AKI4CE: ja mam pocit, ze si su vzdycky jista, ze bazal x 1.3 je nadmerne moc na udrzeni meho spekateho tela, aby aspon nepribiralo... a pak vynecham tabulky... po 4letech sem ted skoro pul roku bez tabulek a sklouzavam k nejedeni a tloustnuti... tak nejvyssi cas zase dodrzovat pekne (umim uz akorat na hlad dojidat ten pohyb, to mi jde uz hezky:D)
MAR_TINA: jak jsem tu loni psala, zaplatila jsem si webinar z institutu moderni vyzivy kde rika, ze pro udrzeni vahy je idealni bazal x 1.2(nejaky minmalni pohyb) x1.1 (traveni) a ve dnech s velkym vydejem poslouchat telo a v pripade hladu proste snist neco navic...
takze ja mam tabulky (pro udrzeni) nastavene nove po nekolikamesicni pauze bez vyplnovani, prave bazal x 1.3, nic si neodpocitavam a kdyz mam velky pohyb, proste jim na pocit hladu a neresim, kolik sem realne mohla spalit, ale zase netrpim nejakym nadmernym prejidanim.
pro hubnuti pak bych to vzala tak, ze k tomu bazal x 1.3 pripoctu prumer za pohyb, pripadne nejsnizsi pohyb, a - 10% je takove teoreticke pomale hubnuti a v pripade vetsiho vydeje a pripadneho hladu telo dokrmit... a -20% razantnejsi...
no... problem je v tom, ze kdyz poradim kamosce, co blbe a malo ji a nikdy jidlo neresila, zkontroluju ji co si zapsala a doporucim zvysit jidlo...t ak ona fakt krasne zhubne a jeste mi dekuje... ja mam problem drzet si i svou vahu a k cemu je nejaka teorie, kdyz do ni zapada milion promennych
A taky co ty otoky, reakce na leky, lecbu... je mozny, ze telo ve stresu z toho vseho taky nebude zrovna moc spolupracovat. tedy... mozna proste jist na udrzeni a ted to nehrotit? a pockat, az vysadis leky a co udela to zavodnene telo?
JInak super, ze prubeh nebyl sileny a bez nasledku a super, ze te bavi behat, ja to parkrat zkousela a nic pro me :D tak sis nasla zastupnou aktivitu, co te bavi, to je super.
jinak by to s lymfou chtelo spis na konzultaci k lymfologovi a ne na masaz, + efekt realne muze byt az po nekolika aplikacich, a taky asi v tvem pripade bych videla i kdyby placeni z vlastni kapsy, ale v lekarskem zarizeni na toto specializovanem a ne na masera s lymfokurzem