• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z4IKVČELAŘSTVÍ
    KUATO
    KUATO --- ---
    VODOMERKA: ale jo, ale netusil jsem, ze v takovem mnozstvi. a v tu dobu kvete i spousta jinych veci a co jsem cetl, tak staci, kdyz je v akatovem medu trochu primesi z neceho jineho a uz ztraci tu schopnost nekrystalizovat. je to pravda (u nas mame v doletu akatu, ze by se daly spocitat na prstech jedne ruky, tak mi chybi osobni zkusenost :o)?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KUATO: meruňky, víno a akáty rostou i na Litoměřicku ;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    VODOMERKA: mate vcelstva nekde na jizni morave? kde jeste jsou u nas akatove monokultury?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    HOUBA: Veletržní 1. našich med. prodává sestra u sebe v prodejně :)
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    Sháním letošní akátovej med - kdybyste někdo měl nebo věděl o někom, kdo nabízí. Ideálně Praha a okolí. Děkuji ;)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Kdyby se nekdo nahodou zbavoval ulu v Pze ci okoli, posta pls, diky
    VEHUIAH
    VEHUIAH --- ---
    hezké fotky z návštěvy úlu, z rojení včel a stáčení medu, plus stručné komentáře k nim

Česko je včelařská velmoc. Podívejte se na stáčení medu
    http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/galerie-a-videa/vcelareni-staceni-medu-cesko/r~b8114246e0ec11e3a0b90025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=A&utm_term=position-18
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    to uz pomalu zavani informaci na Homepage ;)
    FARIN
    FARIN --- ---
    ZATRSATR: ze zvedavosti jsem to hned zjistil, 240 m.n.m. / Praha
    BOUMRY
    BOUMRY --- ---
    ZATRSATR: cca 300m.n.m. - Plzen - zatim nikde jinde
    MRTS
    MRTS --- ---
    ZATRSATR: 500 m.n.m. Oproti Č. Budějovicím (asi 380 m.n.m) vše kvete o týden, někdy o dva týdny později. (Výškový rozdíl není zas takový, ale klima je prostě jiné...)
    ZATRSATR
    ZATRSATR --- ---
    v jake nadmorske vysce vcelarite? kolega se prestehoval a ma vcelstva v 700 n.m. oproti predchozimu stanovisti ho to dost prekvapilo...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Včera jsem chytal včely na sousedově švestce, uprchlíci byli lapeni po balnacování na žebříku ve výšce tak šest metrů, přes noc si schladily hlavy ve sklepě a dnes už dostali nový bejvák. Ještěže mi soused zavolal, odměnil jsem ho za to flaškou medu.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    FARIN
    FARIN --- ---
    U me to vzalo rychly konec. Hned druhy den se sbalili s odleteli. Vcera jsem alespon vymedoval jeden ul, kse jsem mel obavu ze stejneho scenare. Uvnitr uz byl zakladeny matecnik,
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Nám se vyrojily minulý týden, sedly si u vrcholu statného ořešáku a děda už týden nedělá nic jiného, než vymýšlí, jak je dostat zpátky. Nápadů má dost, bohužel do realizace nutí mého muže, protože balancovat na vachrlatém pětimetrovém žebříku a v jedné ruce s kyblíkem, v druhé s dlouhým bidlem a podobně, to se mu nechce... Už aby ty včely někam odletěly, jinak si děda nedá pokoj, dokud muž z toho stromu nespadne...
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    FARIN: Já ti nevím... mně to trochu rozčiluje. Na koukání je to skvělé u úlu, ale ne pod sousedovic jabloní. ;)
    FARIN
    FARIN --- ---
    SHADOWALKER: jo na koukani je to super, ma to svoje kouzlo :)
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Taky se mi dnes vyrojily, sedly si na nejvyšší větev jabloně a můžu se na ně chodit tak akorát koukat.
    MRTS
    MRTS --- ---
    FARIN: Někdy se píše, že by mohlo pomoci zrcadlo - nasměrovat světlo slunce na roj. Ale nikde se moc nepíše, jestli to funguje nebo ne. (A jestli parabolické zrcadlo, nebo stačí rovné.)

Jinak:
    Na nádvoří budějovické radnice to bzučelo jako v úlu, rojily se včely - iDNES.cz
    http://budejovice.idnes.cz/...ich-fbh-/budejovice-zpravy.aspx?c=A140519_142020_budejovice-zpravy_khr
    Komentáře jsou také vtipné.;)

Dnes se mi také vyrojily včely...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam