• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita | Společenství statečných šneků
    rozbalit záhlaví
    JOPS
    JOPS --- ---
    MADIETTA: Zase na druhou stranu, svalová paměť fakt funguje a za měsíc jsi zpátky na 24kg.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: soucítím. Já jsem konečně, po víc než roce, dokázala jakžtakž dostat pod kontrolu svůj tenisový loket. A začala jsem zase cvičit. Všechno se v průměru posunulo o dva roky zpátky. Co jsem zvládala s koulí 24 kg, dělám horkotěžko s 16. A podobně.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ARGANNAH: tak bacha na tu sůl v tom... Netuším, jak velký je třeba největší koupitelný pytlík chipsů a kolik v tom může být soli, ale asi víc než doporučená denní dávka.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tak jsem zahájila brambůrkový experiment. Sežrala jsem celý pytlík na posezení a teď asi o tři hodiny později mám pořád ještě pocit, že už nechci chipsy v životě ani vidět. To samozřejmě nevydrží, ale dobrej začátek. Ještě tu jsou další tři pytlíky, pokud mi je samozřejmě nesežere místní mládež.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KRISKA: “Hubenost za kazdou cenu” - byla jsem na svatbe a nevesta mela parametry modelky. Vysoka a velice hubena. Kdyz se chlapi trochu napili (slivovice tekla jeste pred obradem), tak se shodli, ze tohle je proste moc a pokukovali po o dost normalnejsich zenach. Tot stret s realitou.
    KURE
    KURE --- ---
    GALE: plánuju to před sprchou. ale diky za zkušenost. uvidim jak mi to vubec pujde pichnout.
    GALE
    GALE --- ---
    KURE: Moje zkušenost: večer po sprše je to lepší. Přeci jen se může objevit kapička krve a může ti ušpinit oblečení. A zrovna když to nejmíň potřebuješ, napíchneš žilku a máš modřinu. Do rána se to částečně vstřebá.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KRISKA: jo to mě vždycky otravovala taková babka, že mám zhubnout, to jsem měla tehdy 80 a vyprávěla mi, jak se živí jenom salátem.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    k tomu me napada, ze lide co jedou na "hubenost" celej zivot, ne na nejakou udrzitelnou a pouzitelnou vahu, i kdyby treba nadvahu, tak pak ve stari o to rychleji asi ztraceji svalstvo a mnohem hur to telo i zvlada i operace a rehabilitace a navrat do normalu, pac podvyziveny 30. let telo je neco uplne jinyho nez v 70...

nerikam lidi, co maj tu eterickou kostru a at delaj co delaj, sou jak elfove... ale spis myslim ty, co se celej zivot snazi za kazdou cenu udrzet perfektni telo a evidentne to muze drzet lidi i v 80 ze nesmi moc jist, aby nepribali...

kamarad ma ted maminku v kritickym stavu po operaci a je to pro me prvni setkani s tim, ze clovek v 80 fakt porad resi, co ji a jak vypada... nejak mi to prijde "normalni" v to veku treba 15-60 (puberta, svatba, deti, menopauza) ale nikdy sem si plne neuvedomila, ze pubertacka s PPP taky jednou zestarne...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    k tomu me napada, ze lide co jedou na "hubenost" celej zivot, ne na nejakou udrzitelnou a pouzitelnou vahu, i kdyby treba nadvahu, tak pak ve stari o to rychleji asi ztraceji svalstvo a mnohem hur to telo i zvlada i operace a rehabilitace a navrat do normalu, pac podvyziveny 30. let telo je neco uplne jinyho nez v 70...

nerikam lidi, co maj tu eterickou kostru a at delaj co delaj, sou jak elfove... ale spis myslim ty, co se celej zivot snazi za kazdou cenu udrzet perfektni telo a evidentne to muze drzet lidi i v 80 ze nesmi moc jist, aby nepribali...

kamarad ma ted maminku v kritickym stavu po operaci a je to pro me prvni setkani s tim, ze clovek v 80 fakt porad resi, co ji a jak vypada... nejak mi to prijde "normalni" v to veku treba 15-60 (puberta, svatba, deti, menopauza) ale nikdy sem si plne neuvedomila, ze pubertacka s PPP taky jednou zestarne...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ARGANNAH: nejhorší jsou ty drastické váhové propady u starších lidí. Celoživotně tlustá teta na onkologické léčbě okolo 70 let rapidně zhubla (asi 30 kg) a už se z toho nevyhrabala. Lékaři prohlásili, že celkový kolaps organismu.
    Její o 20 let mladší souputnice to zhubla stejně, ale půl roku po léčbě má váhu zpátky a zas jede jak lokomotiva.
    Ale ta fáze jak na nich obou visela kůže a byly hrozně slaboučké byla děsivá.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: no nejspíš jo, moje představa že na tu kost a kůži nalepim nějaky svaly a bude to cajk byla evidentně naivní. :D
    Ale teda musim říct že návštva ty metabolicky ambulance byla hrozně fajn.
    Doktorka mi rovnou řekla ať se nijak netrpim, že obezita je nemoc a prostě to je rozbitý. A že teda ale bude chtít ať cvičim, že to je naprosto zásadně důležitý, ale na to přibírání mi dá léky. (tu saxendu)

mimochodem ještě jsem si to nepich, protože jsem si trubka k tomu nepořídil jehly (to pero ma šroubovaci jednorazovy jehly ktery se koupi v lekarně zvlášt za asi 180/100kusu).

Takže zitra ráno.
    pry je jedno kdy, ale ma se to dělat pravidelně ve stejnou dobu, tak jsem usoudil že ráno bude praktičtější.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Laicky si myslím, že tyhle váhový propady vzniklý nějakou drastickou nemocí jsou ty vůbec nejneudržitelnější. A dokonce mám (zase laickou) hypotézu, že to přibírání je pak dobrý znamení, že tělo se dává do pořádku a začíná fungovat normálně. Akorát pro člověka je to subjektivně samozřejmě úplně příšerná zkušenost (a okolí do toho kolikrát ještě prudí, pindá o slabý vůli a ohrnuje nos, místo toho, co by bylo rádo, že člověk slezl hrobníkovi z lopaty).

Držím ti hrozně palce.
    KURE
    KURE --- ---
    KRISKA: no já ale během toho roku držel dietu :D a prvni pulrok fakt hodně chodil a cvičil (teda hodně vzhledem ke kondici hodně, celkově to moc nebylo)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KURE: spis me prekvalilo, ze na to stacily prave ty 3 mesice a ne treba pul roku az rok.
    KURE
    KURE --- ---
    KRISKA: ja do dneška přibral 20+ kilo za rok od navratu z nemocnice....

to tělo prostě chce tu zásobu zpět. a ještě přidat.
    tak biologie funguje.
    když přetížíš sval, takže je namoženej, tělo si pořídí větší sval. když se zlomí kost, tak to místo kde sroste je taky silnější než před tím....
    celkem neni překvapivý, že to s tukem funguje podobně.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    videla sem z minuleho tydne promeny a ten kluk je asi priapd toho, ze kdyz je ti psychicky spatny, tak se to fakt neda asi nejak dodrzovat a ten navyk je porad moc kratkej, aby byl aspon trochu udrzitelnej.

ze pokud tam chybi podpora a zazemi rodiny, nebo je clovek v toxickym prostredi (ac treba z pohledu druhyho opravne, aka typek bez prace, kterej vyzira rodice) tak to aai musi byt jeste tezsi.

a ze jak skonci bic, tak uz casto neni zadna motivace

ale porad mi vadi ten ton hlavniho trenera, kdy se do tech lidi fakt podle myho nazoru skarede obouva, ja bych to teda nevydrzela asi ani tyden.

a taky tam bylo videt, jak silene rychle ta vaha muze vyskakat zpet, snad 20kg za 3 mesice? to si ani neumim predstavit
    KURE
    KURE --- ---
    Tak jsem byl u doktora a napsali mě saxendu.
    o tom co to dělá vás budu informovat.
    MANEKINEKO
    MANEKINEKO --- ---
    ARGANNAH: zrovna včera jsem večeřela otrubové lupínky od Grizly a musím říct, že jsou naprosto vynikající. :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MANEKINEKO: Nebo do těch vloček dosypat otruby, chutná to stejně
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Lekce teorie relativity :) Jestli jsi ve stejne kondici jako pred deseti lety, tak ses prakticky vzato zlepsila. Telo prirozene starne a chatra, takze pokud se tobe drzi na stejne lajne, tak se vzhledem k veku lepsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam