• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita | Společenství statečných šneků
    rozbalit záhlaví
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ARGANNAH: No, tak úplně stejně teď určitě nutí nějaký nebohy účinkující, a ti se stejně můžou za pár let, až proběhne pár průseru, hájit, jak oni nic, oni nechtěli, oni bojovali, ale když... A pojedeme to celý donekonečna.

A ukazovat prstem na jiný, že dělají, co jsem dělala taky, je čirý pokrytectví. Dokonce, i když už to nedělám. Zvlášť, když jsem jim s tím nesekla dramaticky v půlce a nedelala Halo, ale dokud platí, tak držím pusu. A pak budu hrdina.

Kvůli tomuhle spolu s hlaskama, jak za našich mladejch let bylo normální si dávat a dostávat přes hubu - a díky tomu z nás vyrostli odolni lidi, a ne "ublíženy knourinky", jak to je potřeba, ji fakt nemůžu vystát. A docela jí přeju, aby ji za ty kecy zase někdo zodolnil.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANNIKA: Tam je ale důležitej rozdíl, že to jsou lidi, co se vůbec nehejbou, často si ani nedojdou na záchod. Tam ten bazál plus třeba něco málo navíc podle mě fakt stačí, plus u mnoha z nich (ne-li skoro u všech) bojuješ s časem, protože kolikrát můžou fakt kdykoli nečekaně umřít. Navíc Dr. Now to celé směřoval k bariatriím, takže ten prudký úbytek neměl být o nastolení celoživotního režimu, ale o tom, zjednodušit nebo fakticky umožnit chirurgický zásah.

ANNIKA, ELIZHANNAH: Přesně jak říká Elizahannah. Nehledě na to, že například aktivně bojovala s tou produkcí, aby některé věci z toho pořadu zmizely, například stoly hrůzy (nebo aby se aspoň rozdělily na snídani-oběd-večeři). Ale nevybojovala to. Brala to prý teda jako kompromis, že ti účastníci si to takhle vybrali, ona se pokusí dělat svou práci na tom pořadu co nejlíp jak může a využít ho k osvětě (hlavně k tomu, co tehdy s Havlíčkem tvrdili první jako totální revolucionáři, že tlustí jsou ve skutečnosti bílkovinovo-sacharidově podvyživení a že obezita nejde léčit tím, že se nějak náhodně ubírá energetický příjem, ale že se v první řadě především zavede vyvážená strava). Zpětně pak říkala (a to říkala veřejně v nějakém videu, které půjde dohledat), že v tomhle smyslu osvěty podle ní ten pořad totálně selhal a že by do toho nikdy znovu nešla.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KURE: jasně, potřebují ždímat emoce a honit sledovanost. Jestli tlouštík doopravdy zhubne (a jestli bude zdravější a psychicky vyrovnanější a rozumět sám sobě a mít vybudované nástroje a podporu okolí, aby si to udržel), je až v kdoví kolikáté řadě
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ANNIKA: v nějakém rozhovoru už dříve říkala, že v Jste to, co jíte, ji do toho nutili ti, co to natáčeli, a že by to tak už nikdy nedělala.
    KURE
    KURE --- ---
    KRISKA: já je podezíram že to je kalkul i s tím, že hladovej vystreslej člověk má daleko větší šanci na nějaký drama. vstek, pláč. a TO je to o čem je ten pořad.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ELIZHANNAH: No nevím. Teď je chytra jak rádio a sama ve Jste to, co jíte, dělala totéž. A bylo tam všechno včetně blbých keců na účastnice a ponizujicich zaberu, jak dvě tlusty holky ve spodním prádle do sebe narazi břichem a hezky v detailu všechno vlnobiti speku. A to jí nevadilo a bylo všechno v pořádku...

Měla by mít spíš soudnost a aspoň chytře mlčet.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: pokud potrebuje zhubnout rychle napr. pred nejakou operaci, tak muze, ale jinak prave vubec nemusi - jak pises.

takze v podstate jen jinak pises jak to ja myslela - protoze to "pomalu" by se tak nevyjimalo v televizi.

tzn. oni asi tak nizko byt "musi" kvuli te show a vysledkum...

celkem je i dost urazejici kdyz to nekdo treba o 2kg neda a misto 60kg zhubne 58 a ty kecy tam, ze to mohl dat lip...
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ARGANNAH: Tohle mě fascinovalo i u těch 600 lb life. Lidi váží 600 - 900 liber a oni jim tam soupnou úplně minimální příjem, myslím, že snad ani těch 8000 kj to v přepočtu nevycházelo. A že hlady neumřou, že už snědli jídlo na celý život dopředu.

Jako říkala jsem si ok, tady je to fakt akutní záchrana života. Ale člověk, co sežral co hodinu jídla pět lidí, to pak kupodivu zpravidla nevydržel a nebyl rád...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KRISKA: U opravdu velké obezity a u člověka, co má příjem, kterým by nakrmil čtyřčlennou rodinu, podle mě právě pod bazál vůbec nemusíš. A zvlášť třeba u lidí, co třeba nikdy nehubli nebo shazovali jednou dvakrát v životě. Sundáš to na nějakou rozumnou hodnotu, srovnáš makra, rozhýbeš ho a mělo by to v klídku a poměrně bezbolestně jít pomalu dolů.
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: jak jsem slíbil, tak nějaky poznatky. TLDR něco to dělá zatim nevim esli placebo nebo ne.
    dle příbaloveho letaku se saxenda bere tak že se postupně navyšuje dávka, první tejden 0.6 (asi mikrogramu?) druhej 1.2, pak 1.8 ..... až asi 3.0
    moje doktorka mi řekla že si myslí že by mě mohlo stačit 1.2 a že uvidím kdyby to nestačilo tak mam teda zvednout dávku.

mám za sebou teda zahřívací tejden. Nejlepší poznatek je, že bodnout se každý ráno do břicha je daleko daleko menší oser a trauma než jsem čekal. Aplikuje se to takovym jako perem na ktery se našroubuje uplně miniaturní jehlička. Vůbec neni cejtit jak to do sebe člověk pichne. takže to je obrovská úleva pro mě, kterej fakt nemá rád jehly a injekční stříkačky.

Co se vlastních efektů týče, dle doktorky během prvního tejdne by se nemělo nic moc dít, ale já mam pocit že se mi lépe koriguje množství toho co snim. Krátce po jídle se dostaví pocit že už to bylo dost a nemám zdaleka takovou chuť behat do ledničky a něco žvejkat. Klidně to může bejt placebo.
    Chuť k jídlu se mi nijak nesnížila, na jídlo se těšim jídlo si užívam.
    Na váze se nic nestalo. Což je svym způsobem dobrá zpráva.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    POZITRON: reklama zdarma a pak budou vsechmy zensky tam chodit pro kozy:D

ono asi celkovr... kratkodobe na bazal ci pod u silne obezity je mozna akeptovatelny, ale oni na tomto prijmu asi frcej celou tu dobu, jinak asi neni mozny tyhle veci dodrzet...

a zatim jedna vec - vsichni lide z poradu jedli hodne a blbe, kde je nekdo s obezitou s nejedeni? nikde. protoze by jim to asi nefungovalo s takovyma cislama hubnuti, kdyby jim meli pridavat a ne ubirat
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KURE: jj, taky tak, musela jsem se k tomu vyjadrit. :) k tomu, ze ten prijem je wtf, i kdyz to je jasny. jeste me nakrklo, ze jindy pri konzultaci na plastice u te kuze komentujou, ze tam je jeste tuk, ze by to jeste chtelo zhubnout a u tehle prohmatl pneumatiku, rekl, ze presto ji operaci udelaj a jeste ji k tomu jako bonus udelaj i kozy. za to, ze se na 4 mesice na vsechno vysrala. fer. :)
    KURE
    KURE --- ---
    POZITRON: sory, to neměl bejt mansplaining, plně s teboou souhlasim je to wtf! :) ale celej ten pořad je tak debilní včetně toho čísla co píšeš, že jsem se k tomu prostě musel vyjádřit jinak by mě praskla žilka.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KURE: to mi vazne nemusis psat, to vim. :)
    KURE
    KURE --- ---
    POZITRON: Jak psaly děvčata pár příspěvků níž. To není o tom někomu pomoct, to je cirkus kuriozit a když potřebuješ šokující výsledky tak používáš šokující metody.
    Ale blbý je, že to samé budou dělat mladý holky co to uvidí.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ale s cim sem jdu! V prvni casti dilu mela poradu s nutricnim terapeutem a pri vaze cca 120 kg a pri intenzivni kazdodenni fyzicky aktivite mela doporuceny prijem 1450 kcal. WTF? :-o Mlada zena. To je sila.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Tak to se kouknete na posledni dil. :) Tam si mlada mama male holky sotva zhubla prvnich 20 kg nabrnkla jinyho. Ale teda pak se k otci holcicky jeste behem nataceni vratila a sypala si popel na hlavu, ze to byla chyba.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MARKYSHA: na zacatku rekl ze ma 18 letou dceru ale ze od nich kdyz byla mimino odesel a nechal do rodnyho listu zapsat jinyho chlapa a ze doufa ze kdyz zhubme ze bude anicce pripadat ze neco dokazal a bude ho chtit kontaktovat (coz za me bylo dost povrchni z toho jak to tam vyznelo ze jen za ro zhubnuti), ale zas do televize se to neda brat uplne vazne kdyz to musi asi odpovidat nejakymu sokujicimu scenari, nicmene to neco uz znaci...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LUCIASHECK: no to jsem ani nevěděla
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MARKYSHA: Navic picus, co uz od jednoho ditete odesel
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KRISKA: ať ztloustne kretén a zůstane sám. To je jako kdybych zhubla a vyměnila přítele za nějakého zajíčka. To jí neměl rád a bral jí jako znouzectnost, že ho žádná jiná nechce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam