dnes jsem ani napotřetí nedodělal prohlídku, zvládl jsem jeden nástavek nejsilnějšího včelstva. Naštěstí to vypadá, že rojivá zatím nic zásadního, 3 malý rozestavěný matečníky. Je to asi kvůli kombinaci špatné snůšky (medníky pořád prázdný, řepka odkvétá a během jejího květu s byly přestávkama pořád něajké přeháňky) a stabilního bouřkového počasí, ale takhle agresivní jsem je nezažil. V současném vybavení se prohlídka nedá provést, než jsem dodělal ten jeden nástavek, tak ke konci už kolem mě bylo mračno skoro jako při rojení a cílené hromadné útoky. Už jsem si kvůli tomu koupil včelařské rukavice, které jsem dřív nepoužíval, ale jak mám jen laciný závoj natažený přes klobouk, tak jak ho mám zastrčený do límce u mikiny, tak se jim nakonec povedlo mi dát 3 žihadla do krku i přes něj a dalších pár přes mikinu.
Blbý je, že teď nemám prachy investovat do nějaké kombinézy, budu muset vymyslet nějakou vhodnější kombinaci oblečení, ale tu mikinu jsem měl celkem pevnou a nebyla uplně přiléhavá, ale bylo jich tolik a tak útočili, že časem se jim to stejně povedlo i tak....