• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    VODOMERKA: Pod Loretou / stráň za Kočkou.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    PIPAL: kde mate zahradu? to je Langstroth? tesim se na ochutnavky ;)
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    VODOMERKA: super, File!

já to mám teď takto (fotka pár hodin před zabydlením včelami):

PIPAL
    PIPAL --- ---
    FARIN: sám s tím zkušenosti nemám, ale když jsem se ptal Smolíka, jak s novým oddělkem, tak říkal, že dva a dva rámečky nad sebe. Tak jsem to tak udělal a uvidíme. Ale jinak dle
    MRTS, první nebo druhá volba zní rozumně.

ps: věřím, že ty včelky přežijí i navzdory naší péči :)
    FARIN
    FARIN --- ---
    MRTS: nj to je stejny jako se zeptat jaky krmitko je nejlepsi :) ale diky, pojedu asi na jistotu a necham v jednom.
    MRTS
    MRTS --- ---
    FARIN: Záleží na tom...
    Jak moc je silný, jaké je počasí, snůška...
    Zeptej se 10 včelařů, dostaneš 11 odpovědí.;)

Já ti poradím nechat v jednom a přidat druhý, až když začnou stavět do podmetu. Rojit kvůli prostoru se letos téměř určitě nebudou.
    Druhá možnost je dát rovnou do dvou, ale stávající dílo dát nad sebe. (Kvůli teplu.)
    A třetí možnost (kdyby byly hodně silné, bylo teplo a hodně snůšky) je "nazebrovat" (střídat dílo / prázdný rámek).

První možnost je nejméně riziková, třetí bych si teď osobně netroufl.
    (Přivez si těch oddělků více a vyzkoušej všechny.)
    FARIN
    FARIN --- ---
    ahoj, zas jeden zacatecnicky dotaz. Kdyz ted privezu oddelek mam ho nechat v jenom nastavku nebo ho muzu rovnou rozdelit a dat do dvou pater? (V planu mam Langstroth 2/3, volna stavba)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    nové stanoviste, nove €Dadanty :)

FARIN
    FARIN --- ---
    ahoj, netusite kde maji skladem v pze kyselinu mlecnou?
    KUATO
    KUATO --- ---
    KUATO
    KUATO --- ---
    KATUSH08: roj (pokud je pěkný) bych rozdělil na dvě části a v každé nechal jednu matku. pokud je tam matka mladá, možná ještě není oplodněná (pokud nebylo dobré počasí na svatební prolet) a nebo je čerstvě oplodněná, ale ještě nezačala plodovat.
    KATUSH08
    KATUSH08 --- ---
    Ahoj, chci se zeptat... minulý týden jsme si přivezli nový roj, včelstvo má dvě matky a ani jedna neploduje. Co s tím?
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Jen pro zajímavost :)
    Eco Bee Box - Utah Hive Comb Box & Copper Observation Hive by Albert Chubak — Kickstarter
    http://www.kickstarter.com/projects/ecobeebox/eco-bee-box-utah-hive-comb-box-and-copper-observat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VODOMERKA: Smíchat s jogurtem a nechat den, dva stát? A nebo teda ten pyl stejně bude obsahovat zárodečné kultury, tak smíchat s cukrem/převařeným medem a nechat stát v teple s minimálním přístupem vzduchu.

Jsem ten pyl chtěla právě na expermienty s dalším kvašením. Respektive pytlíček rouskovaného už mám stejně objednaný, tak uvidíme.
    PAWLEEQ
    PAWLEEQ --- ---
    KUATO: Díky. Mezistěn tam je zatím jenom deset, ale dám jim.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    ZUZKAOU: nekde jsem na netu cetl recept, jak rouskovy zfermentovat. vypadalo to snadno ;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    PAWLEEQ: urcite jim davej. snuska neni touhle dobou nic moc. furt vic prsi nez neprsi a potrebujes, at matka zacne co nejdriv plodovat. navic kdyz je budes prikrmovat, roj je schopny postavit i hodne mezisten (pokud mas malo nebo zadne souse).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    zdravím - jak je to s pylem - rouskovaný je čerstvý, nezpracovaný? A nevíte někdo o nějaké cenově přijatelném zdroji plástového?
    PAWLEEQ
    PAWLEEQ --- ---
    Ahoj,

předevčírem jsem od souseda dostal roj, včelky zůstaly v rojáku přes noc ve sklepě a včera večer jsme je zasadili do úlu (univerzal). Jsem absolutní začátečník a vím prd, co dělat. Nemám je teďka třeba trochu přikrmit? Díky.
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    Monsanto nezákonně zabavilo a zničilo včelí královny, které jsou odolné herbicidu Roundup | Free PubFree Pub
    http://www.freepub.cz/...onne-zabavilo-a-znicilo-vceli-kralovny-ktere-jsou-odolne-herbicidu-roundup/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam