá. Reálně jsem začala mít s nadváhou problém až tak kolem 28. To jsem v sedavém zaměstnání a depresích dotloustla do svojí představy o sobě.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MARKYSHA: hnusnej hajzl
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MARIPOSA: Měla jsem podobnej problém, ve 12 jsem vypadala jako hotová ženská, v patnácti už jenom málokdo pochyboval o mé neplnoletosti, protože jsem i mentálně působila starší, spíš to byl ale příznak mých teenagerských depresí a maskování nejistot. V kombinaci s mými daddy issues, bylo na průser zaděláno.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARIPOSA: podle mě tou postavou v mladém těle...u mě to bylo hustý, jednou mi chlap nabízel prachy a když jsem vyděšená odmítla, tak na mě řval přes celý metro "ty tlustá kurvo". Ale v dospělosti jsem chodila s vrstevníky maximálně + 4 roky. Starší pánové měli zájem o víc, řekněme, reprezantivnější typy.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    MARKYSHA: Ano, taky jsem se líbila starším pánům. Po spolužačkách koukali vrstevníci, po mě o dvacet let starší táborový vedoucí. Čím myslíš, že to je? Tenkrát bych řekla, že ženskou postavou v mladém těle, ale potýkám se s tím i teď, jenom věk pánů se pochopitelně zvyšuje.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARIPOSA: no to je podobný příběh, ženská postava versus dětský postavy. Taky tě otravovali starší pánové?
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Našla jsem fotky té postavy, která potřebovala opticky zeštíhlovat. To mi bylo 12.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam